[Update] Groesbeekse derby afgelast

De “El Clásico van Groesbeek” tussen Achilles ’29 en De Treffers gaat dit weekend mogelijk niet door. De wedstrijd staat voor zondag 20 januari op het programma. Door de aanhoudende vorst die voor deze week is voorspeld in combinatie met sneeuwval is een algehele afgelasting in het amateurvoetbal dit weekend niet ondenkbaar.

Vorig jaar stond de Groesbeekse derby midden in een lange vorstperiode (begin februari) ingepland. De wedstrijd werd toen meerdere malen verzet, mede doordat de KNVB de afgelaste wedstrijden tijdens carnaval op het programma had staan. Uiteindelijk kon de wedstrijd vorig jaar op Paasmaandag plaatshebben. Dit jaar is de derby één dag na het Groesbeekse Schlagerfestival gepland en is het carnavalsweekend mogelijk opnieuw een inhaalweekend.

Het KNMI voorspelt voor maandag en dinsdag 3 tot 5 cm sneeuw. Het instituut heeft voor de provincie Gelderland zelfs al een waarschuwing afgegeven. Deze is geldig vanaf maandagavond 21:00 uur, gedurende 21 uur. De temperaturen komen tot en met zondag overdag niet boven het vriespunt uit. ‘s Nachts vriest het zo`n 5 tot 8 graden.

Update 16-01-2013, 14:00 uur
De KNVB heeft, zoals verwacht, alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor dit weekend afgelast.

Bron: DeGroesbeek.nl, KNVB

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 januari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bjorn Ceelen

Ut vriest dat ut krakt !!

Heb zondag in woezik wintertoernooi bijgewoond,veel ongelukjes op het veld.
Verstandig om het evt af te lasten.

Harry

Treffers fan zeker ha ha grapje an

Geer Schoonderwoerd
Ik mag hopen dat de KNVB beter met de huidige situatie omgaat dan in het vorige weekend. Toen werden nog wedstrijden afgelast terwijl spelers al in de bus zaten of waren aangekomen op de plaats van bestemming.Elke leek (en daar reken ik me zelf ook onder) kan nu al weten dat er het komende weekend niemand op verantwoorde wijze kan voetballen, ook niet vriendschappelijk. Daar komt bijna niemand naar kijken en dat soort wedstrijden op harde velden geven onnodige risico’s. De competitie is nog lang.Daarom KNVB las vroegtijdig alle wedstrijden af ook die wedstrijd die misschien nog net door kan… Lees meer »
KNVB

Komend weekend wordt alles afgelast.

De Kuier

En met de carnaval wordt er ook niet ingehaald. Alaaf. Alleen in de tent aan de tap. Proost alvast.

wpDiscuz