Cillessen in basis tegen VVV-Venlo

Ajax-doelman Jasper Cillessen krijgt morgen (zaterdag, 19:45, Eredivisie Live2) in de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo een kans om zich te bewijzen. De Groesbeekse sluitpost mag vanaf de eerste minuut plaatsnemen onder de lat, omdat Kenneth Vermeer moet uitzieken. Dit is vrijdagmiddag bekend gemaakt.

Vermeer maakte woensdag zijn debuut in het Nederlands Elftal. Na dit duel is de eerste keeper van Ajax ziek geworden. Omdat de Amsterdammers komende woensdag een belangrijk Champions League-treffen met Borussia Dortmund hebben en Vermeer nog niet helemaal hersteld is zal Cillessen voor het eerst dit seizoen, althans in competitieverband, in het Amsterdamse doel staan. Ook vorig seizoen kwam de sluitpost in competitieverband amper aan spelen toe: vier maal, waarvan drie als invaller. In de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-3) op de laatste speeldag mocht hij een hele wedstrijd onder de lat staan. De 23-jarige Groesbeker keept doorgaans alleen in de bekerwedstrijden.

Cillessen gaf eerder dit jaar al aan dat hij moeite met zijn rol als tweede keeper heeft. De talentvolle keeper denkt er echter nog niet aan om in de winterstop verhuurd te worden. Pas na de zomer, aan het einde van zijn tweede seizoen bij Ajax, wil hij zijn rol evalueren. “Ik baal natuurlijk als een stekker. Een half jaar op de bank zitten is nog te overkomen, een jaar is enorm vervelend en twee jaar is veel te lang. Ik moet me blijven ontwikkelen. Maar waar ik het afgelopen jaar nog wel begreep dat ik op de bank belandde – ik heb de eerste maanden enorm moeten wennen aan het hogere tempo – snap ik het nu niet. Ik zou een echte kans krijgen maar vind niet dat dat gebeurd is”, zei hij deze zomer in een interview.

De doelman verkaste vorig jaar augustus voor bijna 4 miljoen euro van NEC naar Ajax. Bij de Amsterdammers tekende Cillessen een vijfjarig contract.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Hopelijk krijgt hij een kans bij een andere ploeg, ook een beetje dom van hem om voor Ajax te kiezen en vaste bankzitter te zijn. Jasper je hoort gewoon wekelijks onder die lat te staan. Groot talent verdient meer speeltijd. Succes tegen VVV,

Harry

Het grote talent Henk had niet voor het grote geld moeten kiezen ,groesbeek is een groot voetbal dorp maar er is echt niet iemand die dacht dat hij daar aan het keepen kwam,voor een paar centen minder ergens aan anders gaan keepen en dan die stap maken is ok .maxima zou zeggen een beetje dom van Jasper en omgeving tenzij je voor het geld kiest dan heeft hij het goed gedaan ,,Jasper succes

Frenkie

Mooi een groesbeker die bij Ajax speeld. Die komt er wel die Jasper.

maikel

jammer dat ie in 020 zit..verder prima keeper..

wpDiscuz