De Treffers verliest van HBS in hectisch duel

De Treffers heeft zondagmiddag in blessuretijd van HBS verloren. In Den Haag werd het in een hectisch duel 2-1 waardoor HBS nu zes duels op rij heeft gewonnen. Zowel De Treffers (7) als HBS (5) hadden voor aanvang van deze wedstrijd een lange reeks van ongeslagen wedstrijden. De hoofdrol was deze middag voor de scheidsrechter, die met kaarten strooide alsof het pepernoten waren.

De ploegen begonnen beiden aanvallend aan de wedstrijd, die overigens goed werd bezocht. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de uitploeg. De grootste kans in het eerste kwartier was voor HBS-speler Tjeerd Westdijk. De topscorer van de thuisploeg raakte de bal echter helemaal verkeerd. Enkele minuten later was het bijna raak aan de andere kant toen Rick Verbeek de bal in het zijnet werkte. De roodzwarten bleven het betere van het spel houden, hoewel zij niet echt gevaarlijk werden.

Na een halfuur moest HBS met tien man verder omdat Jochem Hendriks aan de zijkant van het veld de doorgebroken Jean Black onderuit haalde. Toen De Treffers-speler Jasper Zuidwijk vijf minuten later hetzelfde als Hendriks deed kreeg Zuidwijk slechts een gele kaart te zien. Dit zorgde voor de nodige commotie binnen de lijnen. HBS haalde zijn gram door op slag van rust tegen de verhouding in op voorsprong te komen. Via De Treffers-doelman Berry Peters werkte Westdijk de bal in het Groesbeekse doel.

Direct na rust kwam De Treffers via Eef van Riel op gelijke hoogte. Hierna volgde een knotsgekke fase waarin het kaarten regende. Qua aantal spelers stonden beide ploegen namelijk snel weer gelijk want De Treffers-spits Jean Black (gestrekt been) zag na 50 minuten een rode kaart. Nog geen vijf minuten later mocht ook Fabian Peppinck, tot ieders verbazing, plaatsnemen onder de douche. HBS kreeg door de man-meer-situatie mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Westdijk lostte een schot, maar deze werd gestopt door Peters.

In de slotfase kon De Treffers niets anders dan op de counter loeren omdat HBS druk bleef zetten en de drie punten op het eigen sportpark wilde houden. In blessuretijd viel het langverwachte doelpunt alsnog: Mike de Geer scoorde het winnende doelpunt waardoor er een einde komt aan de ongeslagen reeks van De Treffers. De Mannen van Zuid staan nog wel in de subtop, maar verliezen in dit onderlinge treffen aansluiting met HBS.

Hieronder volgen de karakteristieken van deze wedstrijd:

HBS 2-1 De Treffers

Scoreverloop:
doelpunt 43′ Tjeerd Westdijk (1-0)
doelpunt 47′ Eef van Riel (1-1)
doelpunt 90+2′ Mike de Geer (2-1)

Rode kaarten:
Rode kaart 30′ Jochem Hendriks (HBS)
Rode kaart 50′ Jean Black (De Treffers)
Rode kaart 54′ Fabian Peppinck (De Treffers)

Stadion: Sportpark Craeyenhout, Den Haag

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier

Hakke Breke Slope,kan niet anders!

stom

Niet slecht gedaan!!!

journalist

Vreemde verslaggever

Wil graag rode kaart hebben voor speler van De Treffers(Zuidwijk)

Trainers van beide ploegen moeten bij zich zelf gaan zoeken, want het was een aanfluiting deze wedstrijd te aanschouwen.

Het regende geen kaarten maar het regende overtredingen die een gele kaart verdiende

Gestrekt been is toch echt rood

HBS kreeg door man meer situatie meer kansen,raar, De Treffers had eerste helft toch ook een numerieke meerderheid…….

@Journalist, Ben jij bij de wedstrijd geweest?? nou ik wel, en die rode kaarten waren allemaal belachelijk

Die hele reactie van journalist is belachelijk. De verslaggever wil geen rood zien, althans dat kan ik er niet uit op maken, maar geeft aan dat zuidwijk geel krijgt voor iets waar die van HBS rood voor kreeg. Dat was trouwens ook niet echt rood waardig want het gebeurde aan de zijkant van het veld. En veel kaarten waren inderdaad overbodig zoals J zegt (er waren nog wat gele kaarten), staat ook in de verslagen op de site van de Treffers en zondaghoofdklasse dat de arbiter niet helemaal goed bij zijn hoofd was gister. Dat de wedstrijd volgens jou niet… Lees meer »
neutraal

In bovenstaand beschrevene:

Er staat Zuidwijk kreeg slechts een rode kaart.
conlusie:rood, ok had arbiter moeten geven maar:

J Jeetje!) schrijft geen enkele rode kaart had gemoeten!
Dan kunnen we maar beter stoppen.

Mn beste,was daar toeschouwer(geen HBS/De Treffers)maar als
scout van een BVO.Goede speler JP Saijs!

Beiden clubs nivo Top Klasse onwaardig

Nou @neutraal, dit was zeker topklasse waardig!! zeker tot de scheidsrechter de eerste rode kaart gaf, daarna verpeste de scheidsrechter de sfeer in en rond het veld. Maar misschien dat je bij de verkeerde wedstrijd was, bij de hockey wedstrijd naast het voetbalveld???

treffersfan b

j je hebt helemaal gekijk!
En neutraal dan heeft die scout verkeerd gezeten of tog die hockey wedstrijd gezien off GEEN VERSTAND van scouten!!!!

Treffersfan

Scout van een BVO? Laat me niet lachen! Waarom zou hier een scout van een BVO reageren. Die zogenaamde @Neutraal liegt dat het gedrukt staat. Dat durf ik hier wel te zeggen.

wpDiscuz