Meijers wil nog graag afscheid nemen van spelers

Afgelopen zaterdag kwam het dan alsnog rond voor Eric Meijers. Hij gaat na tien jaar trouwe dienst Achilles 29 verlaten.


Meijers na afloop NEC – Achilles ’29

Soepel verliep dit niet. Om afscheid van de spelers te nemen was een oefenpotje met Helmond Sport, zoals directeur Mario Captein voorstelde, een mooi scenario voor Meijers. “Dat wordt je ook niet gegund”, aldus Meijers tegenover Topklasse.com.

Onderstaand artikel en interview door Hennie van de Weerd (verslaggever Topklasse.com)

Je hoort nogal eens in de voetbalwereld dat trainers passanten zijn. Nu, dat kan je van Meijers niet zeggen. Als er eentje voor deze club paraat stond dan was hij het wel, en dan die vele prijzen, uniek kun je stellen. Een nieuwe uitdaging wacht hem nu in de Jupiler League.

Uit eigen zak heeft Meijers zijn contract voor de helft afgekocht (7.500 Euro) en Helmond Sport de andere helft. Meijers wilde heel graag met Achilles ’29 de Jupiler League in. Dat was niet alleen voor Achilles een brug te ver, ook voor de andere clubs uit de Topklasse. Dat kwam ook grotendeels door de belachelijke eisen van de KNVB, maar dat terzijde. Meijers krijgt dus nu zeer terecht zijn kans om een stap hoger zijn vakmanschap te etaleren. Met een begroting van 2.4 miljoen moet de club het gaan doen in het nieuwe seizoen. Hij heeft zestien contractspelers ter beschikking aangevuld met zes jeugdspelers die zo door kunnen stromen en zich zo in de kijker kunnen spelen. De jeugdspelers spelen sowieso hun wedstrijden op de maandag avonden.

De club is zeer content met deze ontwikkeling voor de spelers. Meijers weet daar wel raad mee. De man heeft oog voor kwaliteit, ziet alles scherp en observeert als geen ander. Voor de club Helmond Sport was het ook heel belangrijk dat de technische staf intact zou blijven in dit nieuwe seizoen. Ook dat is in goede banen verzegeld. De club presenteert ook een zestal nieuwe spelers.

De club wil graag weer zo’n seizoen draaien als afgelopen jaar. Play-offs spelen is wederom dus het item dit nieuwe seizoen. De club is gewend geraakt om de play-offs te spelen. De laatste tien seizoenen was de ploeg uit Helmond acht keer present. Afgelopen maandag kon Meijers dus gelijk aan de start verschijnen om de eerste training te leiden want dat was de onzekere factor. Later instromen bij de club was voor hem alleen maar nadelig geweest. Op Sportpark Houtsdonk bij HVV Helmond 1899 worden enige weken lang de trainingen afgewerkt. Na de training had ik, Hennie van de Weerd, een korte ontmoeting met Meijers.

Van de Weerd: “Eric, je hebt er enige tijd op moeten wachten. Eindelijk is het zover na een moeizame tijd over de afwikkeling met Achilles ’29. Je kunt er nu volop tegenaan. Hoe heeft de club Helmond Sport jou opgevangen?”

Meijers: “De club heeft mij geweldig opgevangen. We hebben een paar hele moeilijke weken achter de rug gehad. Als je ziet dat de mensen achter mij op de achtergrond mij op een geweldige manier gesteund hebben geeft mij dat veel vertrouwen voor de toekomst. Ik heb ook ongelofelijk veel sms berichten gehad dat zegt mij genoeg over de waardering.”

Van de Weerd: “Over tot de orde van de dag. Wat is je eerste indruk van deze groep spelers deze eerste training?”

Meijers: “Als ik dat vergelijk met mijn groep vanuit de Topklasse is het fysiek allemaal wat lichter. Voetballend wordt er in ieder geval rustiger gespeeld met iets meer overleg. Echt grote verschillen heb ik ook weer niet geconstateerd. Ik denk wel dat hier iets meer kwaliteit zit in deze groep.”

Van de Weerd: “De laatste tien jaar hebben ze hier acht keer de play-offs gehaald. Daar ligt de uitdaging voor jou denk ik.”

Meijers: “Ja dat mogen duidelijk zijn dat dat ook mijn opdracht is. Met de mensen om mijn heen hoop ik ook dat we dat kunnen bewerkstelligen. Ik ga er ook voor en dan we zien wel wat er in het vat zit.”

Van de Weerd: “Er zijn een aantal nieuwe spelers bij de selectie gekomen aangevuld met zes jeugdspelers, Opvallend is dat vooral in de achterste linie orde op zaken is gezet.”

