[Foto’s] Groesbeekse topklassers winnen

De Groesbeekse topklassers, De Treffers en Achilles ’29, hebben op een warme zondagmiddag gewonnen. Achilles ’29 was op eigen veld te sterk voor HSC ’21 en De Treffers versloeg JVC Cuijk in de streekderby: 1-3.


Robin Janssen (De Treffers) schiet de 1-3 in de touwen. Foto en rechten: Jan Peters.

JVC Cuijk – De Treffers

De Treffers won zondagmiddag de streekderby tegen JVC Cuijk. In de laatste uitwedstrijd van het seizoen voor de roodzwarten bracht Rick Verbeek na 37 minuten de stand op 0-1. Bernard Hofstede tekende vlak voor rust de tweede Groesbeekse treffer aan, maar JVC Cuijk deed gelijk wat terug: 1-2. De Treffers-speler Robin Janssen schroefde de score na 66 minuten op naar 1-3. Vijf minuten later stonden de mannen van Zuid met een man minder op het veld omdat Jasper Zuidwijk een rode kaart kreeg. Ondanks de overtalsituatie kon JVC Cuijk de Groesbeekse voorsprong niet meer in gevaar brengen. Integendeel, De Treffers kreeg in de slotfase nog goede scoringskansen, maar de stand bleef onveranderd.

De Treffers, kampioen in de tweede periode, speelt volgende week tegen het gedegradeerde Gemert. Op zaterdag 18 mei spelen de Groesbekers tegen HSC ’21 de finale om de KNVB-districtsbeker Oost. Na loting is bekend geworden dat De Treffers het thuisvoordeel krijgt.

Achilles ’29 – HSC ’21

HSC ’21 is nog in de race om de titel in de derde periode, maar verloor op een zonnig sportpark De Heikant tegen kampioen Achilles ’29, dat daarmee aan haar sportieve plicht voldeed. Al na drie minuten spelen kwamen de witzwarten op voorsprong en Daan Paau maakte er na 20 minuten 2-0 van. De thuisploeg kwam na een uur spelen via Nick van der Groes zelfs op 3-0. Twee minuten later deed HSC ’21 nog wel iets terug en een minuut later herstelde Freek Thoone de marge van drie: 4-1. In het laatste halfuur werd er niet meer gescoord waardoor de drie punten in Groesbeek bleven.

Achilles ’29 gaat volgende week op bezoek bij Sneek Wit Zwart. Die ploeg is inmiddels al gedegradeerd. Op 18 mei volgt de eerste wedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap in en tegen Katwijk. Een week later is de beslissende return in Groesbeek.


Foto’s: Jan Peters.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat 🙂

denachtboswachter

beiden clubs gefeliciteerd

wpDiscuz