De Treffers kansloos onderuit tegen NEC: 0-7

De Treffers heeft zaterdagavond in een oefenwedstrijd met ruime cijfers verloren van eredivisionist NEC. Op een regenachtig Sportpark Zuid in Groesbeek werd het 0-7. Dieptepunt van de wedstrijd was de overtreding op NEC-talent Youri Loen, die per brancard het veld moest verlaten. Hij heeft een scheen- en kuitbeenbreuk opgelopen, waaraan hij diezelfde avond nog werd geopereerd.

De thuisploeg keek al binnen het kwartier tegen een 0-2 achterstand aan. Rick ten Voorde en Melvin Platje waren de doelpuntenmakers aan Nijmeegse zijde. Na iets meer dan een halfuur werd de wedstrijd onderbroken door een harde overtreding van nieuweling Max de Wijze op Loen. Laatstgenoemde staat bij de Nijmeegse eredvisionist bekend als groot talent en vertrok drie kwartier na het voorval, rond 20:15 uur, per ambulance naar het ziekenhuis.

De spelers gingen na de actie van De Wijze naar de kleedkamers en wilden in eerste instantie niet meer terugkeren op het veld, maar na overleg werd besloten om de rust eerder in te lassen om vervolgens gewoon verder te spelen. De tweede helft duurde, als correctie, dan ook 50 minuten.

NEC wilde wellicht wraak op het uitvallen van Loen en schroefde de score binnen tien minuten in het tweede bedrijf op naar 0-4. Ryan Koolwijk (strafschop) en opnieuw Platje scoorden de doelpunten. Ten Voorde rondde een een-tweetje met Platje na één uur spelen af en tekende daarmee de 0-5 aan. Hierna vielen er een kwartier lang geen doelpunten meer totdat Danny van den Meiracker met een kopbal de 0-6 in de touwen werkte. Diezelfde van den Meiracker drukte, op aangeven van Platje, drie minuten later af voor de zevenklapper. De uitploeg hield het hierna voor gezien en de stand na 90 minuten was dan ook 0-7.

In oktober 2010 eindigde een oefenwedstrijd tussen beide teams in een 2-2 gelijkspel. De Treffers keek toen in de rust tegen een 0-2 achterstand aan, maar wist na rust via treffers van Erwin Koen en Jasper Zuidwijk op 2-2 te komen.

Foto van het moment dat het rechterbeen van De Wijze in aanraking komt met Loen. De bal is op dat moment net door diezelfde De Wijze gespeeld.

DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juli, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 38 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Berry

Lekker hoor, vieze overtreding! Moeten ze schorsen voor het leven!

Henkie

Berry,

Lekker kort door de bocht. Ben je erbij geweest?
Wie zegt dat er opzet bij was!

Niet zo snel oordelen!

Berry

Ik ben er geweest! Schandalige overtreding

Judie

Ik had mijn boeltje gepakt en was gegaan, het gaat hier om een oefenduel kom op hey… en als Yoeri echt die beenbreuk heeft opgelopen dan hoort de dader echt geschorst te worden voor altijd dan hoort hij niet op het veld thuis dat lijkt mij duidelijk. @Henkie dit is niet kort door de bocht een overtreding die zo`n heftig gevolg heeft is niet perongelijk.

Ted.

de overtreding viel mee, het was een ongelukkige actie, echt geen opzet.veel sterkte toegewenst aan Youri Loen.

Paul

God en zijn maten hebben het dieptrieste spel van De Treffers van boven gezien en moesten huilen. Kijk naar buiten en zie het gevolg. Bedankt voor de regen, Treffers :(.

Henk p

Zie je maar weer, €8 entree, een dikke nederlaag en iemand het ziekenhuis in geschopt. Lekker bezig daar op zuid.
Toch maar tegen een mindere tegenstander de eerste oefenpot.
Hopelijk is dit geen voorteken voor het nieuwe seizoen.

Wat slecht zeg!!

Sander

Was geen opzet, en anders maar wel 🙂 heb de spelers van nec genoeg zien duwen trekken en schoppen so shut the fuck up aub.

