[Foto’s] De Treffers verslaat Achilles ’29 in derby

De El Clasico van Groesbeek is woensdagavond door De Treffers gewonnen.


De spelers zijn klaar voor de aftrap. Foto en rechten: Jan Peters.

Op Sportpark de Heikant, thuishaven van Achilles ’29, werd het in een spannend duel 2-3 voor de roodzwarten. Het publiek kreeg enkele mooie doelpunten voorgeschoteld.

Beide ploegen begonnen aanvallend aan dé Groesbeekse derby. Daan Paau kreeg na een kwartier spelen de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd toen de bal in de kluts voor zijn voeten kwam. De Treffers-doelman Berry Peters moest redden op deze inzet. Drie minuten later wist Paau het net wel te vinden na een grandioze solo: 1-0.

De thuisploeg was in het eerste bedrijf de betere ploeg en De Treffers loerde op de counter. Uit een corner van de roodzwarten schoot Bernard Hofstede na iets meer dan een halfuur net naast. Op slag van rust trok De Treffers de stand gelijk; de vele toeschouwers zagen hoe Rick Verbeek met een schitterende omhaal de gelijkmaker aantekende.

Het spel begon na rust wat slordig waardoor het lang duurde voordat er weer wat hoogtepunten te zien waren. Na één uur spelen nam de thuisploeg de leiding, omdat doelman Peters de fout in ging. De sluitpost had de bal na een schot van Freek Thoone niet goed klem, waardoor Paau in de rebound kon profiteren. Tien minuten later kopte Hofstede het leder in de touwen. Said Echargui, die even daarvoor in het veld was gekomen voor Jean Black, was de man van de assist en bewees daarmee opnieuw zijn waarde.

In de slotfase gingen de aartsrivalen op zoek naar de beslissende treffer. Deze viel uiteindelijk voor de uitploeg. Een hard genomen vrije trap van Robin Janssen kon door Achilles ’29-doelman Barry Ditewig niet klemvast gepakt worden. Hofstede stond klaar om de winnende treffer op zijn naam te schrijven. Het was voor De Treffers alweer lang geleden dat zij deze derby wonnen. Dit is sinds het bestaan van de Topklasse nog niet gebeurd.


Voor het eerst in de Topklasse: De Treffers wint de derby. Foto en rechten: Jan Peters.

Achilles ’29 blijft ondanks de nederlaag wel koploper in de zondagtopklasse. De witzwarten hebben vijf punten voorsprong op de nummer 2, ADO ’20 en daarbij ook nog één wedstrijd minder gespeeld. De Treffers heeft weer zicht op een plek in de top 5.

Hieronder volgen de karakteristieken van deze wedstrijd:

Achilles ’29 2-3 De Treffers

Scoreverloop:
doelpunt 18′ Daan Paau (1-0)
doelpunt 44′ Rick Verbeek (1-1)
doelpunt 61′ Daan Paau (2-1)
doelpunt 72′ Bernard Hofstede (2-2)
doelpunt 86′ Bernard Hofstede (2-3)

Stadion: Sportpark de Heikant, Groesbeek


Wij danken Jan Peters voor de foto’s. “Ditmaal met spelers van Achilles ’29 erop”, grapte hij.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Jammer voor achilles 🙁 Proficiat voor de treffers

Groesbeker

Al zal Achilles best kampioen worden, het is toch weer fijn dat De Treffers weer eens weet te winnen. De Treffers heeft bewust voor een andere weg gekozen en heeft daardoor pas op de plaats moeten maken, regelmatig een verliespartij maar iedereen kan toch zien dat ze weer op een goede manier aan het voetballen zijn. Het kost tijd en vergt geduld maar ik ben overtuigd dat De Treffers volgend seizoen weer mee gaat strijden om de titel.

Bjorn Ceelen

Goede 1 ste helft gezien van Achilles waarin ze het af hadden moeten maken , laatste 25 min was treffers de betere en was Achilles het een beetje kwijt . De strijd die Achilles de 1 helft leverde was dus de 2 de helft voor de treffers . Daarna in de kuier nog een biertje gedronken met de buddy,s van zuid … Zo hoort voetbal te zijn . Later

Carnaval

Wat een eikel die voorzitter van ons, normaal staat ie altijd vooraan op t veld om de spelers handjes te geven. Nu hebben we hem niet gezien en liep die gelijk naar de kantine!

