Achilles ’29 droogt WKE af, De Treffers verslaat EVV

De Groesbeekse topklassers Achilles ’29 en De Treffers zijn zaterdagavond beiden in actie gekomen. Achilles ’29 won de topper tegen WKE met duidelijke cijfers (4-1) en is daarmee de nieuwe koploper in de zondagtopklasse. De Treffers wist deze speeldag opnieuw winnend af te sluiten door EVV knap met 1-3 te verslaan.

Achilles ’29 – WKE

Voor aanvang van de wedstrijd tussen de nummers één en twee in de topklasse werden Achilles ’29-spelers Ivo Rigter en Djimmie van Putten gehuldigd. Zij speelden hun 200e wedstrijd voor de Heikanters. De witzwarten kwam al na zeven minuten op voorsprong via Thijs Hendriks. Dit was het begin van een Groesbeeks showtje. Nog geen tien minuten later werd de Groesbeekse voorsprong namelijk door een schuivertje van Freek Thoone verdubbeld. Diezelfde Thoone liet blijken er zin in te hebben deze avond want hij kon met nogmaals twee achtereenvolgende treffers een loepzuivere hattrick op zijn naam schrijven: 4-0. De wedstrijd was op dat moment nog geen 40 minuten aan de gang en van een spannende topper was dan ook geen sprake meer.

Direct na rust deed WKE wel wat terug. Een van richting veranderd afstandsschot van Erwin Buurmeijer belandde achter Achilles ’29-doelman Barry Ditewig. WKE liet in de tweede helft goed voetbal zien al was de opgelopen schade in de eerste helft te groot om deze nog te repareren. De wedstrijd zakte hierna uiteindelijk wat in waardoor doelpunten verder uitbleven.

EVV – De Treffers

De Treffers speelde in Echt tegen EVV, een ploeg die al vijf wedstrijden op rij had gewonnen en in dat tijdsbestek slechts één tegendoelpunt incasseerde. De Mannen van Zuid keken na 24 minuten tegen een achterstand aan, maar kwamen via Eef van Riel weer snel op gelijke hoogte. Vlak voor rust zag De Treffers-speler Rick Verbeek zijn inzet op de paal belanden waardoor beide ploegen met een 1-1 stand aan de thee gingen.

De uitploeg nam in het tweede bedrijf door een mooi doelpunt van Robin Janssen de leiding. Bernard Hofstede gooide met zijn treffer in de slotfase de wedstrijd in het slot waardoor de drie punten mee terug naar Groesbeek gingen.

Achilles ’29 staat door deze overwinning aan kop in de zondagtopklasse. De ploeg van trainer Jan van Deinsen heeft evenveel punten als concurrent WKE, maar wel één wedstrijd minder gespeeld. De Treffers staat door het resultaat steviger in de middenmoot en heeft zelfs al aansluiting met de subtop gevonden. De roodzwarten zijn al zes wedstrijden op rij ongeslagen en wonnen hun laatste vier duels.

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat mooi gedaan. Gaat echt goed met jullie 🙂

Ook de treffers proficiat 🙂

WKE is geen kampioens ploeg

De Kuier

Topklassers proficiat!

super gedaan Treffers!!

vind dat H hellemaal gelijk heeft,maar allebij proficiat

wijnboer

zo zo ik moet het eerlijk zeggen mensen wat speelde Achilles de 1e helft goed zeg dit was niet normaal als Ahilles dit spel kan volhouden dan word het glansrijk kampioen ik heb echt genoten

Mark

Gaat lekker in Groesbeek!

petje

en laat ik nou denken dat de topklasse op ZONDAG speeld!
we hebben dacht ik een topklasse zaterdag en een topklasse zondag waarom spelen die dan niet op zondag?
zaterdag is voor mij gewoon een werkdag dus nogmaals wie weet waarom?

William

@petje Voor sommige mensen is de zondag een werk waarop ze danwel moeten werken danwel andere bezigheden hebben, waardoor het bezoeken van een leuke pot voetbal onmogelijk is. Sinds enkele jaren proberen enkele clubs op zaterdagavond te spelen, en bij sommige clubs komen er dan af en toe bijna evenveel mensen. WKE en Achilles zijn daar één van en besluiten daarom om net als vorig jaar op zaterdagavond te spelen.

petje

mooi william dus kan de knvb een topklasse schrappen
en met 1 topklasse doorgaan.
anders zie ik het nut er niet van in om 2 topklasses te hebben.
snap alleen die negetieve duimpjes niet is het zo moeilijk iemand een antwoord te geven?
maar william jij hartelijk dank voor je antwoord c.q. standpunt.

Paul

Petje, vergeet ook niet dat er soms topwedstrijden (hoewel ze om 12:30 beginnen) op het programma staan op de zondag, zoals deze keer Feyenoord-Ajax. Dan heb je te veel concurrentie daarvan en dan kun je maar beter gewoon je eigen wedstrijd op zaterdagavond spelen.

wpDiscuz