Achilles ’29 pakt periodetitel na winst op Hollandia

Achilles ’29 heeft zondagmiddag de eerste periode in de zondagtopklasse op haar naam geschreven. De Groesbeekse equipe versloeg in Hoorn Hollandia met duidelijke cijfers: 0-4.

De Groesbekers moesten zondag met twee doelpunten verschil winnen en deed al snel in de wedstrijd goede zaken. Al na één minuut scoorde Daniel van Straaten de openingstreffer. Hierna had de ploeg van trainer Jan van Deinsen mogelijkheden om te score wat verder op te schroeven, maar enkele aanvallers hadden het vizier niet op scherp. Hollandia bleef daardoor in de wedstrijd en creëerde zelf ook enkele kansen.

In de tweede helft liep Achilles ’29 uit op de ploeg uit Hoorn. Dominique Scholten verdubbelde na 55 minuten de voorsprong, nadat Van Straaten faalde vanaf de stip. De strafschop werd veroorzaakt door Darren Johnstone, die met rood (2x geel) kon inrukken. Achilles ’29 kon vervolgens de score in de man-meer-situatie makkelijk uitbreiden. Scholten en Van Straaten scoorden beiden hun tweede doelpunt van de middag waardoor er na 90 minuten een 0-4 stand op het bord stond.

Achilles ’29 heeft door deze overwinning niet alleen de eerste periodetitel te pakken, de voorsprong op concurrent WKE is zondagmiddag vergroot naar acht punten.

Met ingang van dit seizoen wordt er in de twee topklasses niet alleen gestreden voor het kampioenschap, maar ook voor periodetitels. Deze aanpassing is gedaan om de competitie voor de clubs lucratiever en voor het publiek aantrekkelijker te maken. Het afgelopen seizoen bewees dat een aantal clubs al ruim voor het einde van de competitie alleen nog maar voor de eer streed. Het leverde een competitieverloop op met weinig spanning en met teruglopende toeschouwersaantallen.
De zes periodekampioenen (drie op de zaterdag en drie op de zondag) verdienen met een periodetitel vrijstelling van de eerste ronde in de KNVB-beker. Zij stromen direct in de tweede ronde in, net als de profclubs.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lookkoek

Prima resultaat en een mooie afsluiting van het topjaar 2012. Het regende prijzen op de Heikant. Goede reclame voor het Groesbeeks voetbal.

Harry

Het kan niet op daar !

Andy

8 punten voorsprong en al over de helft van de competitie heen. Ik zet vast 2 snipperdagen apart voor April.

Proficiat 8 punten voorsprong :)Het jaar 2012 kan niet meer stuk 🙂

Groesbeker

@ Andy, altijd voorzichtig zijn met dit soort uitspraken.
Daar kunnen ze je later altijd nog op aanspreken, kan me ook niet voorstellen dat men bij Achilles dit soort uitspraken toejuicht. Kun je beter op een forum plaatsen.. 🙂

wpDiscuz