Achilles ’29 mogelijk in eigen huis amateurkampioen

De titelstrijd om het algeheel amateurkampioenschap wordt eind mei in Groesbeek beslist.


Feest bij Achilles ’29 na de wedstrijd tegen Spakenburg op 26 mei 2012. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Dat is het resultaat van de loting die woensdagmiddag werd verricht. Katwijk (kampioen zaterdagtopklasse) en Achilles ’29 (kampioen zondagtopklasse) vechten in een tweeluik uit wie de algeheel amateurkampioen van dit seizoen wordt.

18 mei 2013 en 25 mei 2013

De eerste wedstrijd wordt op zaterdag 18 mei 2013 in Katwijk gespeeld. De return volgt een week later, op zaterdag 25 mei 2013, in Groesbeek. Daarmee zou Achilles ’29 op het eigen sportpark de titel kunnen bemachtigen. De aanvangstijden van beide wedstrijden zijn 15:00 uur.

Bekenden van elkaar

De twee ploegen troffen elkaar eerder in de KNVB-beker. Op 24 augustus 2011 was Achilles ’29 met 1-0 te sterk voor Katwijk. 500 toeschouwers zagen hoe Thijs Hendriks een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Titel verdedigen

Achilles ’29 verdedigt de landstitel op amateurniveau. Vorig seizoen waren de Groesbekers over twee wedstrijden met 5-0 te sterk voor Spakenburg. De huldiging van het behaalde amateurkampioenschap volgde diezelfde avond om 20:00 uur op het Dorpsplein.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
nachtboswachter

oost west thuis best ik zie het zitten

achilles fan

zeker weten

Henk

Treffers in de finale

Henk

van de beker

Lookkoek

@Henk
Daar heeft “de Groesbeek” ook een stuk over geschreven dus wellicht had je daar je reactie kunnen plaatsen. Het was appeltje eitje lees ik net. Dit stuk gaat het over de strijd om het algeheel kampioenschap van Nederland tussen Achilles’29 en Katwijk.

Treffersfan

@lookkoek,

Als jij het stukje van De Treffers hebt gelezen,heb je ook vast gelezen dat we met veel moeite hebben gewonnen. En dat het zeker GEEN appeltje eitje was. Veel succes met de 2 wedstrijden.

Henk

op het moment van mijn schrijven, stond het bericht nog niet op deze website, vandaar dat ik het geplaatst heb. En ja ik wist dat dit over Achilles gaat, en wens ze heel veel succes in de twee finales die gaan komen.
Dat ze ook van deze titel geen troonafstand doen.

wpDiscuz