[Upd] Doodschoppen grensrechter: amateurvoetbal afgelast

De KNVB heeft voor dit weekend alle wedstrijden op amateurniveau afgelast. Dit is dinsdagmiddag bekend geworden. De aanleiding hiervoor is het doodschoppen van de 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen tijdens een wedstrijd tussen Buitenboys B3 en Nieuw-Sloten B1.

Nieuwenhuizen overleed maandagmiddag om 17:30 uur aan de verwondingen die hij overhield aan de zware mishandeling van zondag door enkele spelers van Nieuw-Sloten. Drie van deze spelers, in de leeftijd van 15 en 16 jaar, zijn inmiddels opgepakt. Zij worden verdacht van doodslag, mishandeling en openbare geweldpleging. Het elftal is in het verleden al eerder gewaarschuwd voor wangedrag. In Almere wordt er op zondagmiddag een stille tocht gehouden.

De mishandeling heeft in het land al voor veel discussie gezorgd. Het is namelijk de tweede keer in één jaar tijd dat er door zinloos geweld op de amateurvelden iemand komt te overlijden. In januari overleed een 77-jarige toeschouwer nadat hij van een 32-jarige speler een karatetrap kreeg. Deze week werd bekend dat de dader een celstraf van drie jaren krijgt.

Ook de FIFA reageerde op deze zaak. Voorzitter Sepp Blatter zegt diep geschokt te zijn door het overlijdensbericht. Bij de wedstrijden in het betaalde voetbal wordt dit weekend voorafgaand aan de aftrap 1 minuut stilte gehouden. De teams en arbitrage zullen rouwbanden dragen.

Update 04-12-2012, 18:50 uur

De KNVB heeft dinsdagavond tijdens een persconferentie amateurclubs opgeroepen om dit weekend de deuren voor de leden, ouders en overige betrokkenen geopend te houden. Zij moeten met elkaar praten over geweld op de voetbalvelden en over hetgeen afgelopen zondag gebeurd is. De bond gaf aan dat zij, net als de rest van het land, diep geschokt is.

DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
C.janssen

Respect!!!

Wat erg voor de familie,geen woorden voor.Hoop dat de gasten vlink worden bestraft.

Groesbeker

Die gasten zullen er wel met een jaartje jeugdgevangenis van af komen.En de familie heeft levenslang.

Sjonnie
Ik vraag me af of de KNVB dit ook in het voorjaar had gedaan bij een weekend van 15 – 20 graden. Grote kans dat de velden er dit weekend vanwege sneeuw en bevriezing slecht bij liggen. Nu maken ze mooi zogenaamd een statement terwijl een gedeelte van de wedstrijden waarschijnlijk toch al niet was doorgegaan. KNVB (en onze simpele rechters) moeten eens wat harder optreden tegen dit soort dingen. Een weekendje geen amateurvoetbal helpt daar niet tegen. Die gasten (van allochtone afkomst, dat melden bijna geen media) staan voor hun 18e weer buiten en kunnen weer verder waar ze… Lees meer »
Willie

Als echte voetballiefhebber kan ik me wel vinden in de beslissing van de KNVB, maar als ze echte ballen hadden gehad hadden ze ook het betaald voetbal er uit gehaald. Ook daar gebeuren zaken (door voetballers en trainers) die niet kunnen terwijl die ook nog eens een voorbeeldfunctie hebben. Maar ja dat zal de clubs wel teveel geld kosten.

