Cillessen: “Niet echt een kans gekregen”

De Groesbeekse doelman Jasper Cillessen is van mening dat hij niet echt een kans heeft gekregen om eerste keeper bij Ajax te worden. Dit zegt hij in een interview met de nieuwe website Onderdelat.nl. De talentvolle sluitpost zal dit jaar voor het tweede jaar op rij op de bank moeten plaatsnemen.

“Ik baal natuurlijk als een stekker. Een half jaar op de bank zitten is nog te overkomen, een jaar is enorm vervelend en twee jaar is veel te lang. Ik moet me blijven ontwikkelen. Maar waar ik het afgelopen jaar nog wel begreep dat ik op de bank belandde – ik heb de eerste maanden enorm moeten wennen aan het hogere tempo – snap ik het nu niet. Ik zou een echte kans krijgen maar vind niet dat dat gebeurd is”, zegt hij in het interview.

Cillessen speelde vorig jaar wél de bekerwedstrijden bij Ajax. Ook mocht hij een enkele keer invallen toen eerste keeper Kenneth Vermeer geblesseerd uit viel. Tot een definitieve doorbraak heeft het echter nog niet geleid. De 23-jarige Groesbeker keert zondag even terug op het oude nest. Dan gaat Ajax op bezoek bij NEC, in het Nijmeegse Goffertstadion.

De doelman verkaste vorig jaar augustus voor bijna 4 miljoen euro van NEC naar Ajax. Bij de Amsterdammers tekende Cillessen een vijfjarig contract.

DeGroesbeek.nl, Onderdelat.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 augustus, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ted.

Had je dan iets anders verwacht?
Je bent geen van Breukelen of van der Sar.
Gewoon wachten. (tot je een ons weegt).
Succes verder .

Hans

Hoi Jasper,

Ik vind jou een hele goede keeper, met wat geduld komt die club wel of ben jij eerste keus. Indien je naar een club als Ajax gaat zijn je kansen nu eenmaal kleiner. Jij weet echter ook dat indien Gabor niet geblesseerd was geraakt, dat jij ook bij NEC tweede keeper zou zijn. Daar had je wel geduld heb dat nu ook. Ik wens je succes en ben er trots op ook al ben ik geen supporter van Ajax dat jij als Groesbeker daar nu al zit.

Harry

Jasper je hebt maar weinig zelf kennis want dit zat er toch echt aan te komen voor het geld kiezen .ok maar eerste keeper dat wist heel of half groesbeek ,, voor het geld kiezen of voor wat minder elke week voetballen die keuze heb je zelf gemaakt ik wens je succes maar niet meer knooooien over de tweedekeus zijn

Nuchtere klant

Klassieke fout van jonge voetballers is, dat ze zich gek laten maken door en voor het grote geld. Dat is uitsluitend korte termijn denken. Kijk maar naar veel jonge talenten, die te vroeg naar het buitenland zijn gegaan, daar zijn er zelfs enkele van inmiddels teruggeplaatst naar de amateur-afdeling van een regionale topper. Ambitie is goed, maar je moet wel nuchter blijven!! Zeker als pas enkele maanden in het eerste van NEC hebt gestaan.

Makkelijk praten allemaal, sta zelf maar eens voor de keuze.
Ik ben wel van mening dat je een eerlijke kans moet krijgen, maar ja jasper komt niet uit de ajax familie en vermeer wel.
Ik denk dat het goed zou zijn als jasper verhuurd zou worden aan een mooi clubje, zodat hij toch blijft spelen en zich verder kan ontwikkelen, en dan komt die mooie grote club vast wel.
Veel succes jasper.

Sjaak

Wat een vervelende reacties merendeels. Leedvermaak of een stukje jaloersheid omdat je zelf (net) niet het talent had om ontdekt te worden? Iemand iets gunnen is niet meer van deze tijd, en ja Jasper heeft de keuze zelf gemaakt maar wat is er fout aan om ambities te hebben. Jasper hard blijven werken dan komt de beloning vanzelf of bij Ajax of bij een andere mooie club. Veel succes.

Groesbeker

Sjaak Ik gun het hem van harte en ik ben niet jaloers. Jasper heeft voor het geld gekozen en voor de bank dat wist hij toen hij bij ajax zijn handtekening onder het contract zette dus niet zeuren maar gewoon wachten tot hij zijn kans krijgt.

Henk

Hahaha zie je nu DOMME keus… geld is niet alles jonge, hopelijk besef je dat nu!! Had voor je ontwikkeling gekozen…

Binco

Had je nooit moeten doen,een Groesbeker hoort niet in Amsterdam (provincie van Israel) thuis.
Je kunt beter in Gelderland,Overijssel of Brabant voetballen.

jasper als je het talent hebt komt de kans vanzelf. iedereen hier noemt de keuze stom en voor t geld maar ik denk dat jasper alleen al op de training bij ajax meer ervaring op doet dan bij nec.

wpDiscuz