Germania boekt makkelijke overwinning

Germania heeft zondagmiddag een makkelijke overwinning geboekt tegen SC Enschede. Zonder echt diep te hoeven gaan versloegen de Groesbekers de Tukkers met 4-1.

Twan Arnts zorgde met twee doelpunten voor een ruststand van 2-0. Na rust was het Dirk Visscher en Rik van de Langenberg die voor de doelpunten zorgden. Net voor het einde kon SC Enschede nog iets terug doen. Dor deze nederlaag zakt de ploeg van trainer Theo Vonk af naar de tweede klasse. Germania deed hele goede zaken in de strijd om de derde periodetitel, alle concurrenten verloren punten.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen Twan Arnts de score opende. Eerst zag hij zijn inzet tegen de paal belanden maar was er als de kippen bij om vanuit de rebound te scoren; 1-0. Germania bleef het meeste balbezit houden maar de gasten konden door onoplettendheid op het middenveld en in de verdediging af en toe toch gevaarlijk worden. Na ruim een kwartier kreeg Maarten Smits een uitstekende kans om de score te verdubbelen. Rik van de Langenberg ging aan de rechterkant goed door en gaf een afgemeten voorzet. De kopbal ging echter rakelings naast. Na een half uur was het opnieuw Twan Arnts die scoorde. Eerst schoot hij nog tegen de doelman op die daardoor de bal kwijt was. Hiervan profiteerde Arnts door de bal in het lege doel te schuiven; 2-0.

Na rust liet Germania zien dat men de wedstrijd vroegtijdig wilde beslissen. Dit lukte binnen het uur. De opgekomen Dirk Visscher kreeg de bal goed mee en liet doelman Berkel kansloos; 3-0. Nauwelijks vier minuten later kopte Rik van de Langenberg vanuit een vrije trap fraai raak; 4-0. Hierna was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. Ricardo van Eiken van SC Enschede reageerde zijn frustratie af op de enkels van de ingevallen Kay Tassenaar, direct rood was het gevolg van de goedleidende scheidsrechter Visser. Tegen tien spelers moest Germania net voor het einde nog een tegentreffer incasseren. Niemand lette op Dehly Narwold die daardoor met een schuiver Niels Kornelis verschalkte.

Zondag as. opnieuw een thuiswedstrijd. Op sportpark Noord komt dan titelkandidaat Silvolde op bezoek.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 april, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat gaat goed in groesbeek 🙂

germaan

het komt allemaal goed met germania we gaan er voor dus pak die derdeperiode gezellig met elkaar wat drinken in de kantine tot in de laatste uurtjes sssssssttt

roodwit fan

even afwachten wij zijn binnen het feest kan beginen

wpDiscuz