Bernard

Ik begin me langzamerhand voor mijn eigen club te schamen. Niet alleen door zulke onbezonnen overtredingen, maar onbegrip voor het huidige Bestuur. Als je pas de eerste week in training bent, dien je je te beperken tot het spelen tegen bijvoorbeeld een derde of tweede klasser en na een flink aantal trainingen een sterkere tegenstander te kiezen. De blunders van het Bestuur verdienen het Guiness book of record.

Berry

@bernard! Je zegt het precies goed! Onbezonnen overtreding!

Dit hoort niet op de velden thuis! Totaal niks met voetbal te maken! Geen goed voorbeeld voor de jeugd!

Treffers is gewoon van de mat gespeeld wat overigens geen schande is tegen NEC.

harrie

de treffers voetbalt net als het weer k-t dus .hopelijk de rest van het jaar ook . wat zouden er in groesbeek weer heeeeel veel mensen plezier hebben dan hoog vliegers worden vanzelf weer laag vliegers komt altijd uit hi hi hi

Realist

@Sander:acht jij het normaal als dit bewust is gedaan? Dan vrees ik dat je echt iets mankeert in je bovenkamer! Vond het verder een sportieve pot. Het verschil in kwaliteit was overigens immens. In het verleden waren de verschillen kleiner naar mijn mening.

Frenkie

Maakt misschien iemand zich zorgen om de speler Youri Loen??? Verschrikkelijke blessure voor de speler. Ik kan me niet voorstellen dat de overtreding bewust was, dus iemand het ziekenhuis in schoppen dat gaat er bij mij niet in.Zeker in een ”vriendschappelijke wedstrijd””

Treffersfan

Ik was er bij en heb het allemaal heel goed gezien (en gehoord). Max de Wijze ging voor de bal en maakte geen moedwillige overtreding. Overigens werd dit ook zo door de scheidsrechter beoordeeld. Maar ik sluit mij wel aan mij Frenkie. Heel triest voor zo’n jongen. Ik hoop dan ook dat hij spoedig herstelt en wens hem daarbij veel sterkte!

groesbeker

De meeste hierboven zijn niet bij de wedstrijd geweest.Lezen het verslag en weten precies hoe het allemaal gegaan is.

dombo

Misschien geen moedwillige overtreding. Maar… in je eerste oefenwedstrijd moet je weten hoever je moet/kan gaan. Om dan te zeggen “niets aan de hand”, want “hij ging voor de Bal” is te simplistisch. Kortom, in een oefenpot ga je niet tot het uiterste, dan hou je je een beetje in. Een beetje een slimme speler weet hoever hij kan gaan.

Neutraal

@Bernard,
Er beginnen veel amateurclubs tegen een B.V.O. zo o.a. Achilles’29 tegen RKC. Daarbij stelt de TC i.o.m. de trainer het oefenschema vast, niet het bestuur.
@Treffersfan
Ik ben er niet geweest en ik geloof ook niet dat de Wijze Loen bewust een dubbele beenbreuk heeft getrapt. Wel ben ik van mening dat spelers altijd zullen zeggen dat ze voor de bal gingen. Dat moet je echter wel op een manier doen dat het geen groot gevaar oplevert voor de ledematen van je tegenstander.

Hij ging dan misschien wel voor de bal zoals de treffersfans zeggen, maar deed dat wel met gestrekt been.
Dan kun je wel zeggen dat het niet moedwillig was, maar
als je zo inkomt in een oefenpotje dan mag je je wel eens achter de oren krabben en denken ben ik wel geschikt voor deze sport.

Ik wens youri heel veel sterkte, en hoop dat het goedkomt.

Bert

Ook de Treffersmensen hier die zeggen dat hij voor de bal ging mogen zich weleens achter de oren krabben dat ze dit durven zeggen.
Dan ben je niet geschikt als supporter en kun je niet het verschil tussen een normale en achterlijke sliding niet bepalen.
Zet die gekleurde bril op zo’n moment eens goed op de neus i.p.v het goed te praten. Dat is net zo fout als de overtreding zelf.

wpDiscuz