Drie punten voor Germania in Geesteren

Germania heeft vanmiddag een verdiende overwinning geboekt in Geesteren. Met een 0-1 overwinning stapte Germania bij STEVO van het veld. Daan Arnts zorgde net voor rust voor de uiteindelijke winnende treffer. Vanaf een meter of zeventien schoot hij een vrije trap fraai raak: 0-1.

Germania begon overtuigend aan de wedstrijd. Men liet de bal goed rond gaan en met combinatievoetbal zette men de thuisploeg vast op eigen helft. Binnen het kwartier was het Maarten Smits die tweemaal de kans kreeg om de score te openen. Eerst schoot hij van dichtbij voorlangs en even later schoot hij vanaf rand strafschopgebied op de lat.

De thuisploeg stelde hier weining tegenover. Alleen met lange ballen en op goed geluk probeerde men de verdediging van Germania te bestoken. Maar zowel Kai Tassenaar als Dirk Visscher speeelde een puike partij zodat STEVO weinig mogelijkheden kreeg. Na ruim een half uur kwam men voor het eerst van het doel van Germania-doelman Niels Kornelis maar het schot ging voorlangs. Zeven minuten voor het rustsignaal kwamen de Groesbekers verdiend op voorsprong. Daan Arnts schoot een vrije trap rechtstreeks achter doelman Roy Kreuwel; 0-1. Nog voor rust had Germania de voorsprong kunnen verdubbelen maar zowel Boy van de Beek als Rik van de Langenberg kwamen net te kort om te kunnen scoren.

Na rust liet Germania het initiatief meer over aan de thuisploeg. Hierdoor was STEVO wat meer in balbezit maar kansen leverde dit niet op. Steeds weer pompte men hoge ballen richting het Germaniadoel maar zowel de Germania-verdedigers als doelman Niels Kornelis zorgde ervoor dat het doel schoon bleef. In de 70e minuut had de ingevallen Patrick van Leeuwe de voorsprong kunnen verdubbelen maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Ook even later kreeg de uitstekende spelende Rik van de Langenberg een goede mogelijkheid maar zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden. De slotfase was hectisch ook al omdat er zes minuten blessuretijd bij kwam en de thuisploeg steeds weer met hoge ballen het Germaniadoel bleef bestoken.

Germania bleef overeind en ondanks dat het spannend bleef kwam de voorsprong niet in gevaar en kon Germania verdiend met drie punten de bus instappen.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Proficiat 🙂

Joep

Knappe overwinning, drie punten meenemen uit Geesteren. Daar mag je mee thuis komen. Toch ff beter dan de grote broers.

Mooi gedaan proficiat 🙂

germaan zei

over twee jaar topklasse we komen terug

blauw-zwart

klasse daan

wpDiscuz