Achilles ’29 sluit sportpark

Achilles ’29 zal dit weekend de poorten van Sportpark de Heikant gesloten houden. Dit laat de club op haar website weten. Aanleiding hiervan is de dood van grensrechter Richard van Nieuwenhuizen.

De KNVB besloot naar aanleiding van de zware mishandeling alle amateurwedstrijden dit weekend af te gelasten, hoewel de weersomstandigheden dit weekend afgelastingen waarschijnlijk niet hadden voorkomen. Groesbeekse Boys heeft ook gereageerd op de beslissing van de KNVB. De ploeg laat, net als alle Groesbeekse ploegen, weten de beslissing te accepteren. De geelzwarten houden de deuren niet gesloten, maar organiseren de lancering van hun voetbalplaatjesactie in het teken van “Groesbeekse Boys tegen zinloos geweld”.

“Wij betuigen ons diepste medeleven aan de familie van de overledene, aan de vereniging waarbinnen hij actief was en aan al degenen die door dit vreselijke gebeuren zijn geraakt. Komend weekend past ons stilte. Het bestuur van Achilles’29 heeft daarom besloten de poorten van sportpark De Heikant vrijdagavond te sluiten en deze tot en met zondag gesloten te houden. Er zal geen enkele activiteit plaatsvinden: geen wedstrijd of training, maar ook geen onderhoudswerkzaamheden of vergadering. “, zegt het bestuur van Achilles ’29 in een verklaring.

DeGroesbeek.nl, Achilles29.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichtenZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Harry

Klasse achilles zo hoort het

henk
Ik vind juist van niet. De algeheel landskampioen bij de amateurs van Nederland, en misschien wel de amateur sportploeg van 2012, had juist hun deur moeten open zetten voor de regio om geweld op en rond het voetbalveld bespreekbaar te maken. Lokale omroepen erbij, een paar bekende trainers en spelers zowel prof als amateur, supportersvereningigen van bijv. NEC, ook clubs uit de regio uitnodigen die teams hebben met buitenlandse spelers. Spelers die geschorts zijn vragen hoe en waarom. Maar het is de keus van Achilles om de deur gesloten te houden, misschien een gemiste kans, misschien dat een andere club… Lees meer »
Lookkoek

Respect voor de beslissing van het bestuur lijkt me gepast. Het blijf oorverdovend stil op de Heikant dit weekend.

Neutraal

@Henk

Voor dat soort discussies hebben we die wijsneus van tafel voor twee want die heeft overal een mening over.

Mark

@ neutraal!

Vooral als het om zijn mening over Achilles gaat! Dan loopt die achterlijke school bestuurder voorop!

Grsbk

Niet mee eens Henk. Ooit van operante conditionering gehoord? Goed gedrag belonen met publiciteit, slecht gedrag bestraffen. Dus geen aandacht te schenken aan elke vorm dan ook, wat betreft voetbal.

Hans
Achilles’29 hoeft dit toch niet te doen? Laat verenigingen die vanwege geweld en dergelijke bekend staan in de regio dit nou maar eens organiseren om te laten zien dat ze daar tegen op willen treden. We kunnen ze allemaal opnoemen maar Achilles hoort zeker niet thuis in dat rijtje. Trouwens geen een club uit Groesbeek. @neutraal Die wijsneus van tafel van twee doet wel iets waar jij blijkbaar toch graag naar luistert? Dacht trouwens dat je die Valk bedoelde die tegenwoordig multifunctioneel is bij de Treffers maar je hebt het over die andere toch? @Mark Iedereen mag een mening hebben,… Lees meer »
piet

De voorspellingen van het weer, alle wedstrijden toch afgelast,alles dicht ivm respect,laat me niet la he
Maar o Wee als het hun zelf aan gaat
Mensen word is wakker,er is wel degelijk iets aan de hand in Nederland
En trouwens niet alleen op het voetbalveld

wpDiscuz