Cillessen maakt Europees debuut

Jasper Cillessen heeft donderdagavond voor 48.000 toeschouwers in de Amsterdam Arena zijn debuut in het Europese voetbal gemaakt.


Jasper Cillessen tijdens de 2011-editie van de Groesbeekse kermis. Foto en rechten: Frans Aleven/DeGroesbeek.nl

De Groesbeekse doelman mocht na rust de geblesseerde Kenneth Vermeer vervangen in de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen het Roemeense Steaua Boekarest.

De 23-jarige doelman moest enkele keren in actie komen om zijn ploeg op de been te houden. Op Twitter waren veel Ajax-fans lovend over zijn optreden. Vermeer kon vanwege een knieblessure na de thee niet meer in actie komen. Op dat moment had Ajax een 1-0 voorsprong en de Amsterdammers sloten de wedstrijd winnend af: 2-0. Het is nog niet bekend hoe lang Vermeer uit de roulatie is. De eerstvolgende wedstrijd van Ajax is zondag, uit tegen RKC Waalwijk.

Cillessen kwam in augustus 2011 voor bijna 4 miljoen euro over van NEC naar Ajax. De doelman is echter al twee seizoenen de tweede keeper van de Amsterdamse ploeg. Men verwacht dat hij deze zomer bij een transfer van Vermeer de nieuwe eerste keeper wordt. Mocht Vermeer blijven dan is een verhuur ook een optie aangezien Cillessen in de media al heeft aangegeven dat hij een derde seizoen op de bank niet ziet zitten.

Het Groesbeekse talent kwam dit seizoen slechts vijfmaal in actie voor Ajax (4 beker, 1 competitie), maar hield in al deze wedstrijden wel de nul.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 februari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Frenkie

Goed bezig die Jasper.

Proficiat jasper 🙂

kloeke

goed bezig…alleen verkeerde club.

wpDiscuz