Germania onverdiend ten onder tegen Alverna

Germania heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. Tegen Alverna gingen de Groesbekers met 3-2 onderuit. Een gelijkspel zou de veldverhoudingen beter hebben weergegeven.

Germania kwam na een slechte eerste helft, toen bijna alle duels werden verloren, goed terug in de tweede helft. Alverna werd vastgezet op eigen helft en er werden vele kansen uitgespeeld. Germania was nauwelijks uit de kleedkamer toen Dirk Visscher onnodig een corner weggaf waaruit werd raak gekopt door Alverna-spits Rik van der Eerden. Germania liep vanaf dat moment achter de feiten aan en kwam geen moment in de wedstrijd. Het fel spelende Alverna won bijna alle duels en het was vlak voor rust aan doelman Niels Kornelis te danken dat een stiftje van van der Eerden geen doel trof. Met deze 1-0 ruststand kwam Germania nog goed weg na een ongeïnspireerde 1e helft.

Na rust gebeurde hetzelfde als in de eerste minuut. Een lange pass werd door Germania verdediger Daan Arnts verkeerd beoordeeld waardoor Danny Meijer voor 2-0 kon zorgen. Hierna toonde de ploeg van Willie Willems veerkracht en ging men feller spelen. Dit resulteerde in een doelpunt van Derek de Bruijn die een slechte trap van de Alverna doelman onderschepte en met een fraai schot tegen scoorde 1-2. Germania drukte Alverna ver terug op de eigen helft en het was wachten op de verdiende gelijkmaker. Eerst was Maarten Smits er dichtbij toen hij een voorzet meteen op de slof nam maar helaas net naast mikte. Ook Daan Arnts was dichtbij een doelpunt na een corner, zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. In de 80e minuut kwam de beloning toen Rick van de Langeberg na een scrimmage de bal onder doelman Vintgens van Alverna doorschoof 2-2.

Inmiddels was Twan Arnts ingevallen en de snelle spits kwam enkele malen goed door maar helaas zonder resultaat. Ook Alverna kreeg nog wat kansen maar Niels Kornelis verkeerde in een prima vorm. In de 90 minuut liep Germania alsnog tegen een nederlaag op toen spits Danny Meijer binnen de lijnen onderuit werd gehaald. Spits Rik van der Eerden voltrok het vonnis. Germania moest huiswaarts met een nederlaag die vooral te wijten was aan onoplettendheid. Want als je zowel in de eerste minuut van de wedstrijd als in de eerste minuut na rust een goal tegen krijgt, begin je niet scherp genoeg. Dat is het verwijt wat de mannen van Willie Willems te maken valt, op de inzet was verder weinig aan te merken.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Germania onverdiend ten onder tegen Alverna

Reageren is niet toegestaan.