Germania bewijst zichzelf slechte dienst

Germania heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in Arnhem met 4-2 te verliezen van Presikhaaf. De ploeg van Willie Willems startte te slapjes aan de wedstrijd waardoor Presikhaaf vooral in de eerste helft een overwicht creëerde.

Te vaak kwamen de Arnhemmers als overwinnaars uit de duels, Germania liep daardoor zeker de eerste helft achter de feiten aan. In de 5e minuut kwam Rick van de Langenberg na een prima voorzet van Maarten Smits hard met de doelman in aanraking. Hij probeerde het nog wel even maar moest snel daarna worden vervangen door Patrick van Leeuwe. In de 13 minuut kwam Germania op achterstand. Een onnauwkeurige pass van Boy van de Beek op Derek de Bruijn op het middenveld werd onderschept en na een prima counter werd de bal onberispelijk ingeschoten door linksbuiten Hulusi Bulut 1-0. Daarmee is meteen de beste speler van het veld genoemd want ook in de tijd daarna was deze snelle ijverige speler een voortdurende dreiging voor de Germania-achterhoede.

In de 30e minuut kreeg Twan Arnts een prima mogelijkheid de zaak gelijk te trekken maar alleen voor de keeper werd zijn te zachte schot een makkelijke prooi voor de doelman. Vlak daarna schrok Dirk Visscher na een corner zo van een toevallig bij hem terecht gekomen bal dat hij geen kracht meer aan de bal kon meegeven om te scoren. Ook Patrick van Leeuwe kreeg nog een mooie kans na goed voorbereidend werk van Derek de Bruijn. Drie kansen op rij dus en zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Op slag van rust werd een vrije trap niet goed weggewerkt en in de rebound scoorde Max van Meeteren 2-0.

Vijf minuten na rust kreeg Presikhaaf een corner te nemen die door doelman Niels Kornelis slecht werd verwerkt waardoor het voor Jhon van Beukering een koud kunstje was de 3-0 op het scorebord te brengen. In de 75e minuut werd de geblesseerde Rick Hubers vervangen door Vince van Gelder. Eén minuut later scoorde Germania tegen toen een prima genomen vrije trap van Thijs Geurts (ingevallen voor Luuk Mulders) prima met het hoofd werd afgewerkt door Patrick van Leeuwe: 3-1. Germania stroopte toen de mouwen wel op en kreeg meteen de beloning. Een vrije trap van Boy van de Beek werd door Daan Arnts uitstekend ingeschoten 3-2.

Hierna volgde een erg hectische fase. Vijf minuten voor tijd werd Boy van de Beek duidelijk binnen het strafschopgebied onderuitgehaald. De scheidsrechter legde de bal er echter net buiten. In het tumult dat hierna ontstond werden zowel Kay Tassenaar van Germania als Perry Messelaar van Presikhaaf van het veld gestuurd. Germania bleef drukken en nam alle risico’s. Daar profiteerde Presikhaaf van door in de allerlaatste minuut een goede counter te plaatsen waardoor de eindstand 4-2 werd. Germania bleef met lege handen achter, te laat was men zich gaan beseffen dat er strijd geleverd moet worden als je een wedstrijd wilt winnen.

Hopelijk een goede les voor de toekomst.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Jammer 🙁

wpDiscuz