Achilles ’29 stap dichterbij titel, De Treffers verliest

De Groesbeekse topklasser Achilles ’29 is zondagmiddag een stap dichterbij de tweede titel in de zondagtopklasse gekomen. De Heikanters waren op eigen veld met 2-0 te sterk voor FC Lienden en zagen concurrent ADO ’20 puntverlies lijden tegen Haaglandia. De Treffers kwam ook in actie en verloor met 10 man van laagvlieger AFC: 2-1.

Achilles ’29 – FC Lienden

Achilles ’29 was, zeker na de nederlaag van woensdag tegen dorpsgenoot De Treffers, gebrand op een overwinning tegen FC Lienden. De Groesbekers kwamen dan ook binnen vijf minuten op voorsprong door een geweldig afstandsschot van Thijs Hendriks. De mannen van trainer Jan van Deinsen waren zeker in het eerste kwartier de betere ploeg en kregen de nodige kansen om de voorsprong uit te breiden. Doordat FC Lienden na de witzwarte storm meer grip op de wedstrijd kreeg golfde het spel op en neer. Achilles ’29 kwam na de thee beter uit de startblokken en verdubbelde na één uur spelen via Daan Paau de score: 2-0. De drie punten kwamen na dit doelpunt niet meer in gevaar.

AFC – De Treffers

De Treffers was in het eerste bedrijf grotendeels heer en meester. De ploeg had goede mogelijkheden om de score te openen, maar de pech dat schoten van Bernard Hofstede, Fabian Peppinck, Robin Janssen en Santiago Macedo net niet in het Amsterdamse doel belandden. Na een halfuur spelen kreeg De Treffers-speler Bas Bakker na een handsbal de rode kaart te zien. Dit was gunstig voor AFC, dat tot op dat moment weinig in te brengen had. De wedstrijd kantelde en AFC bleef tot aan de rust, zonder resultaat, op het Groesbeekse doel vuren.

Vlak na rust werd Hofstede binnen de 16 onderuit gehaald. Rick Verbeek zette het tiental van De Treffers vanaf elfmeter op voorsprong. Hier kon de Groesbeekse equipe echter niet lang van genieten, want Ronnie van Es maakte een kwartier later weer gelijk. Door de overtal situatie bleef AFC drukken en zoeken naar de beslissende treffer en deze viel na 85 minuten. Magid Jansen schoot een vrije trap in de touwen. Het slotoffensief van De Treffers mocht niet meer baten.

Stand Topklasse

Door de overwinning van Achilles ’29 en het puntverlies van ADO ’20 is de voorsprong van eerstgenoemde ploeg zeven punten. Daarbij heeft de algeheel amateurkampioen ook nog één wedstrijd minder gespeeld. Het kampioenschap lijkt daarmee een kwestie van tijd. De Treffers is door de nederlaag wat weggezakt naar de middenmoot.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat :)mooi gedaan

Jammer voor de treffers..

stom

Achilles proficiat

Gijs

Woensdag vierde ze de overwinning net alsof de champions league gewonnen hadden.

vind het wel verdacht stil aan de overkant

henk

Wat een verloren seizoen daar op zuid. Strijd, geen strijd, slapen, domme rodekaart pakken. De staf en het team moeten nog veel leren.Hopelijk levert de beker nog iets op, maar…. eerlijk gezegd zie ik dat ook verloren gaan.

Achilles29 heeft prima zaken gedaan en toont wel de veerkracht na een verlies.
Een dikke proficiat met jullie kampioenschap. 2 jaar op rij en het eerste jaar de best van de rest.

stekkenberger

Wat een stelletje zeikerds zijn jullie toch.Elke week elkaar afkraken.

Treffersfan

Successen moet je vieren en verlies moet je nemen. Dat doen we dan ook!

Frenkie

Was geen al te beste wedstrijd, maar wel een verdiende overwinning. Niks meer of minder.

Objectief

Ik lees vaak dat de treffers goed speelde of heer en meester waren, maar vaak pech hebben en weet ik wat nog meer in de verslagjes.
Als je zo heer en meester bent dan win je gewoon wedstrijden en speel je niet een helft aardig maar de hele wedstrijd.
dit begint me toch wel een beetje te storen zulke verkeerd gekleurde verhaaltjes en onvermogen en gebrek aan kwaliteit moet je niet afdoen als pech.
Gewoon een eerlijk objectief verhaal tikken aub! de tijden dat de treffers heer en meester waren zijn al lang vervlogen en zullen met deze selectie zeer zeker niet terugkomen

Carnaval

Treffers = poep. Achilles = kampioen

Treffersfan

Carnaval = kinderachtig (of is nog een kind)

Treffersfan

@Objectief, al die verhaaltjes van clubmensen zijn gekleurd. Of het het nu wit/zwart, rood/zwart, groen/rood, geel/zwart of rood/wit is. En dat is ook helemaal niet erg. Objectief zijn, dat is pas erg!

Objectief
@Treffersfan om onduidelijkheid te voorkomen, ik doel niet op de reacties van mensen hier op deze verslagen. dat moet iedereen zelf weten ik heb het over de verslagen zelf. Ik vind dat als je verslagen schrijft die voor iedereen beschikbaar zijn dat je je wel zoveel mogelijk bij de feiten moet houden en niet moet proberen om iets neer te pennen waarvan ieder ander gezien heeft dat dit niet strookt met de “werkelijkheid” dan houd je niet alleen jezelf voor de gek maar ook een ander! en dan moet je gewoon lekker in je dagboekje een verslag bijhouden voor jezelf… Lees meer »

Zonde van die rode kaart, dan hadden we gewonnen denk ik. Dinsdag weer een wedstrijd.
Oja objectief ik heb gisteren ook andere verslagen gelezen en ze zeggen allemaal hetzelfde. maar die zullen ook wel allemaal voor Treffers zijn dan. We waren tot aan die rode kaart ook veel beter alleen daarna ging het mis. Met 10 man sta je toch minder sterk he?

wijn boer

kum treffie gau nie ien ow hemke staon

Objectief
idd met 10 man sta je minder sterk, maar het gaat wel een vaak een beetje mis vind je zelf ook niet, het enig wat concludeer en zie en lees is dat we vaak overheersend en beter zijn alleen vertelt de ranglijst mij een ander verhaal. en zonde van die rode kaart en dan hadden we gewonnen denk ik? dat weet je niet, dat is verder nergens op te baseren oja miss op het feit dat we vaak de betere ploeg zijn maar toch op de 8e plaats staan? maar goed dinsdag idd weer een wedstrijd;)dat heb je goed gezien… Lees meer »
denachtboswachter

achilles wint en is bijna kampioen

bjornceelen

Ik hoop echt dat Ado,20 aankomende zondag niet verliest !!!!

Lookkoek

@Bjorn
Het is toch mooier om op zondag kampioen te worden dan op woensdagavond in Emmen. Ik denk overigens wel dat ADO’20 gewoon haar lange reeks zonder nederlaag graag wil verlengen.

wpDiscuz