Germania boekt prima 4-1 zege op Presikhaaf

Germania heeft een prima overwinning geboekt op Presikhaaf. Na vlak voor rust op een 0-1 achterstand gekomen te zijn,zette de ploeg van Willie Willems de zaken na rust prima recht. Germania stijgt door deze overwinning naar de 4e plaats en heeft bovendien de leiding genomen in
de derde periode.

Germania zakte bij balverlies terug naar de eigen helft, om de ruimte voor de snelle spitsen van Presikhaaf te beperken en zelf ruimte te schepen voor de snelle eigen aanvallers. De achterhoede stond prima en Presikhaaf werd nauwelijks gevaarlijk. De eerste helft kenmerkte zich door veel middenveldspel waarbij de iets lichtere Germania spelers veelal winnend uit de strijd kwamen. Germania kreeg enkele prima gelegenheden om op voorsprong te komen maar helaas leidde dit niet tot de toen al verdiende voorsprong. In de 32e minuut moest Thom Jochoms vervangen worden vanwege een spierblessure. Stijn van de Berg was zijn invaller en nam de rechtsback positie over terwijl Maarten Smits nu verhuisde naar het middenveld. Stijn van de Berg speelde een prima wedstrijd tegen de gevaarlijke en snelle linksbuiten van Presikhaaf.

Zoals zo vaak in het voetbal valt het doelpunt dan daar waar je het het minst verwacht. Vlak voor rust werd een prima actie van de Presikhaaf spits Germania noodlottig waardoor Presikhaaf tegen de verhouding in 0=1 scoorde. Na rust zocht Germania nog nadrukkelijker de aanval en dit leidde in de 56e minuut tot de verdiende gelijkmaker doordat Boy van de Beek scoorde uit een scrimmage. In de 65 e minuut dacht iedereen dat Germania een penalty kreeg toen Rik van de Langenberg onderuit werd gehaald maar de goed leidende scheidsrechter Steeg had een andere mening. Dat maakte weinig uit want kort daarna ondernam Thijs Geurts een prima rush naar binnen en scoorde beheerst met zijn linkervoet.

Toen in de 80e minuut Patrick van Leeuwe en 3-1 van maakte na een fantastische aanval over een aantal schijven was de wedstrijd beslist, vooral ook omdat er twee rode kaarten volgden voor Presikhaaf. In de 90e minuut maakte Thijs Geurts er naar een prima pass van Boy van de Beek 4-1 van. Germania won verdiend van titelkandidaat Presikhaaf en heeft na de winterstop een uitstekende serie neergezet, resulterend in een mooie 4e plaats en de leiding in de 4e periode.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
germaan

prima wedstrijd germania we gaan voor die derde periode wehebbenstaan te genieten we zijn trots op jullie

Frenkie

Germania verrassend goed op dreef, prima bezig de jongens van Noord. Ga zo door.

germaan

frenkie het gaat goed op de stekkenberg sssssst

Frenkie

Germaan, moi kel sssst.

germaan

frenkie ik krijg de kriebels ons mooie clubje daar zijn we trots op

wpDiscuz