Achilles ’29 ontsnapt aan misstap tegen Gemert

Achilles ’29 is zondagmiddag, hoewel de uitslag anders doet vermoeden, door het oog van de naald gekropen. De Groesbekers, koploper in de zondagtopklasse, wonnen tegen laagvlieger Gemert: 1-3. Drie snelle doelpunten in de slotfase zorgden ervoor dat een achterstand werd weggepoetst.

De koploper begon sterk aan de wedstrijd en kreeg wat kansjes om de score vroeg te openen. De grootste mogelijkheid was na een minuut of tien voor Thijs Hendriks. De aanvaller kwam 1 op 1 met de Gemert-sluitpost en schoot op de paal. Ook Gemert kreeg, tegen de verhouding in, een aardige kans, maar de bal ging voorlangs. De wedstrijd ging later in het eerste bedrijf wat op en neer met Achilles ’29 als bovenliggende partij. De mannen van trainer Jan van Deinsen oogden ook gevaarlijker dan de thuisploeg, dat aardig meevoetbalde.

Gemert leek in de tweede helft beter uit de startblokken te komen. Achilles ’29-doelman Barry Ditewig moest ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Dit lukte na 70 minuten niet toen Jorzolino Falkenstein de openingstreffer scoorde. Lang kon Gemert niet van deze voorsprong genieten want Freek Thoone bracht beide ploegen tien minuten voor tijd weer op gelijke hoogte. Niet veel later schoot Hendriks het tweede Groesbeekse doelpunt binnen: 1-2. Frank Hol, terug van blessureleed, gooide de wedstrijd vlak voor tijd definitief in het slot.

Achilles ’29 heeft na deze winst een voorsprong van zes punten op FC Lienden. WKE lijkt de kansen op een kampioenschap te hebben vergooid. De achterstand op de Heikanters bedraagt nu negen punten. Achilles ’29 heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Hieronder volgen de karakteristieken van deze wedstrijd:

VV Gemert 1-3 Achilles ’29

Scoreverloop:
doelpunt 69′ Jorzolino Falkenstein (1-0)
doelpunt 79′ Freek Thoone (1-1)
doelpunt 81′ Thijs Hendriks (1-2)
doelpunt 87′ Frank Hol (1-3)

Stadion: Sportpark Molenbroek, Gemert

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Proficiat…

Proficiat 🙂

achilles

klasse mannen.dat is karakter.nu vol houden.zeer belangrijke overwinning

adder onder gras

op de heikant zal het wel bijna afgelopen zijn terug 4 klas

Lookkoek

Adder onder gras: breng ons s.v.p. op de hoogte van feiten die zovelen niet kennen. En echte feiten graag dus geen roddels op basis van jaloezie.

wpDiscuz