Sterk Germania wint van Rheden

Germania speelde tegen Rheden een uitstekende wedstrijd. Vanaf het begin werd er veel druk gezet op de Rhedenaren waardoor Germania het grootste deel van de wedstrijd op de helft van de tegenstander te vinden was.

In de eerste 10 minuten had Germania drie uitstekende kansen maar deze werden helaas niet verzilverd. Zoals zo vaak volgt dan de straf vrijwel meteen. Een schaarse uitval van Rheden werd door spits Marcel Mc Combs in een doelpunt omgezet. Germania liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef veel druk zetten. Hierdoor ontstonden er vele kansen waarmee echter veel te slordig werd omgesprongen.

In de 17e minuut ging de goedspelende Thijs Geurts goed door en loste een hard schot dar niet kon worden vastgehouden door de uitstekende doelman van Rheden Jeroen van de Veen. Patrick van Leeuwe was er als de kippen bij om de rebound in te tikken 1-1. Germania bleef hierna de bovenliggende partij en kreeg in de 35e minuut de beloning. Na een goede actie van Thijs Geurts kwam de bal bij Maarten Smits die zich niet bedacht en beheerst de bal onder de doelman doorschoof 2-1.

Pas na rust besliste Boy van de Beek de wedstrijd door een prima schot in de kruising. Rheden wisselde 2 keer en ging wat aanvallender spelen. Hierdoor ontstond er op het middenvel erg veel ruimte waarvan Germania goed profiteerde. Het enige wat de ploeg van Willie Willems zich kan verwijten is dat men de score niet opvoerde. Zeker 8 tot 9 doelrijpe kansen werden er gemist. Dat is wat minder, het positieve eraan is dat de kansen wel prima werden uitgespeeld.

Germania speelde een prima wedstrijd en bleef verdedigend scherp waardoor Rheden nauwelijks gevaarlijk kon worden. Rick van de Langenberg werd nog gewisseld voor Twan Arnts die daarna enkele maken op snelheid door de verdediging snelde maar helaas zonder tastbaar resultaat. In de 89e minuut moest Niels Kornelis nog ingrijpen toen Rhedenaar Ramond van het Veld goed doorging. Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 3-1 zege voor Germania, een zege dia na de wat mindere resultaten van de laatste weken erg welkom is.

Germania stijgt door dit resultaat weer enkele plaatsen en met de uitwedstrijd tegen Alverna van aanstaande zondag in het vooruitzicht is dat een goede ontwikkeling.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mooi proficiat 🙂

wpDiscuz