Vervanging kunstgrasveld DVSG / De Horst

De gemeente verleent een subsidie van maximaal € 371.000,- om de kunstgrasvelden bij DVSG en korfbalvereniging De Horst te vervangen. Dit heeft de Groesbeekse raad donderdagavond unaniem besloten.

Het kunstgras bij DVSG en korfbalvereniging de Horst is nodig aan vervanging toe. De ondergrond bij DVSG voldoet zelfs niet meer aan de KNVB-norm (teveel rubber), waardoor afkeuring dreigt. De gemeente trekt nu bovenstaand bedrag uit om dit alles te vervangen.

DVSG en korfbalvereniging de Horst richten vanwege de privatisering van de buitensportaccomodaties samen een stichting op voor het onderhoud. De stichting geeft de accommodatie in gebruik aan de verenigingen waardoor het Sportbesluit van toepassing wordt. Door de uitvoering aan de stichting over te laten, kunnen financiële voordelen worden behaald omdat de kosten anders verder op zouden lopen.

Tevens werd er een subsidie van € 216.344,- (verdeeld over Germania, Rood Wit, Groesbeekse Boys, DVSG en De Horst) toegekend. Dit vanwege de privatisering van de buitensportaccomodaties. De ploegen worden met de subsidies in een neutrale onderhoudssituatie gebracht. De Treffers (gesubsidieerde nieuwbouw) en Achilles ’29 (bezig met gesubsidieerde nieuwbouw) kwamen niet meer in aanmerking voor de subsidie. “De nieuwbouw bij Achilles ’29 staat even op een laag pitje, omdat de aannemer failliet is gegaan”, zei wethouder Pim Spaan in antwoord op vragen vanuit de raad.

DeGroesbeek.nl, Raadsvoorstel (B66) Gemeente GroesbeekTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 29 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gijs

Beste Spaan,

Laat de leden van Achilles maar in een oud hok omkleden en douchen…..wat een aanfluiting weer deze beslissing!

doelman

Best Spaan
Wat haal u nu weer uit hier in gemeentehuis In mooi voetbal dorp Groesbeek
Heb je nooit van thuis uit eerlijk zullen we als delen mee gekregen (of samen staan we sterk ).
Of ben u meer van wie mijn lief zijn zijn best
De voetbal club wie best van Gelderland is geworden kan er na fluiten
Vind dit wel en zeer negatief besluit maar geef wel mooi beeld van u denkwijze en handels wijzen en waar u voorkeur zit .
Jammer ma helaas

Treffers
Beste achilles-mannen, Wat kortzichtig toch weer. Wij gaan toch ook niet liggen klagen dat Treffers geen subsidie krijgt? Gemeenschapsgeld moet eerlijk verdeeld worden volgens een nette en eerlijke verdeelsleutel.. Er kan toch niet gekeken worden naar sportprestaties, dat is complete onzin. Zo zou een goede voetbalclub (uiteraard geld dit ook voor andere sporten) zich alleen maar kunnen verbeteren omdat ze jaarlijks alleen maar meer en meer geld krijgen.. En a.u.b. ook niet neulen over oude verotte kleedkamers, dit is al jaaaaaaaren zo. Er zelf iets aan doen ho maar, maar wel plannen maken voor een skybox en weet ik wat… Lees meer »
koos

Alles eerlijk delen…en dat uit de mond van een Treffers-fan?Waar gaat al het geld normaal heen?Wie heeft er een mooi nieuw gebouw,de mooiste velden en waar gaat het geld normaal naar toe?

Achilles heeft Fransje,de treffers het gemeente bestuur en de andere woetbalclubs moeten het normaal maar uitzoeken!

holland

Beste mensen,

per lid van de korfbal vereniging is dit zo’n €1500 subsidie! Leden zelf betalen €100 per jaar.
Kom op zeg laat de leden zelf eens een steentje extra bijdragen en niet zaken op gemeenschap afwentelen. Hou je eigen broek op

@ Treffers,

Op zuid werd met 1 miljoen subsidie voor de 3e maal het gehele park opgeknapt. Met een mooie constructie ging ook Plurijn er naar toie waar men jaarlijks duizenden euro’s van ontvant. Daarnaast werd er nog even een tonnetje overgemaakt omdat de hoofdtribune ook nog opgeknapt moets worden.

Eerlijke verdeling, laat me niet lachen!

ps waar heeft Rood-Wit subsidie voor nodig?

Bjorn Ceelen

Treffers , de kleedkamers bij Achilles zijn al zo oud waarschijnlijk was jij toen nog niet geboren ! Dat elke voetbalclub subsidie krijgt is een goede zaak en heeft niets met prestatie te maken . Maar lees eerst even je eerste zin die je schrijft en als je het dan nog niet begrijpt moet je het nog een keer lezen .

