Achilles ’29 opent met winst op angstgegner VVSB

Achilles ’29 is het Topklasse-seizoen 2012/2013 met een overwinning begonnen. Op een snikheet sportpark De Heikant werd angstgegner VVSB door de regerend topklasse-kampioen uit Groesbeek met 1-0 verslagen.

Al na 10 minuten stond de Groesbeekse voorsprong door een inzet van Freek Thoone op het scorebord. De thuisploeg kreeg hierna nog wat goede kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar tot een doelpunt leidde dit in de eerste helft niet meer.

VVSB startte het tweede bedrijf met een andere doelman. De temperatuur in Groesbeek (34+C) werd keeper Jordy Heimens wellicht iets te veel, waardoor hij in de rust vervangen moest worden door Kenny Heemskerk. Qua kansverhoudingen veranderde er in eerste instantie niet veel. Achilles ’29 kreeg opnieuw goede kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de witzwarten verzaakten dit te doen.

Hierdoor bleef de uitploeg uitzicht houden op één punt en kregen ook zij inmiddels scoringskansen. VVSB wist in de slotfase echter niets meer te forceren waardoor de punten in Groesbeek bleven. Het was de eerste keer sinds 5 september 2010 dat Achilles ’29 van VVSB won (0-2). Daarna werd het 0-0, 0-0 en 3-0 (VVSB).

Achilles ’29 1-0 VVSB

Scoreverloop:
doelpunt 10′ Freek Thoone (1-0)

Stadion: Sportpark De Heikant, Groesbeek

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 augustus, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat en dat bij de hitte 🙂

henk

Proficiat, ja tropische temperaturen, lijkt me niet prettig om te voetballen. Lekker bij het water met een pilsje.
Iemand een idee waarom de lokale omroep geen verslag deed, beginnen die later met uitzenden?
In ieder geval beide succes, deze competitie.

wpDiscuz