Nederlaag Germania in streekderby

Germania heeft in de steekderby tegen het Wijchense AWC de uitstekende trend van na de winterstop niet kunnen voortzetten. In een gelijkopgaande wedstrijd trokken de Wijchenaren uiteindelijk aan het langste eind door vlak na rust twee maal toe te slaan.

Germania begon sterk aan de wedstrijd en zette veel druk op de opbouw van AWC maar kreeg een teleurstelling te verwerken dat laatste man Kay Tassenaar al na 8 minuten geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger Vincent van Gelder viel goed in en verving Tassenaar uitstekend. Desalniettemin moest Germania toezien dat AWC in de 17e minuut een prima aanval lanceerde waarbij twee spelers vrij voor open doel misten, Germania was gewaarschuwd. In de 28e minuut werd Boy van de Beek onderuit gelopen binnen de lijnen en dat betekende een strafschop voor Germania. Boy verzilverde die kans waardoor Germania met 1-0 de leiding nam. Vlak daarna kreeg Patrick Van Leeuwe een prima kopkans na een goede voorzet van de opgekomen verdediger Stijn van de Berg, die ook vandaag weer prima speelde. Vlak voor rust ging Maarten Smits diep en ontving op hetjuiste moment de bal maar de snelle AWC verdediger wist erger te voorkomen.

Meteen na rust sloeg AWC toe. Een prima voorzet vanaf de rechterkant werd prachtig ingekopt maar nog prachtiger gered door Niels Kornelis maar tegen de rebound was hij helaas kansloos 1-1. Vijf minuten later claimde Germania weer een strafschop toen Boy van de Beek weer werd gevloerd binnen de lijnen maar de goedleidende scheidsrechter zag dat anders. Weer 5 minuten later nam Dave Versseveld van AWC een voorzet vanaf links meteen op zijn schoen en de bal belandde onhoudbaar in de rechterbenedenhoek 1-2.

Germania ging drukken en opener spelen en dat resulteerde in enkele hachelijke situaties voor het AWC doel. Zo werd uit een corner eerst een kopbal van de lijn gehaald en ook de daarna ingeschoten bal onderging helaas voor Germania hetzelfde lot. Doordat AWC daarna nog scoorde na een foutieve terugkopbal van een Germania verdediger ging de wedstrijd op slot. Trainer Willems wisselde nog wel en bracht 2 extra aanvallers Tomas Sillessen en Twan Arnts maar de wedstrijd was gespeeld.

Germania verloor van een niet betere maar wel gelukkigere tegenstander, niets aan de hand, volgende week beter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Frenkie

Toch een mooie wedstrijd gezien, twee leuk voetballende partijen. Zondag meer succes. Trouwens wel jammer dat de gehaktballen in het Keetje niet meer op voorraad waren…..

germaan

klein feest is toch leuk tot zondag pak de 3punten

wpDiscuz