Hans

@treffers
Jou bijdrage loopt over van kortzichtigheid, frustratie en jaloezie.
Ook het op de persoon spelen is zeer zwak van je.
Respect ken je blijkbaar niet en dan kun je beter niets sturen en een keer met je kop op de keukentafel slaan om je frustraties kwijt te raken. Dan heeft niemand daar last (of erger) van.

raimond

BELACHELIJK !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZE KUNNEN GEEN KERSTBOOM IN HET DORP NEERZETTEN MAAR WEL ZO’N KUTGRASVELD AANLEGGEN, NU MOETEN ZE NOG EEN PAAR MARROKANEN BELLEN ZODAT DIE DE SCHEIDSRECHTER KUNNEN BELAGEN GEWOON BELACHELIJK GEMEENTE GROESBEEK!!!!!!!!!!

Pieter
@Hans Ik wil me nergens mee bemoeien, maar je speelt nu zelf -zeer zwak- ook op de man? Verder loopt ook jou reactie over van frustratie? Je hoeft van mij nu niet direct met je hoofd (mensen hebben een hoofd, dieren hebben een kop) op de keukentafel te slaan hoor! Maar als jij vind dat meneer Treffers beter niets kan sturen om hetgeen je hem/haar verwijt dan mag ik best vinden dat jij ook maar beter niks meer kan sturen. Terug naar het bericht: Inderdaad Treffers heeft een bak subsidie gehad als je het mij vraagt, dat had wel wat… Lees meer »

ben toch bang dat achilles ook teveel uitgeeft aan hun eerste elftal,als je ziet wat daar rond loopt kun je volgens mij aardige kleedkamers voor neerzetten,maar het is het een of het ander.vraag mij af of dat in de toekomst nog wel allemaal op te brengen is zulke duure spelers geld voor allebij de topklasse zowel de treffers als achilles.

Treffersfan
DVSG en de korfbalclub hebben gewoon recht op een nieuw kunstgrasveld. Die velden zijn afgeschreven. Dat van DVSG zelfs al twee jaar. Daar heeft de gemeente Groesbeek in hun meerjarenbegroting vanzelfsprekend ook rekening mee gehouden. Dus die investering komt echt niet uit de lucht vallen. En wij (De Treffers) hebben gewoon wat meer geluk gehad. We zijn in betere tijden uitgekocht omdat er huizen gebouwd moesten worden. Dat dit voornamelijk voor ons positief is uitgevallen, kun je ons toch moeilijk kwalijk nemen. Weet je wat de tennisvereniging – toch een van de grootste verenigingen van ons dorp – jaarlijks aan… Lees meer »
Harry

Ik hoor hier de treffers ! Die naam had al veranderd moeten worden bij de opening van het nieuwe complex ! De naam fc groesbeek zou beter kloppen want alle maar ook alle mensen in groesbeek hebben daar geld voor in moeten leveren maar de naam treffers bah bah

Tommy
Wat een gezeur over Spaan en over Achilles/De Treffers hier. Het is heel simpel. Die twee ploegen hebben voor hun accommodatie het nodige geld gekregen. Dat dikke complex en die nieuwe kleedkamers komen niet uit de hemel vallen, is het wel? De een kreeg wat meer dan de ander maar daar doe je niks tegen. De gemeente draait de kraan vanaf volgend jaar dicht qua onderhoud en wil de ploegen die het schijnbaar nog nodig hebben een laatste zak met geld meegeven. Dit is zodat ze allemaal hun accommodatie kunnen bijwerken zodat er een schone lei is ipv dat de… Lees meer »
John

Er gaat in verhouing veel geld naar zowel de treffers als achilles.
Ik stel voor, een fusie van achilles -treffers?
Samen een groot sportpark op zuid?
Probleem opgelos zou je zeggen ?

Groet Job

Paul

Goed plan. De naam is dan ook al bekend. FC Gruusbek en het clublied is al door CV Mar Ke gemaakt. Probleem opgelost :D.

doelman

Wat erg toch al die reacties
Elkaar de zwarte piet toe schuiven nergens voor nodig toch
De enige die kleur bekend is Spaan zelf
En als je Treffers met Achilles 29 wil vergelijken dat is wereld van verschil .
De Man de heer Spaan op gemeentehuis daar zit die wie zo fijn regelde .
Ik zelf dacht ook nieuwe burgemeester nu gaan we eerlijk delen ma niet dus
succ 6 allemaal met de heer spaan en cv mar ke ook met schlager

henk

waarom zou rood wit geen supsidie krijgen en andere vereninigingen wel.
Jij (HU) hebt zeker een hekel aan dat clubje

Kameleon

@Bjorn
De kleedlokalen bij Achilles zijn ruim 40 jaar oud. En voor wat betreft subsidie de Treffers, er is nogal wat misverstand over en het bedrag is al vaak genoemd, gaat het om circa 4,5 miljoen Euri. Dat is in een vergadering van de Raad vastgesteld.

wpDiscuz