Germania verliest tegen TVC ’28

Germania heeft zichzelf in de wedstrijd tegen TVC “28 enorm tekort gedaan. De ploeg verloor zondagmiddag op eigen veld met 1-2.

Men begon de wedstrijd wederom niet agressief genoeg maar kreeg desondanks enkele mooie kansen in de eerste 10 minuten. Die werden niet gemaakt en de straf kwam vrijwel onmiddelijk. Bij een counter mocht Stefan Huiskes ongehinderd doorlopen en de 0-1 aantekenen. Onbegrijpelijk dat deze speler zover met de bal aan de voet mocht doorlopen. Germania moest even herstellen van deze klap maar vocht zich terug in de wedstrijd. Dit resulteerde weer in een aantal kansen. Zo was uitblinker Rick van de Langeberg dicht bij de 1-1 toen hij de doelman al gepasseerd was maar de hoek dermate moeilijk werd dat hij helaas naast tikte.

Bij de tweede echte uitbraak van TVC ’28 werd de bal corner verwerkt door de Germania verdediging. De hoge bal werd onvoldoende weggewerkt door Niels Cornelis waarna TVC ’28 in de rebound scoorde: 0-2. Germania ging hierna steeds onzuiverder spelen en werd moedeloos van de gemiste kansen. Tijdens de rust is er verbaal kennelijk wat gebeurd want na rust pakte Germania de zaken wat energieker aan. Dit resulteerde al na 2 minuten in de tegentreffer toen Derek de Bruijn scoorde na prima voorbereidend werk van de hardwerkende Maarten Smits. Bij Germania was Rick van de Langenberg de uitblinker, hij was steeds aanspeelbaar en maakte enorm veel meters.

In de 60e minuut trof Twan Arnts de lat na een prima pass van Derek de Bruijn. TVC ’28 nam veel tijd voor de spelhervattingen en ook de overtreding werd niet geschuwd. In de 78 e minuut leek de gelijkmaker aanstaande toen en prima 1-2 combinatie in het strafschopgebied tussen Boy van de Beek en Derek de Bruijn de laatste vrij voor de doelman zette. Zijn schot ging helaas naast. Hierna kreeg de prima invallende Tomas Sillessen nog enkele kansjes. Eerst kopte hij een voorzet van Twam Arnts in de handen van dxe doelman en even later knikte hij de bal in de kruising maar de uitstekende doelman van TVC ’28 Lukasz Polepa redde schitterend, daarmee twee punten voor zijn team verdienende.

Zo eindigde de wedstrijd voor Germania in een 1-2 verlies, onnodig maar als je zelf de kansen niet afmaakt, doet de tegenstander het wel. Dat betekent dat er volgende week in de uitwedstrijd tegen Achilles ’12 punten gehaald moetenworden. Anders komen de onderste plaatsen wel erg dichtbij en dat is een onprettige gedachte zo kort voor de winterstop.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Jammer volgende keer beter 🙂

wpDiscuz