Germania op ‘tandvlees’ naar overwinning

Germania heeft zondagmiddag in en tegen Rheden een moeizame maar mooie overwinning geboekt. Na 96 minuten spelen stond er een verdiende 2-3 overwinning op het scorebord.

Met rust leidde de mannen van trainer Willie Willems met 1-3. Boy van de Beek (2x) en Thomas Cillessen zorgden voor de doelpunten. In de spannende slotfase hield doelman Niels Kornelis zijn ploeg met een aantal knappe reddingen overeind. Door een lange lijst van blessures en een schorsing begon Germania gehavend aan de wedstrijd.

Snelle voorsprong

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Germania al met 0-1 leidde. Boy van de Beek kreeg in de zestien de bal aangespeeld, draaide knap van zijn tegenstander weg en schoot de bal hard in de linkerbovenhoek; 0-1. De voorsprong was echter van korte duur. Martijn Klein Holte van de thuisploeg kon wel heel makkelijk het strafschopgebied inlopen en met een lage harde schuiver liet hij doelman Niels Kornelis kansloos; 1-1.

Orde op zaken

Germania was even de kluts kwijt en had geluk dat na een kwartier spelen een kopbal via de lat overging. Hierna nam Germania het heft weer in handen en zorgde binnen het half uur dat men weer op voorsprong kwam. Thijs Geurts ontfutselde een verdediger van de thuisploeg de bal, schoot vervolgens tegen de keeper op en Boy van de Beek zorgde uit de rebound met een fraaie boogbal voor de 1-2.

Vreemd doelpunt

In de 38e minuut kwam Germania op een 1-3 voorsprong door een curieus doelpunt en hachelijk moment. Een Germania speler lag geblesseerd op het veld en Rheden trapte netjes de bal uit. Hierna kwam Germania weer in balbezit en Thomas Cillessen trapte vanaf de middenlijn de bal sportief terug op de doelman van Rheden. Hij deed dit laag over de grond en zachtjes. De laatste man van Rheden liet de tergend langzame bal lopen voor zijn doelman maar deze liet de bal zeer knullig over zijn voet lopen zodat de bal heel langzaam het doel in hobbelde; 1-3. Alles en iedereen van de thuisploeg viel over Germania heen maar het was toch echt een grote ‘blooper’ van de doelman. Vlak voor rust kroop Germania nog door het oog van de naald toen een afstandschot via onderkant van de lat het veld weer insprong.

Slechte 2e helft

Na rust was het niveau en het kijkspel een stuk minder. Germania liep teveel terug uit en kon de bal nog maar moeilijk in de ploeg houden. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg na rust was na 66 minuten toen Niels Kornelis met zijn vingertoppen een doelpunt voorkwam. De thuisploeg bestookte met hoge ballen het Germania doel maar echte kansen leverde dit niet op. De Groesbekers begonnen langzaam op hun tandvlees te lopen toen Rheden in de 76e minuut de aansluitingstreffer scoorde; 2-3.

Slotoffensief Rheden

Hierna was het een moeilijke slotfase. De thuisploeg speelde alles of niets en pompte elke bal hoog voor het doel van Germania. De Germania verdediging stond als een huis maar men was toch veel dank verschuldigd aan Niels Kornelis die met een aantal knappe reddingen een doelpunt voorkwam.

Derde periodetitel in zicht

Na zesennegentig minuten spelen floot scheidsrechter Coppens af. Kenmerkend voor de verdiende overwinning was dat er vier, vijf spelers van Germania strompelend het veld verlieten. Door deze overwinning leidt Germania de strijd om de derde periodetitel en klimt op de ranglijst naar de derde plaats. Met drie thuiswedstrijden in het vooruitzicht, waarvan komende zondag tegen koploper Alverna, kan het nog een mooi slot van de competitie worden.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
germaan

het groene licht is aangebroken bij het 1e van germania. Door deze overwinning bij Rheden hopen we toch stiekem op een kampioenschap of de 3e periode. sssssstt

Willie

Kan allebei nog! Ongelofelijke geweldige prestatie van de mannen van trainer Willie Willems. Na de winterstop acht wedstrijden 19 punten. Als je vier maanden geleden gezegd had Germania doet vijf wedstrijden voor het einde nog mee hadden ze je voor gek verklaart. Bij vlagen goed voetbal en als dit niet het geval is wordt dit met een geweldig portie inzet en strijd goed gemaakt. Nog vijf wedstrijden niets moet, alles mag. Wie weet wat voor moois er nog ontstaat. Succes mannen!

rich

18 jaar is die boy van beek, en al zo belangrijk voor germania. chapeau

Willie

@rich, 19 inmiddels.

rich

blijft hij ook bij germania? denk dat treffers hem goed kan gebruiken

Willie

Bij Treffers vinden ze hem niet goed genoeg!

rich

wie kijkt naar zo jongen? snel iemand anders na laten kijken anders zijn ze Straks op de heikant ons weer voor!!

Willie

Hij blijft lekker bij ons en daar zullen we nog veel plezier aan beleven. Hoe anderen hun technisch beleid uitvoeren moeten ze zelf weten.

rich

heeft hij geen ambities om hoger te spelen dan? als een treffers, achilles of jvc komt dat die gewoon weggaat

rich

ik denk dat die dan gewoon weg is

Willie

Dat is mooi dat jij dat denkt.

germaan

over 5 weken gaat de vlag in de top dat rood groen dat is prachtig we willen graag kampioen worden dat is goed voor de club sssssstt

Willie

@Germaan doe eens rustig. We staan nog steeds op ruime achterstand. Eerst de wedstrijd van komende zondag. Als we die winnend afsluiten kijken we om kwart over vier weer verder. Hoe kun je nu zeggen dat de vlag in top gaat als we het niet eens zelf in de hand hebben.

germaan

ik heb dat gevoel al weken dat we kampioen worden groetjes van de germaan

wpDiscuz