Michael van Praag bij Achilles ’29 – Haaglandia

Op zondag 11 november komt bondsvoorzitter Michael van Praag van de KNVB naar Groesbeek. Omdat hij niet aanwezig kon zijn bij de strijd om het landkampioenschap, lost van Praag aankomende zondag zijn belofte in en bezoekt hij de wedstrijd tussen Achilles ’29 en Haaglandia.

Van Praag was veertien jaar lang voorzitter van Ajax (1989-2003). Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn vader Jaap van Praag, die tussen 1964 en 1978 voorzitter was van de Amsterdamse club. Michael van Praag was oorspronkelijk scheidsrechter in het amateurvoetbal en maakte zijn vermogen met de verkoop van zijn keten van 45 elektronicazaken op vele luchthavens.

In de periode dat Michael van Praag aan het hoofd stond won Ajax onder meer de UEFA Cup (1992) en in 1995 zowel de UEFA Champions League en de Wereldbeker voor clubteams. Op 27 augustus 2008 werd hij gekozen tot voorzitter van de KNVB als opvolger van de in april van dat jaar overleden Jeu Sprengers.

Website Achilles ’29, WikipediaTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Michael van Praag bij Achilles ’29 – Haaglandia

Reageren is niet toegestaan.