Renteloze lening Germania voor accommodatie MBC

Als het aan het college van burgemeester en wethouders Groesbeek ligt krijgt Germania een renteloze lening van € 20.000,- zodat motorcrossvereniniging MBC De Zeven Heuvelen binnen twee jaar een accommodatie kan realiseren. MBC voert al jaren discussie met de gemeente over het verkrijgen van een accommodatie.

Op basis van de uitgangspunten van het accommodatiebeleid waarin onder andere medegebruik is vastgelegd is gezocht naar een oplossing. Deze is gevonden in het gebruik c.q. overdracht van kleedkamer C van Germania, die de ploeg niet meer nodig heeft, aan MBC. Omdat motorcross een risicovolle sport is, is aanvullend nodig om een toezicht- en EHBO ruimte centraal op het motorcrossterrein te plaatsen. Deze wordt waarschijnlijk 18m2.

Omdat Germania een gemeentelijke subsidie van € 38.631,- voor onderhoud aan kleedkamer C niet voor dit doel heeft besteed, is afgesproken dat de club € 20.000,- betaalt aan MBC waardoor MBC onderhoud en aanpassingen zelf uit kan voeren. Germania heeft echter onvoldoende liquide middelen waardoor de renteloze lening wordt voorgesteld.

Ondanks dat de financiële positie van Germania de afgelopen periode verbeterd is, blijft deze zwak. De lening heeft als voorwaarde dat deze in 10-jaarlijkse termijnen wordt terugbetaald door inhouding van een bedrag van € 2.000,- op de jaarlijkse exploitatiesubsidie. Zo is de kans op het niet terugbetalen van de lening door Germania klein.

Voor MBC komt met deze oplossing een eind aan een langslepende discussie met de gemeente over een eigen accommodatie. De raad neemt op 28 maart 2013 een besluit over dit voorstel. Het college is namelijk verplicht de raad bij leningen groter dan € 5.000,- te informeren.

Update 28 maart 2013, 22:10 uur
Germania heeft donderdagavond de renteloze lening gekregen. VVD was hier fel op tegen omdat er volgens de partij nu € 19.000,- aan gemeenschapsgeld is verdwenen. Mechteld ten Doesschate (VVD): “Dit soort gedrag moet niet beloond worden, alles moet terugbetaald worden. Het gaat hier om gemeenschapsgelden.” Wethouder Theo Giesbers gaf aan dat Groesbeek zicht heeft in de boeken van Germania. De club doet er alles aan om de kosten laag te houden, maar heeft noodgedwongen het geld dat voor onderhoud was bedoeld moeten gebruiken om hoge vorderingen af te kopen.

Bron: Raadsvoorstel (B10) Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

waar is die 38.631,- dan voor gebruikt voor spelers? raar verhaal hoe kan zoiets is daar dan geen controle op.

Dus groesbeek kan fluiten naar € 18.631?
Kan ik dan ook subsidie krijgen voor het onderhoud aan mijn woning.

Zwart/wit

Dan vraag ik me ook af waar Germania het geld voor heeft gebruik, tja voorzitter nu moet je met de billen bloot…..

Kan ik ook een renteloze geldlening krijgen van de gemeente?

hard hoog en wiet

of twee spelers minder dan zijn we er ook . ps geldt ook voor de andere clubs

De buurman

Mensen dit zijn zeer kleine bedragen ga is kijken wat er aan leningen is verstekt aan de wijnboeren,hier echt geen transparante gegevens.
Je kunt je afvragen waarom,omdat onze burgermeester en ex burgermeester graag reisjes naar de wijn op kosten van de burger maakt.
En vergeet ook niet dat clubje wat in de ser zit.

