Gelijkspel Germania tegen Achilles ’12

Germania heeft donderdagavond één punt behaald in Hengelo. Tegen Achilles ’12 werd het 0-0. De eerste helft was Germania de betere ploeg, kreeg kansen maar verzuimde om de score te openen. De tweede helft was van Germaniazijde een stuk minder en kreeg nog weinig mogelijkheden. Ook de thuisploeg kon daar weinig tegenover stellen zodat na negentig minuten de beginstand ook de eindstand was. Hierdoor bleef Germania na de winterstop voor de vierde maal achtereenvolgend in een uitwedstrijd ongeslagen.

Germania was van meet af aan de bovenliggende partij. Men hield de bal goed in de ploeg en probeerde met combinatievoetbal tot het doel van de thuisploeg te komen. De eerste mogelijkheid was na twintig minuten spelen voor Thijs Geurts na een één tweetje met Patrick van Leeuwe maar het schot ging over het doel. De verdediging van Germania moest wel op hun hoede zijn voor de counter van Achilles.

Dit leverde na een klein half uur spelen een kans op voor de thuisploeg. De laatste fase van de eerste helft kreeg Germania de meeste kansen. De mooiste mogelijkheid was voor Boy van de Beek na knap voorbereidend werk van Rik van de Langenberg. Het te zwakke schot ging naast het doel. Hierna claimde Germania tweemaal een strafschop maar zowel Rik van de Langenberg als Thijs Geurts bleven op de been zodat de goedleidende scheidsrechter Molenmaker niets anders kon doen dan door te laten spelen. Net voor rust had een vrije trap van Boy van de Beek ook niet het gewenste resultaat toen doelman Lohuis de bal maar ternauwernood tot hoekschop kon verwerken.

Na rust zakte het spelpeil als de temperatuur. Germania kon niet meer brengen wat men voor rust wel kon. De thuisploeg kon niet beter waardoor kansen schaars werden. De ploeg van trainer Willie Willems bleef wel het initiatief houden maar waren te slordig om het Achilles 12 echt moelijk te maken. De thuisploeg kreeg steeds meer geloof om een punt in eigen huis te houden en waren daar zichtbaar tevreden mee.

Hierdoor bleef de brilstand ook na negentig minuten op het scorebord staan. Hierdoor behaalde Germania in de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd na de winterstop het tiende punt. Zondag as. mag men eindelijk, sinds bijna vier maanden!, weer eens op sportpark Noord aantreden. De tegenstander is dan titelkandidaat FC Presikhaaf.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Gelijkspel Germania tegen Achilles ’12

Reageren is niet toegestaan.