Henk
helemaal stoppen met voetballen, kost de maatschappij handen vol geld, iedere wedstrijd minimaal 25 politie agenten en bij risico wedstrijden nog meer. Buiten de belachelijke salarissen die de profs en ook amateurs verdienen,het is toch te gek dat een Ronaldo meer dan 100 miljoen euro kost en in afrika liggen ze te verhongeren. Laat ze maar kooi gevechten gaan houden, en ze mogen alles gebruiken, de laatste heeft gewonnen. Klinkt sarcastisch maar al met al helpen die minuten stilte, afgelastigen en stille tochten toch niet, De maatschappij is helemaal verandert en niemand heeft nog respect voor elkaar. Een ambulance, politie… Lees meer »
Ten eerste natuurlijk sterkte voor familie etc. van de overleden grensrechter! Maar deze oplossing is gewoon een laffe actie van de knvb, ze hebben gister veel kritiek gehad over het handelen t.o.v. de 3 daders en qua hulp voor buitenboys, en dit is hun reactie, een zogenaamd statement door al het amateur(!)voetbal af te gelasten, in een weekend waarin wss de helft toch al word afgelast… Het is dus net zo makkelijk om alles af te lassen is ook makkelijker opnieuw inplannen… Ondertussen kan het bij de profs met een minuut stilte en een rouwband… Kan bij de amateurs dan… Lees meer »
Paul

Paul… dat meen je toch niet he?!
Wat een omgedraaide wereld!
Hij schopt een man dood en er wordt geprotesteerd omdat het ‘racistisch’ zou zijn. Bullshit!
Waar gaat het heen..

Henk

@Paul, helemaal schandalig dat ze zoˋn site niet blokkeren en al die gasten die erop reageren terug sturen naar hun vaders, vaderland. Geen wonder dat een Pvv ooit een keer de verkiezingen gaat winnen. Respect loos.

Paul

Henk, die site hoef je niet te blokkeren. Die vrienden van een van die verdachten plaatsen dat op twitter en dat is wat die site laat zien. Juist goed dat ze dat doen, nu ziet heel Nederland wat voor een lieverdjes het zijn.

Bertus

Inderdaad die site BLOG registreert alleen de walgelijke goedpraterij van die islamitische ‘verrijkingen’!

Mijn maag draait om! Maar goed dat het openbaar wordt gemaakt!

Als je dit blog zo leest dan ohhhhh, ik knoep dan. Ontplof gewoon van binnen. Wat ik nu denk kan ik hier maar beter niet neerzetten. Wat ik wel kwijt wil is dat er m.i. maar een oplossing voor dit soort goor vies k*t tuig, afmaken. Het liefst zo langzaam en lijdzaam mogelijk, voelen moeten ze het. En met de mensen die respect voor de daders hebben, idem dito. Alles zoals altijd weer afschuiven onder het mom van ‘racisme’, laat me niet lachen. En ga nou niet allemaal liggen janken van niet iedereen is hetzelfde, er zijn ook goede. Scheer… Lees meer »
henk

En dan willen ze dat de zwarte piet verdwijnt met Sinterklaas van uit rascitisch oogpunt, discriminatie.
En dit soort gasten mogen alles in Nederland. Ik zag alweer in de telegraaf dat het al bekende van de politie zijn en financieel het moeilijk hebben, tuurlijk nu al in dekken omdat ze een verkeerde jeugd hebben gehad. Je moet er toch niet aan denken om in het westen te willen wonen met al onze mede Nederlanders. Ja en natuurlijk zijn er ook vriendelijke medelanders.

Paul
Harry

De kogel Niet meer en niet minder bah

stekkenberger

En die wil ik wel betalen Harry.

Hier; een foto bij het verhaal..

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21139844/__Waanzin_op_beeld__.html

Vies goor smerig k*tvolk is het, kapot moeten ze. Allemaal. Ook de goede, dan hadden die hun rotte appels maar beter op moeten voeden. Wij houden elkaar als leefgemeenschap toch oko in de gaten? Ik heb hier gewoon geen woorden voor.. Kan er wel van janken.

Bertus

Nu ook bommen voor Yasssin:

http://politiekincorrectblog.blogspot.nl/2012/12/bommen-voor-yassin.html

Stop dit marokkanenprobleem!!!! Dit heeft niets meer met voetbal te maken maar met MAROKKANEN!

wpDiscuz