De Treffers verliest opnieuw, winst voor Achilles ’29

De Treffers heeft zondagmiddag haar vierde nederlaag van het seizoen geleden. De Groesbekers verloren met 3-2 in Haaksbergen, tegen HSC ’21. Achilles ’29 deed op Sportpark de Heikant goede zaken tegen HBS: 3-0.

HSC ’21 – De Treffers

HSC’21 leek een gemakkelijke middag te beleven, maar kwam in de tweede helft toch nog in de problemen tegen het met het vertrouwen sukkelende De Treffers. In de slotfase trok HSC’21 de volle buit toch nog naar zich toe via invaller Remy Raterink.

Hekkensluiter De Treffers begon vol energie aan deze wedstrijd, maar kreeg al snel een koude douche te verwerken. In de vierde minuut stuurde Koen Garrirtsen Cuneyt Avsar de diepte in en die scoorde beheerst de 1-0. De Treffers kwam die klap niet te boven en kreeg geen grip op de wedstrijd. Eén goede kans was er voor rust, maar Rick Verbeek faalde. HSC’21 speelde zeker geen goede wedstrijd, maar bleef toch eenvoudig op de been. Kort voor rust leek het duel beslist. Een gekraakt schot van Sven Weustink ketste tegen de paal, waarna Avsar op de goede plek stond om de 2-0 binnen te prikken.

In de tweede helft ging De Treffers verbeten op zoek naar een beter resultaat en omdat HSC’21 zich wel erg nadrukkelijk terug trok lukte dat ook. Via een gemakkelijk gegeven strafschop vonden de Groesbekers de aansluiting. Rick Verbeek benutte de strafschop. Met Jasper Zuidwijk als invaller aan het front lukte het ook om de gelijkmaker te scoren. Een mooi diagonaal schot van Bernard Hofstede trof doel. Beide ploegen gingen daarna op zoek naar de winnende treffer en die viel aan de kant van de thuisclub. Een fraaie diepe pass van Waldo Rhebergen werd door invaller Raterink op waarde geschat.

Achilles ’29 – HBS

In vergelijking met vorig seizoen heeft Achilles’29 momenteel tegenstanders, waar vorig seizoen de volle buit werd gehaald. Om op koers te blijven zijn er in dat opzicht eigenlijk geen bonuspunten te verdienen, maar de punten moeten wel gehaald worden. Tegenstanders spelen met het idee dat er niets te verliezen valt: zo ook HBS, deze zondag gast op de Heikant. Het heeft zich in een jaar tijd goed ontwikkeld op topklasseniveau. De ploeg van André Wetzel was het seizoen naar behoren begonnen en had vertrouwen na twee zeges op rij.

In het eerste kwartier speelde Achilles nog wat stroperig , maar HBS begon onbevangen aan de klus op de Heikant. Dat resulteerde in enkele kansjes voor Berend Kaster en het aanvalsduo Tjeer Westdijk-Remco Klaasse. Na een kwartier nam Achilles mede door Ivo Rigter het initiatief meer over. Doelman Gianni Kamperveen bleef vooralsnog de situatie meester. Echter na 24 minuten blunderde hij opzichtig, toen Ivo Rigter een voorzet van de op maat weggestuurde Freek Thoone inkopte: 1-0. Daarna legde Achilles enkele fraaie aanvalspatronen op de mat. Ivo Rigter was na een half uur het eindstation van een perfecte opzet via Freek Thoone en Daan Paau: 2-0. Dezelfde Paau had andersom zo ook kunnen scoren, maar Kamperveen voorkwam erger. En na de mooiste aanval over vele schijven werd een derde goal van Ivo Rigter wegens vermeend buitenspel geannuleerd. HBS profiteerde aan de overzijde van balverlies van Daan Paau, maar Remco Klaasse stuitte op Barry Ditewig en schoof later na een misverstand tussen de Achillesdoelman en zijn defensie de bal voorlangs. Pal voor rust legde HBS ook een aanval à la Achilles op de mat, maar het slotakkoord van Jordy Brouwer kon Ditewig niet verontrusten.

Na de thee was het mede door de hitte aan beide zijden wat minder. Die keer dat HBS er uit kon komen, stuitten zij veeelal op het blok Tim Konings-Tim Sanders. Achilles was in de aanval sloridger in de eindpass om de HBS-achterhoede onder leiding van Jean-Paul Saeijs te verschalken. Pech had Michael Lanting toen hij met een goede vrije trap de paal teisterde. Ivo Rigter wist ook niet de hem geboden vrije ruimte te profiteren. Het enige gevaar van HBS was goede actie van Broekuizen, die even geweldig door Barry Ditewig gepareerd werd. Uiteindelijk vonniste Thijs Hendriks, na lang blessureleed voor het eerst ingevallen, HBS met een ziedend schot: 3-0. Ook concurrenten WKE en FC Lienden lieten geen steken vallen, zodat de topdrie van de Topklasse nog zonder puntverlies is.

De stand

Achilles ’29 staat nu derde met 12 punten uit vier wedstrijden. Het doelsaldo van de witzwarten is ook opvallend: 12-1. De Heikanters hebben nog één wedstrijd tegoed op de concurrentie na de afgelasting tegen FC Chabab. De Treffers is nog steeds hekkensluiter met één punt uit vijf wedstrijden. De roodzwarten spelen zaterdag tegen middenmoter Haaglandia.

Zondagtopklasse.net, Website Achilles ’29Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

ik spreek alleen voorr Achilles: Klasse mannen

klukkluk

de treffers uitgekeken op de hoofdklasse dan moeten ze wel punten gaan pakken dieptriest ???????

weetje
Ja ik ben er geweest.De eerste helft was het niet om aan te zien.Een fut loos Treffers.Komen met twee nul achter.Terwijl hsc ook niet goed voetbalde.Ligt toch aan kwalitiet.Onze keeper zag er ook weer niet goed uit.tweede helft met meer inzet en overtuiging ging het beter.we dachten we pakken minimaal een punt.Ging het weer verkeert.Al om al we komen dit jaar heel veel te kort.Het wordt heel moeilijk om in de Topklasse te blijven door gebrek aan kwaliteit (heren TC en Bestuur).Wat was die scheids weer aanwezig zeg de heer van Elswijk( Je Kent hem toch wel van gemert thuis).Bah.maar… Lees meer »

Proficiat voor achilles 🙂 Jammer voor treffers 🙁

Verwacht

De eerste 4 komen uit de Hoofdklasse C waarvan er 3 nog ongeslagen zijn. Treffers & Sneek ook uit Hoofdklasse C staan stijf onderaan. Raar dat de oude top Hoofdklasse C voor het kampioenschap strijd en treffers niet

Groesbeker
na 5 speelrondes kun je onmogelijk een oordeel vellen over het verdere verloop van dit seizoen. Als De Treffers 4x verliest, kan dit ook WKE overkomen maar ook Achilles`29 kan in een neerwaartse spiraal komen. Het is nog veel te vroeg om te zeggen wie degradeert en wie kampioen wordt, maar het is wel duidelijk dat het nu 5 voor 12 is voor de mannen van Zuid. Voetballen kunnen ze wel maar ze moeten een keer winnen om uit de dip te komen, dat komt wel een keer maar liever as. zaterdag dan een week er op. Succes, zowel voor… Lees meer »
wpDiscuz