Paul

Vreemd verhaal dit. Apart dat dit ook zo in het voorstel staat, dan weet je dat dat voor vragen zorgt. Of bedoelen ze het anders?

kees

Als dit waar is dat het geld niet gebruikt waar het voor bedoeld was,dan is het niet meer dan normaal dat de voorzitter in de raadsvergadering uit mag komen leggen waar dat geld gebleven is,want als er wel geld is om spelers aan te trekken en veel geld te betalen dan is er sprake van verkwanselen van gemeenschapsgeld en is er sprake van onbehoorlijk bestuur en dan moet de Gemeenteraad optreden.

Ik vind dat de gemeente meer toezicht moet houden op het geld.

Stekkenberg

Daar hebben we van gefeest

Harry

Daar hebben we veel onderzoek mee gedaan om de beste gehaktbal te krijgen ,is goed gelukt of niet Gerrie , Kees zal zeggen hij is aan de kleine kant maar dat kan ook niet voor dat geld ,Ha Ha Ha

Klaas

De gemeente kan zelf niet eens met geld omgaan.
– het dorps hart
– die palen die de reistijd door het dorp aangeven
– kruising cranenburgsestr/ molenweg

Een kleine greep uit de kosten die als sneeuw voor de zon verdwenen zijn!!!!

the best

Dat klopt buurman.Dat clubje van de ser moet eens opgeheven worden.Allemaal vriendjespolitiek daar.Subsidie voor de wijnfeesten laat me niet lachen.Overal moet worden bezuinigd,en wat doet groesbeek?Je kunt het gewoon niet verkopen in deze tijd.Nog een mooi voorbeeld:Ken een alleenstaande invalide vrouw,vraagt aan de gemeente sbsidie voor een invalide lift.Wat denk je? Krijgt niks natuurlijk. MAAR WEL HET SER CLUBJE VETMESTEN… GROESBEEK WORDT WAKKER

het vlak

stekkenberg forever

De buurman

@the best
Er is dus via de ser ook geld naar de plaatselijke project ontwikkelaars gegaan

Want we zijn zo belangrijk voor het toerisme incl die boer op derde baan.

waar gaat dit over

mensen, zeur toch eens niet zoveel. ben blij dat groesbeek zoveel voetbalclubs bezit. deze moeten zien te overleven in deze barre tijden, dat er dan wel eens wat geld voor belangrijkere zaken gebruikt wordt snap ik helemaal. dit is niet alleen bij germania zo maar ook bij andere clubs. en niet alleen voetbalclubs maar zoveel die gesubsidieerd worden, als we iedere cent zouden controleren zou de gemeente er alleen maar rijker van worden, nu ziet de medemens van groesbeek er tenminste wat van! kom op germania!

P.W.P.W.P

Ik ben van mening dat de penningmeester en de voorzitter van Germania hun functie terbeschikking moeten stellen aan mensen die wel op een juiste manier met geld van de gemeenschap om kunnen gaan.Dit is een vorm van onbehoorlijk bestuur.Het gaat hier wel om bijna 40.000 euro. En er zijn ook nog mensen die deze kronkel met allerlei omhalen proberen recht te praten,onbegrijpelijk.

de.nachtboswachter

straks komt loontje nog om zijn boontje.

Hans Kokke

P.W.P.W.P. kent zijn eigen naamafkortingen niet.
Er ontbreekt namelijk nog een (laatste) W.
Misschien kan hij/zij gewoon zijn/haar volledige naam vermelden? Minstens net zo flink en minder laf!!!!

P.W.P.W.P

Geachte heer Kokke, ooit was u toch raadslid voor het G.V.P in de gemeente Groesbeek.Bij de toekenning van subsidies moet men zich aan de afgesproken regels houden. Ik ga er van uit dat u als oud raadslid dat moet weten. Het gaat hier wel om bijna 40.000 euro aan gemeenschapsgeld. Maar misschien kunt u mij en de rest van Groesbeek uitleggen hoe dat geld is besteed.
Er ontbreekt geen W,en laffff het zijn jou woorden.

Sjaak

Kok(ke) blijf in jou keuken !

wpDiscuz