Rood Wit langs Groesbeekse Boys in derby

De derby van de Breedeweg is zondagmiddag door Rood Wit met 2-1 gewonnen. De koploper in de derde klasse D is daarmee weer een stap dichter bij het kampioenschap gekomen.

Vanwege het overlijden van de 23-jarige Nick Janssen werd er voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte gehouden. De derby is vorige week om die reden afgelast.

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd, maar ging slordig met de kansen om. Vlak voor rust kregen de roodwitten hulp van hun rivaal door een eigen doelpunt van Rens Hubers. Niet veel later was het opnieuw raak toen Rob Branje de voorsprong van Rood Wit verdubbelde: 2-0.

Na rust veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet echt. Rood Wit was de ploeg die kansjes kreeg en Groesbeekse Boys creëerde zelf niet veel. De rode kaart die Hubers na een uur spelen gepresenteerd kreeg maakte het er voor de geelzwarten niet beter op. De uitploeg kwam echter toch nog terug in de wedstrijd toen Groesbeekse Boys-middenvelder Richard Kerkhoff een kwartier voor tijd vanaf de stip raak schoot: 2-1.

In de slotfase ging Groesbeekse Boys nog op zoek naar de gelijkmaker. Rood Wit had het geheel aan zichzelf te danken dat de wedstrijd ruim voor tijd nog niet was beslist. De nipte voorsprong bleef na een spannende slotfase (7 minuten extra tijd) op het scorebord staan, waardoor de drie punten op het Kapittelland werden gehouden.

In de 3e Klasse D werd er zondag geen andere wedstrijd gespeeld. Door de eerdere afgelasting van deze derby hadden Rood Wit en Groesbeekse Boys als enige ploegen nog maar 19 wedstrijden gespeeld in plaats van 20. De 21e speeldag (eigenlijk gepland voor vandaag, 28 april) wordt nu op donderdagavond gespeeld. Rood Wit kan dan bij een gelijkspel kampioen worden. De laatste speeldag is op dinsdag 7 mei.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
WIJNBOER

ook gefeliteerd

de.nachtboswachter

gefeliciteerd waar groesbeek groot in is voetbal

stom

Proficiat ook aan jullie 🙂

Boysman

Proficiat matje schoap bah bah

Jannie

Zet m op donderdag rood wit.

henk

berg en dalse boys?

wpDiscuz