Germania wint met 2-0 van SDOUC

Germania heeft in de thuiswedstrijd tegen SDOUC dat gedaan wat het aan zijn stand verplicht was. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-0 waardoor Germania goed in de race blijft voor de zo belangrijke derde plaats in de eindrangschikking, die wellicht uitzicht biedt op een nacompetitie plaats.

Het was aftasten in het begin maar nadat men eerst gewend was aan het hobbelige veld waren de beste mogelijkheden toch voor der thuisploeg. SDOUC beperkte zich tot lange ballen op de gevaarlijke spits Wim Bokila. Germania zocht het in de beginfase vaak in kort spel en dat is normaal gesproken ook een prima verzorgd onderdeel van het Germania spel. Op het hobbelige veld was dat echter niet altijd even gemakkelijk waardoor SDOUC gevaarlijk bleef bij de schaarse counters die ze plaatsten. Daarbij onderscheidde zich vooral spits Wim Bokila, die van het failliete AGOVV was overgekomen, een gevaarlijke spits die snel en balvast bleek te zijn. De Germania achterhoede, met een uitblinkende Dirk Visscher en een wederom goed spelende Stijn van de Berg, gaf echter geen krimp. In de 40e minuut werd Thijs Geurts met een diepe bal weggestuurd en hij begon aan een prachtige rush van zo’n 40 meter die hij geweldig afrondde met een hard schot in de linkerbovenhoek en zodoende Germania aan een 1-0 voorsprong bracht. Kort daarna kreeg de weer goed spelende Rik van de Langenberg een prima mogelijkheid maar zijn lobje ging net over. De
rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

Na rust een meer aanvallend Germania dat de Ulftenaren meer en meer vastzette. Als gevolg hiervan kreeg Patrick van Leeuwe in de 60e en 61e minuut prima kansen om de voorsprong te vergroten maar helaas ontbrak het aan de afwerking. Vanaf de 80e minuut werd de wedstrijd beslist. Eerst kreeg Dirk Visscher om onduidelijke redenen een tweede gele en dus rode kaart waarna 1 minuut later Patrick van Leeuwe de wedstrijd besliste door goed af te ronden na een scherpe counter van Germania. De wedstrijd was hierdoor beslist en Germania kon weer 3 punten bijschrijven in de spannende strijd om nacompetitie. Volgende week gaat het weer om de derde periode waarin Germania tot dusver leidt met 9 punten uit 3 wedstrijden. Kortom: het wordt een spannende en enerverende slotfase waarin pas op het laatste moment de prijzen zullen worden verdeeld. Germania doet in die strijd na vandaag nadrukkelijk op twee fronten mee.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
germaan

prima voetbal germania maar pak die derde periode sssssst

Frenkie

Zo is het Germaan kunnen we toch een feestje vieren op Noord ssssttt.

germaan

over twee jaar zijn we de grootste club in deze omgeving ssssstttt frenkie

Frenkie

Kel dat zou iets zijn. Ik zeg ssssstt. Germaan.

Germania supporter

Heren, hoe kunnen wij nu de grootste club zijn in de omgeving?? Denk toch eens na voor dat je wat schrijft en maak de club zo niet belachelijk!!!

mike

Witte broek, groene trui dat zijn germania lui

wpDiscuz