[Foto’s] De Treffers bewijst Achilles ’29 goede dienst

De Groesbeekse topklassers De Treffers en Achilles ’29 hebben op Paasmaandag zeer goede zaken gedaan.


De Treffers viert het doelpunt van Jean Black. Foto en rechten: Jan Peters.

De Treffers versloeg FC Lienden in een boeiende partij met 3-2. Dit was tevens gunstig voor koploper en dorpsgenoot Achilles ’29, dat in Echt met 1-2 van EVV won en daarmee een stap dichterbij het tweede kampioenschap in de zondagtopklasse is.

De Treffers 3-2 FC Lienden

De Treffers kwam in Groesbeek al snel op voorsprong; het was topscorer Jean Black die na vier minuten de score opende. Een kwartier later had FC Lienden via een doelpunt van Anouar Tmim en een eigen doelpunt van De Treffers-speler Jasper Zuidwijk de achterstand al weer weggepoetst. Bernard Hofstede kreeg na een klein halfuur spelen twee goede mogelijkheden om De Treffers op gelijke hoogte te brengen. De 32-jarige speler had het vizier echter niet op scherp staan. Vlak voor rust had hij dit wel toen hij op aangeven van Black de bal in het doel werkte: 2-2. De wedstrijd bleef ook in de tweede helft boeiend om te zien. De Treffers was de betere ploeg, maar kon dit lange tijd niet in doelpunten uitdrukken. Ook FC Lienden kreeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na 76 minuten was het Rick Verbeek die de winnende treffer op zijn naam schreef.

EVV 1-2 Achilles ’29

Achilles ’29 heeft maandagmiddag de eerste van de “acht finales” gewonnen. De ploeg was tegen EVV de gehele eerste helft de bovenliggende partij, maar kwam niet door de muur van de Limburgers heen. In de tweede helft kreeg de Groesbeekse koploper wat hulp van de thuisploeg: Joep Op den Kamp lepelde de bal een minuut na rust over zijn eigen doelman heen: 0-1. Het wedstrijdbeeld was in het tweede bedrijf, mede door een rode kaart van EVV-speler Joey Dekkers na 55 minuten, niet veel anders en de kansen waren dan ook voor de uitploeg. Doordat Achilles ’29 verzaakte om de wedstrijd te beslissen, bleef EVV uitzicht houden op een punt. Een kwartier voor tijd kregen de Limburgers hun eerste echte kans en het was direct raak: 1-1. De witzwarten moesten hierna alle zeilen bijzetten om te profiteren van het puntverlies van de concurrentie. Op aangeven van Achilles ’29-speler Michael Lanting scoorde Daan Paau na 80 minuten alsnog het beslissende doelpunt.

Stap dichter bij kampioenschap

Door de overwinning van De Treffers op FC Lienden, heeft laatstgenoemde ploeg met nog 7 wedstrijden te gaan een achterstand van 11 punten op koploper Achilles ’29. WKE staat derde, maar heeft nog maar vier wedstrijden te spelen en de achterstand van negen punten op Achilles ’29 lijkt daarmee onoverbrugbaar. De nummer twee, ADO ’20, leed ook puntverlies en staat acht punten achter De Heikanters. ADO ’20 heeft wel een wedstrijd meer gespeeld en er nog 6 te gaan. De Treffers staat keurig in de middenmoot.

14 april 2013?

Achilles ’29 kan op zijn vroegst op 14 april 2013 kampioen worden. Dan moet er in een zwaar programma wel gewonnen worden van WKE (6-4), De Treffers (10-4) en de mogelijke kampioenswedstrijd thuis tegen FC Lienden (14-4). Daarbij moet concurrent ADO ’20 een misstap maken in de uitwedstrijd tegen FC Lienden (7-4) of in de thuiswedstrijd tegen Haaglandia (14-4). ADO ’20 zou dan maximaal vier punten halen en daarmee op 49 punten uit 26 wedstrijden komen. De huidige koploper heeft bij driemaal winst 62 punten uit 26 wedstrijden. Het gat van 13 punten is in de resterende vier wedstrijden niet meer te dichten. FC Lienden komt bij een nederlaag tegen Achilles ’29 op 14 april maximaal op 48 punten uit 26 wedstrijden, waarmee de achterstand ook te groot is geworden.

Hieronder volgen de karakteristieken van beide wedstrijden:

De Treffers 3-2 FC Lienden

Scoreverloop:
doelpunt 4′ Jean Black (1-0)
doelpunt 10′ Anouar Tmim (1-1)
doelpunt 17′ Jasper Zuidwijk (E.D) (1-2)
doelpunt 42′ Bernard Hofstede (2-2)
doelpunt 76′ Rick Verbeek (3-2)

Stadion: Sportpark Zuid, Groesbeek

EVV Echt 1-2 Achilles ’29

Scoreverloop:
doelpunt 46′ Joep Op den Kamp (E.D) (0-1)
doelpunt 75′ Jeroen Evelein (1-1)
doelpunt 81′ Daan Paau (1-2)

Stadion: Sportpark In de Bandert, Echt


Met dank aan Jan Peters.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat leuk 🙂

Sjaak

Bedankt zuid zo kan het dus ook .kom een biertje pakken op ons kampioenschap , en volgend jaar zien we wel weer wie de beste is .

Zwart/wit

Volgens mij word Achilles’29 gewoon op eigen kracht kampioen en dat is niet omdat De Treffers een keer wint van Fc Lienden aan het eind van de competitie sta je gewoon waar je hoort te staan en ik kan u verklappen dat de 1e plaats al is vergeven door grootmacht Achilles’29 uit Groesbeek

Hans

Als Achilles nu de Treffers laat winnen en de ploeg van Zuid wint zelf van ADO dan Wordt Achilles kampioen en heeft de Treffers de 2e periode.

Leuke deal toch?

@zwart/wit
Niet op je achterste poten gelijk, de kop van dit artikel is gewoon verkeerd gekozen door de schrijver van dit artikel.

Trefersfan

@Zwart/wit, je mag best wat vriendelijker reageren. Natuurlijk word je uiteindelijk op eigen kracht kampioen. Maar toegeven dat de buren je een goede dienst hebben bewezen, is toch niet teveel gevraagd. Alvast gefeliciteerd met het kampioenschap. Namens de grootmacht van Zuid 🙂

Hans

Beetje raar dat je als trefersfan ook vindt dat je de buren een goede dienst hebt bewezen?
De enigen die zich een goede dienst hebben bewezen zijn de clubs zelf door te winnen en de Treffers om in de race te blijven voor de periodetitel.

Jeroen

Precies Hans. Alleen is de titel is slechts een vaststelling van het geheel. Door zelf te winnen hebben de Treffers en Achilles zichzelf wat bewezen.

de.nachtboswachter

gefeliciteert.beiden clubs.

wpDiscuz