Germania in slotfase langs Babberich

Germania heeft zondagmiddag een uitoverwinning op Babberich geboekt: 0-2. De doelpunten vielen pas laat in de wedstrijd.

Germania begon sterk aan de wedstrijd uit tegen Babberich. Vanaf het begin werd druk gezet op de aanvalsopbouw van Babberich waardoor het eerste deel van de wedstrijd zich voornamelijk afspeelde op de helft van de thuisploeg.

Reeds in de eerste minuut kreeg Germania via Rik van de Langenberg een uitstekende kans na goed voorbereidend werk van Boy van de beek. Hij raakte da bal echter niet goed waardoor deze mooie kans verloren ging. Op het moeilijk bespeelbare veld kreeg Germania een aantal corners te nemen die helaas tot weinig succes leidden. Babberich beperkte zich tot counters maar daar was de ploeg wel gevaarlijk mee. Zo moest Niels Kornelis handelend optreden na een prima rush van de snelle Benjamin Roemeon. In de 23e minuut kopte Kay Tassenaar vanuit een goed genomen corner door Thijs Geurts de bal snoeihard in, maar de bal werd van de lijn gehaald. Vlak voor rust claimde Germania een penalty na hands in het strafschopgebied maar die werd door de scheidsrechter niet gegeven.

Na rust een gedrevener Babberich dat aanvankelijk de meeste duels won. Ze kozen duidelijk voor een agressievere strijdwijze op dit moeilijk bespeelbare veld. Germania moest even wennen aan deze speelwijze maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Germania weer meer grip op de wedstrijd. De mooiste kans kreeg Maarten Smits na een corner toen hij vanaf 4 meter vrij mocht inkoppen, maar helaas iets te hoog mikte. In de 78e minuut werd Boy van de Beek onderuit gehaald binnen de 16 meter maar de scheidsrechter gaf weer geen penalty. Vlak daarna werd Patrick van Leeuwe vervangen door Tomas Cillessen en Germania bleef de aanval zoeken.

Uiteindelijk kwam daarvoor dan toch de beloning. Twee minuten voor tijd werd Boy van de Beek dermate onderuit gehaald binnen de 16 dat de scheids er niet meer onderuit kon: penalty. Deze werd door Boy zelf verzilverd door hard en laag in te schieten. Twee minuten later ondernam Rik van de Langenberg weer één van zijn befaamde rushes en gaf de bal prachtig voor waar Tomas Cillessen zijn voet ertegen aan zette en de eindstand van 0-2 op het scorebord bracht. Samenvattend: Een mooie uitoverwinning van Germania in een niet al te beste wedstrijd. Goed voetbal was op dit veld bijna niet mogelijk, maar van de twee ploegen slaagde Germania daar wel het beste in waardoor de ploeg van Willie Willems verdiend won.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Frenkie

Prima Germania, de punten komen weer geregeld binnen op Noord. Ga zo door!

Mooi proficiat 🙂

germaan

goed werk jongens we gaan voor de 3 periode het is tijd om groen te gaan halen bij meesters voor de platte kor en blijven laggen

Willie

Na de winterstop, drie uitwedstrijden negen punten!!! Donderdag as. de volgende uitwedstrijd, Achilles ’12.

wpDiscuz