Treffersmensen gefeliciteerd!

adder onder gras

zijn er ook beelden van achilles treffers nomaal staan ze er op maar nu niet hoe kan dat

adder onder gras

was het niet beter als de voorzitter in de papiercontainer ging zitten

Treffersfan

Heel mooi dat we weer een keer gewonnen hebben. Dit is een geweldige opsteker voor de hele club. Maar ik verwacht niet dat we nu volgend seizoen weer mee gaan strijden om de prijzen, zoals @Groesbeker schrijft. Daarvoor is de kwaliteit van onze selectie gewoon te mager. Pas als we ons in elke linie echt gaan versterken, ga ik weer aan het kampioenschap denken. Voorlopig geniet ik nog even van deze overwinning!

… en het was nog lang erg gezellig in de Kuier!!!

Lookkoek

@Carnaval
Het is gebruikelijk dat hij, dat doen wel meer voorzitters, de spelers feliciteert na een overwinning. Dat was helaas voor Achilles woensdag niet nodig. De vele supporters van Treffers hadden ook niet bij de kleedkamer gestaan als de wedstrijd was verloren. Ga nou niet op elke slak zout leggen. Het was een overwinning op karakter voor de Treffers.

lookkoek, daar sluit ik mij hellemaal bij aan.we moeten niet overal over blijfen zeuren en zeiken.

Treffersfan

Wie had jullie voorzitter dan moeten feliciteren? Dus inderdaad, dit gaat nergens over.

Jammer

Die fotograaf mag de “kleur” in zijn foto’s wel achterwege laten. Jammer zeg!

henk

Het was een ntijdje geleden dat de Treffers van Achilles heeft gewonnen

henk

Het was alweer een tijdje geleden dat de Treffers van Achilles heeft gewonnen en gelukkig kunnen we op zuid nog winnen van toch wel de laatste jaren de beste ploeg van de topklasse zelf van Nederland. Achilles heeft het kampioenschap nog niet binnen maar hoop dat deze wel in Groesbeek blijft. Wie weet staan ze over een paar weken weer tegenover elkaar in de bekerfinale. Zou weer een mooi plaatje zijn voor het Groesbeeks ( berg en dals) voetbal.
Succes met de rest van het seizoen.

adder onder gras

was het niet beter dat achilles en de treffers samen gaan

dree

het was spanned op de heikant woensdag met een hard werkend de treffers die oon naar werken kreeg.Dat deed me wel goed hoor om zo terug in de wedstrijd te knokken.Over voorzitters als Harrie terleurgesteld is dat kan toch laten we aub naar onze eigen manegers kijken hoe ze het doen.Maar toch voelde lekker gr dree

Objectief
Fijne overwinning voor zuid met een prachtige goal van Verbeek. maar laten we aub niet meteen er van uit gaan dat deze selectie volgende jaar weer mee gaat doen om de titel, daarvoor zijn er teveel die niet over het nodige niveau beschikken om daar aanspraak op te maken, leuke voetballers misschien maar geen echte sterkhouders. En het spijt me erg maar die keeper tjongejonge das tog wel armoedig hoor hij ging bij de 2-1 weer eens als een (laat ik het netjes zeggen) oude dame naar het gras. met deze man ga je geen prijzen pakken. nu zul je… Lees meer »

Adder onder het gras, wat ben jij een zeikert zeg hou toch eens op met dat dom gelul.

voetbalfan

adder onder het gras.hou je bezig met anderen zaken.als je geen kennis van voetbal hebt.

tim heb je goed gezien,hoor zeer veel positieve reacties over Niels kornelis hoop wel dat Berry peters de strijd aan gaat dat deet Makaay toen niet.

Klaas

@Objectief
Had Ditewig die bal niet moeten klemmen toen Robin Janssen die vrije trap nam? 😉 Zo zeker komt Ditewig nou ook weer niet over..

wpDiscuz