Meijers: “Achterin zijn inderdaad een paar nieuwe spelers geposteerd. Ferry de Regt en Olivier ter Horst en Mees Siers van AGOVV die zowel rechts half als rechts back kan spelen. Dit zijn natuurlijk wel jongens met ervaring en we hopen dat we die in ieder geval dat we die kunnen gaan gebruiken. We willen zo minder goals tegen krijgen als vorig seizoen. We hebben inderdaad een Belgische spits op de rechterkant Davy Brouwers. Een jongen met een makkelijke loop viel me gelijk op, ben benieuwd hoe zich dat ontwikkeld in dit team straks. “

Van de Weerd: “Tot slot Eric, heb je nog afscheid kunnen nemen van je spelers, ik denk van niet.”

Meijers: “Nee, het is natuurlijk snel gegaan vorige week. Ik hoop wel dat het nog gaat gebeuren. Ik vind het vervelend maar ik heb weinig tijd om na te denken want ik moet wel verder.”

Van de Weerd: “Ik heb vanmiddag ook nog met technisch directeur Mario Captein gesproken. Die had voorgesteld om bij Achilles ’29 tegen Helmond Sport te spelen. Dat had voor jou een uitgelezen mogelijkheid geweest om afscheid te nemen van jou ploeg. Zelfs daar gingen ze niet op in.”

Meijers: “Het moge duidelijk zijn dat ik dat het liefste had gewild. Maar goed dat wordt je nu op deze manier ook niet gegund”, aldus Eric Meijers coach van Helmond Sport.

Video 1e training Eric Meijers bij Helmond Sport.

Topklasse.comZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 36 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Undercover

Eric, vergeet Achilles zo snel mogelijk. Ze hebben alleen gebruik gemaakt van jou kwaliteiten als trainer en laten je nu stikken, ze pakken zelfs nog € 7.500,= van je aan (hoe hufterig kan een club zijn) Over Helmond Sport heb ik ook geen goed gevoel. Ik hoop dat je heel snel kampioen wordt met je nieuwe club, en dat je dan een hele goede aanbieding krijgt van een echte topclub.

Paul

Succes Eric. Zou toch mooi zijn als hij gelijk in het eerste jaar promotie weet te halen :D. We zien je komend seizoen wel weer op RTL 7 ;).

wolfsberg

ZO zo volgens mij.komt dit nooit meer goed tussen Eric en de fam derks en achilles.Wel jammer Eric had wel beter verdiend dan dit.Ik als terffers man wens Eric het aller beste.En achilles succes met het vinden van een geschikte trainer.gr

Undercover

‘t wereldje (is dat je echte naam, hoezo anoniem?)Ik ben NIET anti Achilles of anti Derks.
Sterker nog ik heb een heel hoge pet op van de familie Derks,dit zijn hele fijne hardwerkende mensen. Maar daar gaat het niet om. Het gaat over een trainer die 10 jaar lang altijd klaar stond voor een club, en dan zo behandeld wordt.
Daar gaat het om. En van mij mag Achilles volgend jaar weer kampioen worden.

heikant

10 jaar is achilles alles na gekomen moet je is ff na je baas toe gaan als je een twee jarig contract tekent laat hij je toch ook niet gaan of als je ontslag krijgt wil je toch ook je twee jaar je geld krijgen
of had eric dan ook gezegt laat maar zitten

Henk p

Als het om geld gaat, dan komen er altijd problemen , dit is bij ervenissen, bij voetbal, tennis, paardrijden of te wel overal bij. Ik vind wel contract is contract ook al heb je 10 geweldige jaren gehad. Eric heeft daarvoor ook gewoon zijn verdiende premies en jaarsalaris gehad volgens contract neem ik aan. Heeft niets met de fam. Derks te maken, prima familie bedrijf waar je trots op mag zijn.

Bert
Stel he, stel dat Meijers zonder naar een andere vereniging te willen gaan toch zijn contract had willen inleveren bij Achilles’29 dan had hem dat toch ook €15.000 gekost. Dat contract is namelijk rechtsgeldig en heeft hij met volle verstand getekend. Nu speelt Helmond Sport een smerig spelletje en krijgt Achilles’29 en de Fam. Derks de zwarte piet toegeschoven omdat ze Meijers aan de afspraken houden. Als ik zonder geld naar de winkel ga krijg ik toch ook geen winkelwagentje met boodschappen mee omdat ik vaste klant ben al 10 jaar lang? Nee, dan zal er ook eerst geld moeten… Lees meer »
Bert

