Uitstekende overwinning voor Germania

Germania heeft vanavond een goede overwinning geboekt in en tegen Glanerburg; 0-4. Na drie minuten leidde Germania al met 0-2 door Rik van de Langenberg en Daan Arnts die van dichtbij raak kopte. Na rust liep Germania makkelijk uit door doelpunten van Maarten Smits en Thomas Cillessen. Hierdoor bleef Germania ook in de zesde wedstrijd na de winterstop, waarvan vijf uitwedstrijen, ongeslagen.

Germania trapte af en mocht binnen dertig seconden al een vrije trap nemen. Boy van de Beek slingerde de bal het strafschopgebied in en Rik van de Langenberg kopte raak; 0-1. Nauwelijks twee minuten later was het alweer raak. Ditmaal nam Boy van de Beek vanaf de rechterkant een vrije trap en nu was Daan Arnts die raak kopte; 0-2.

Germania bleef de wedstrijd controleren en had binnen de twintig minten de wedstrijd kunnen beslissen. Eerst was Luke Mulders die van dichtbij tegen de doelman knalde en vanuit de rebound was het Thijs Geurts die de keeper in de weg zag liggen. Even later verscheen Rik van de Langenberg oog in oog met de doelman van de thuisploeg maar ook ditmaal bleef de schade beperkt voor de thuisploeg. Germania combineerde er lustig op los en liet fraai aanvalspel zien. Als de thuisploeg gevaarlijk dreigde te worden waren het de verdedigers die uitstekend werk verichtte en ook doelman Niels Kornelis was op z’n hoede. De rust werd bereikt met een 0-2 voorsprong.

Ook na rust kwam Germania niet in de problemen. Glanerbrug drong het eerste gedeelte wel aan maar tot grote kansen leide dit niet. Binnen het kwartier was de wedstrijd beslist. Vanuit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Maarten Smits die meteen uithaalde en via een been van een Glanerbrug verdediger de bal in het doel zag gaan; 0-3.

Hierna controleerde de ploeg van trainer Willie Willems en speelde de wedstrijd rustig uit. Tien minuten voor het einde bepaalde de ingevallen Thomas Cillessen de eindstand. Na uitstekend voorbereidend werk van Rik van de Langenberg schoot hij van dichtbij raak; 0-4. Door het verlies van de nummers één (Alverna) en twee (Silvolde) is de top vijf dichter bij elkaar gekomen.

Germania ontvangt maandag as. op sportpark Noord AWC. De aanvang is om 14.30 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 maart, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Frenkie

Ik hoor het reuzenrad al op Noord. Ik zeg goed bezig mannen!!!!!

De Kuier

Proficiat, Germania.
Tenminste wat positiefs over het voetbal in Groesbeek.

germaan

we gaan er voor en met de platte kar door het dorp leuk alles groen rood wat mooi toch sssttt

de.nachtboswachter

gefeliciteerd.en morgen allemaal weer gezondt op.

wpDiscuz