Achilles ’29 na strafschoppen langs Orion

De Groesbeekse voetbalploegen die dit seizoen meedoen aan de KNVB-districtsbeker Oost hebben de eerste ronde overleefd. De Treffers, Germania en Rood Wit speelden dit weekend al hun bekerwedstrijd. Omdat algeheel amateurkampioen Achilles ’29 competitieverplichtingen had, speelde zij dinsdagavond pas. De Groesbeekse equipe had strafschoppen nodig om tweedeklasser Orion te verslaan.

Achilles ’29

Achilles ’29 speelde dinsdagavond tegen het Nijmeegse Orion de eerste districtsbekerwedstrijd van het seizoen. De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland (scheidsrechter was laat) en met rust stond het, ondanks mogelijkheden van beide ploegen om de score te openen, nog 0-0. Na iets meer dan één uur spelen opende Achilles ’29 via Rik Sebens de score. Hugo Smits maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker. De stand bleef hierna ongewijzigd waardoor strafschoppen genomen moesten worden om de wedstrijd te beslissen. Achilles ’29 was vanaf de stip de betere ploeg: 5-3.

De Treffers

De Treffers won eenvoudig van Jonge Kracht. Op Sportpark Zuid in Groesbeek werd het 4-1 door doelpunten van Bernard Hofstede (1-0), Fabian Buttgereit (2-1), Dave Kleijnen (3-1) en Santiago Macedo (4-1). Sjaak Meeuwsen scoorde namens Jonge Kracht de 1-1.

Germania

Germania won zondag knap van de amateurs van NEC. In een gelijkopgaande wedstrijd maakten Germania-spelers Boy van de Beek en Rick van de Langenberg het verschil: 2-0. Germania is daarmee ook door naar de 2e Knock Out (KO) ronde van de districtsbeker.

Rood Wit

Rood Wit had in de eerste ronde moeite met Echteld, maar wist de wedstrijd in de slotminuten naar zich toe te trekken. De ploeg uit Breedeweg keek tegen een 2-0 achterstand aan voordat Bob Stevens (28′), Jimmy Brons (52′) en opnieuw Stevens (87′) het roer omgooiden: 2-3. VV Echteld stond vanaf de 48e minuut met tien man, omdat een verdediger van dat team met een tweede gele kaart moest inrukken.

Districtsbeker Oost 2012/2013, ronde 2 en 3

De loting voor de 2e ronde vindt plaats op woensdag 24 oktober in het districtskantoor te Deventer, aanvang 15.30 uur. Na de loting van de 2e ronde zal ook geloot worden voor de 3e ronde. Het betreft hier een tussenronde met vier wedstrijden. In totaal begonnen 141 amateurploegen aan de eerste bekerronde van het districtsbekertoernooi 2012/2013.

Schema 1e KO Ronde KNVB-Districtsbeker Oost 2012/2013.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Net op het nippertje!!

petje

was niet echt goed afgelopen zondag ook al niet helaas.
hoop niet dat ze deze lijn doorzetten dan wordt het zwaar
dit weekend

Henk

Uiteindelijk hebben ze beide gewonnen. Het is ook shit dat je om een vage reden afgelopen zondag moet inhalen, daardoor krijg je dat je nu door de week moet inhalen voor een beker wedstrijd. Volgende inhaal tegen AFC en dan misschien weer in de week voor de beker.

wpDiscuz