Germania wint na spannend slot van Bemmel; 1-2

Germania wint na een 1-0 achterstand en een spannende slotfase met 1-2 van Bemmel. Het was bar en boos, de weergoden hadden het niet best voor daar in Bemmel. Het was koud, het waaide, het regende, kortom het was onprettig voetbalweer.

Germania kwam goed uit de startblokken hetgeen resulteerde in een doelpoging van Boy van de Beek in de 8e minuut die op de lat eindigde, dit na een goede pass van de zondag weinig imponerende Thijs Geurts. Ook Derek de Bruijn kwam 2 keer in goede schietpositie maar zijn schoten werden vakkundig gekeerd door de Bemmel doelman. De allereerste keer dat Bemmel voor het doel van Germania kwam, kon helaas meteen een doelpunt worden aangetekend. Germania doelman Niels Kornelis onderschatte de werklust van de Bemmel spitsen na een terugspeelbal en De Bemmel spits schoot de bal in het verlaten doel.

Hierna verspeelde Germania de grip op de wedstrijd en Bemmel wist op basis van hun grotere werklust overeind te blijven. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 stand voor Bemmel. Niels Kornelis maakte in de 34e minuut zijn fout bij het doelpunt van Bemmel goed door schitterend te redden na een vlotlopende aanval van Bemmel, dat tekent een goede doelman die na een fout de draad weer prima oppakt. Vlak voor rust kreeg Germania een uitgelezen kans om gelijk te maken toen in een 4 tegen 2 situatie Boy helaas de verkeerde keus maakte. Bemmel bereikte de rust met een niet geheel verdiende voorsprong.

Na rust een energieker Germania, dat aan de hand van de uitblinkende aanvoerder Rick van de Langeberg, Bemmel steeds meer onder druk zette. Zijn formidabele inzet werd in de 65e minuut beloond toe Rick scoorde na een bekeken pass van Boy van de Beek. Rick kreeg vlak daarna de kans de wedstrijd definitief in het soit te gooien maar miste helaas. Opvallend was wel dat enkele Germania spelers wel heel ver wegzakten bij omstandigheden die niet helemaal ideaal zijn (weer, wind, etc). In de 88e minuut kroop Germania door het oog van de naald toen een handsbal van Dirk Visscher werd weggewuifd door de arbiter. In de daarop volgende aanval van Germania wist Boy van de Beek op de valreep de volle winst binnen te halen voor Germania.

Samenvattend: Een slechte wedstrijd die gewonnen werd op basis van de werklust van een aantal Germania-spelers, maar waarbij ook duidelijk werd dat niet iedereen onder alle omstandigheden altijd dezelfde werklust aan de dag kan of wenst te leggen.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Frenkie

Slechte wedstrijden vergeet je snel. De punten kun je noteren. Goed gedaan Germania!

Proficiat 🙂

wpDiscuz