Diverse spelers van Achilles ’29 naar Spakenburg

Zaterdagtopklasser Spakenburg heeft voor volgend jaar verschillende spelers die nu nog voor het Groesbeekse Achilles ’29 uit komen vastgelegd. Dinsdag maakte Spakenburg op de clubwebsite bekend dat doelman Barry Ditewig de nieuwste aanwinst is.

Oud-prof Ditewig is dit jaar aan zijn derde seizoen bij de Groesbeekse topklasser bezig. Hij speelde in het verleden onder meer voor Heerenveen en ADO Den Haag. De 35-jarige doelman is niet de enige Achilles-speler die voor het zaterdagavontuur gaat. Eerder maakte Spakenburg bekend dat ook Michael Lanting en Dominique Scholten naar de zaterdagtopklasser verkassen.

FC Lienden kondigde dinsdagavond op Twitter aan uit de zondagtopklasse te stappen en verder te gaan als een zaterdagvereniging. Zondag wordt er voor het eerst in enkele weken weer op de topklasse-velden gevoetbald. Na 17 speeldagen staat Achilles ’29 aan kop. De Groesbekers hebben acht punten voorsprong op concurrent WKE en nog een wedstrijd tegoed. De Treffers staat in de middenmoot, maar heeft slechts 15 wedstrijden gespeeld.

Bron: DeGroesbeek.nl, Website Spakenburg, Twitter

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 januari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier

De vis wordt duur betaald, ook in Spakenburg

Wijsneus

Maar in Spakenburg hebben ze schijnbaar het geld nog wel om de dure vis te betalen 🙂

Jantje zundapp

Het was toch 1 FAMILIE

Lookkoek

Overal komen en gaan spelers, het is nooit anders geweest. Op zoek naar goede vervangers voor volgend jaar maar eerst nog wat prijzen pakken dit seizoen. Het blijkt maar weer dat die niet altijd gaan naar waar het meeste geld zit (Spakenburg staat 13e in de competitie), dat blijft de charme van voetbal. Per saldo nu twee basisspelers weg bij Achilles.

Woody

@Lookkoek:
In dit geval juist wèl waar ‘t meeste geld zit: Spakenburg heeft nog wat sponsors zo gek gekregen er nog wat poen tegenaan te gooien, ze willen persé meedraaien in de Topklasse.
Achillesspelers met nieuw contract moeten gemiddelde speler 40% inleveren…

Maar de algemene tendens in de Topklasse is duidelijk: er moet, vroeger of later, bezuinigd worden. Ook ‘aan de Dijk’ komen ze straks (over 1 à 2 jaar) de man met de (financiële) hamer tegen.

willie

Alleen maar goed dat ze allemaal in moeten leveren.

Als je een aantal jaren zo speelt als Achilles en de prijzen binnen sleept, dan weet je dat andere verenigingen azen op je spelers. Zo werkt dat nou eenmaal.
Aan Achilles om te bewijzen dat ze ook met nieuwe talenten dezelfde chemie en resultaten kunnen bereiken!

wpDiscuz