Groesbeekse ploegen verder in districtsbeker

De Groesbeekse ploegen die nog in de race zijn voor de KNVB-districtsbeker Oost zijn deze week een ronde verder gekomen. Germania, Rood Wit, Achilles ’29 en De Treffers wonnen allen hun duel in de 2e ronde.

Germania

Germania had zondag in de tweede ronde geen moeite met AZC. De Groesbeekse eersteklasser won overtuigend met 5-0. Met rust stond het 2-0 door twee doelpunten van Thomas Sillessen. Germania had in het eerste halfuur niet gescoord, maar wel diverse mogelijkheden hiertoe gekregen. Boy van de Beek, Twan Arnts en Patrick van Leeuwe bepaalden de eindstand op 5-0. Germania heeft zich met dit resultaat geplaatst bij de laatste 32.

Rood Wit

Rood Wit bekerde zondag ook verder, maar heeft de pech dat het nog een tussenronde moet spelen voordat de laatste 32 gehaald zijn. De roodwitten versloegen Eldenia na strafschoppen en moeten het nu eerst opnemen tegen Go Ahead Kampen. De thuisploeg, Eldenia, kwam in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. Na iets meer dan één uur spelen werd de stand door Marco Loen gelijk getrokken. Nadat Rood Wit wéér op achterstand kwam werd de ploeg uit Groesbeek door opnieuw een doelpunt van Loen nog gered. De uitploeg nam uiteindelijk de strafschoppen beter.

De Treffers

Ook De Treffers heeft ongelukkig geloot en moet één wedstrijd extra spelen. De Groesbekers moeten het dan opnemen tegen tweedeklasser Heino, een ploeg die met 9-0 van SCD ’83 won. Eerst moest er dinsdagavond nog wel met Angeren afgerekend worden en dit gebeurde in een halfuur. Said Echargui zorgde al binnen 20 minuten voor een 2-0 voorsprong. Toen enkele minuten later Santiago Macedo mocht aanleggen vanaf elf meter was het beslist. Macedo miste de penalty overigens wel, maar herstelde deze fout in de rebound. Maarten Sluiter scoorde namens Angeren de eretreffer. In de tweede helft gebeurde er niets meer en was het spel van beide kanten rommelig.

Achilles ’29

Achilles ’29 won dinsdagavond eenvoudig van Blauw Wit: 1-5. Mark Roebbers scoorde de openingstreffer en door twee doelpunten van Ivo Rigter stond het na 40 minuten al 0-3. Luuk Rossen deed vlak voor de thee nog iets terug. In het tweede bedrijf liep Achilles ’29 makkelijk weg van de blauw-witten. Rigter scoorde na één uur spelen het vierde Groesbeekse doelpunt en Djimmie van Putten maakte er een kwartier voor tijd nog 1-5 van. Door dit resultaat mengt de Groesbeekse topklasser zich bij de laatste 32.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Theo.

Mooi overzicht! Op naar de Groesbeekse finale.

wpDiscuz