Zie trouwens net op de kabelkrant dat Meijers aanstaande zondag aanschuift bij de tafel van twee in de hoeve. Allemaal luisteren dan maar wat hij te melden heeft bij Omroep Groesbeek tussen 11.00 en 13.00

Sjonnie
Wil men voordat men reageert (en op bepaalde families gaat zeiken) even het volgende in het achterhoofd houden: Helmond Sport heeft dit jaar de begroting met 4 ton opgevoerd naar 2,5 miljoen. Die kunnen makkelijk een afkoopsom van 15.000 betalen. Categorie 1 wil niet zeggen (in tegenstelling tot wat overal gezegd wordt) dat je geen afkoopsom mag betalen. Tot een bedrag (van ruim boven 15.000) mag je gewoon betalen. Corrigeer me maar als dit niet klopt. Je staat wel onder toezicht en je wordt door de KNVB op de vingers getikt als je te ver gaat, maar met dit bedrag… Lees meer »
Bjorn Ceelen

Sjonnie als zoals jij zegt de begroting met 400.000 euro omhoog is gegaan , dan moet Helmond zich de ogen uit de kop schamen en niet Achilles !!! En de Fam.
Derks afzeiken is helemaal beneden peil deze Fam werkt zich de ballen uit de broek voor de club maar dat wordt nooit gezien . Maar het blijft een hot item , als Helmond 15000 euro had betaald was er niets aan de hand geweest .

dombo

Bjorn / Sjonnie helemaal mee eens.

Meijers zondag aan de tafel van 2.
Uitzending vanuit de Hoeve, zegt al weer genoeg.
Hoop dat de omroep nu wel een keer hoor en wederhoor toepast, zal wel niet….. Jan de Valk, John Peters en consorten zijn behoorlijk “gekleurd”, hebben dit al eens eerder geprobeerd

Sjonnie

Bjorn, het was vorig seizoen 2,1 miljoen en gaat nu richting de 2,5 miljoen. Volgens mij was het 2,4 om precies te zijn (dus 3 ton de lucht in).

Gerrit

Kan iemand mij nu eens duidelijk maken wat de familie Derks te maken heeft met die 15000 euro??

Mark
Schande hoe hier de club en de Fam. Derks aan de schandpaal wordt genageld. Eric Meijers heeft nog heel lang geleden met eigen verstand zijn contract verlengd. De clausule, 15000 euro, hebben ze samen opgesteld! Hier is Eric dus zelf akkoord mee gegaan. Sommige mensen vergeten dat het hier gaat om semi-profs waar contracten gerespecteerd dienen de te worden! Wil je onder een contract uit dan moet daarvoor betaald worden. Dit is geheel volgens de regels en voor wel denkende mensen volstrekt nogmaal! Ik vind dat Eric fantastisch werk heeft verricht! Een topprestatie, maar om de club zo in een… Lees meer »
Realist1
Helmond Sport had conform de regels contact op moeten nemen met Achilles, dat hoort zo als je een speler of trainer met een doorlopend contract wilt hebben. Vervolgens beweert Capteins dat Eric er met Achilles niet uit komt, raakt kant noch wal. Daarna verspreidt men de leugen dat men geen afkoopsom mag betalen (categorie 1). En daarna vindt Helmond Sport het vreemd dat Achilles geen oefenwedstrijd wil. Kan het nog hipocrieter? Afscheid nemen van Eric kan ook zonder Helmond Sport erin te betrekken na al hun stemmingmakerij. Er zullen heel veel mensen hem graag de hand schudden en hem welgemeend… Lees meer »
Treffersfan

Zullen we het eens hebben over ‘gekleurde’ presentatoren (GS). Eerst nadenken voor je iets schrijft!

dombo

Louis Bloemers en Jan Hendriks in het bestuur van de omroep …….gekleurd?

Treffersfan

Hee Dombo,
Denk nou eerst eens even na en vraag je eens af wie er op zondagmiddag bijna wekelijks ‘Op de stip’ presenteert. Die ziet het ook erg zwart-wit!

Bert

eh, John Peters en Herman de Bruin toch? Ik snap daarom niet wat je bedoeld met GS??

Sander

Erg jammer hoe het nu allemaal gelopen is en het is zonde hoe Eric de club nu na 10 jaar verlaat! Dat hebben we min of meer toch wel een beetje te danken aan het laffe gedoe van Helmond Sport. Toch ben ik ervan overtuigd dat de nieuwe trainer, wie het ook mag worden, er vol voor gaat! En dan gaan we met zijn alle weer voor het ultieme doel.

Forza Achilles

wpDiscuz