Germania kampioen van de derde periode

Germania heeft zich donderdagmiddag verzekerd van het ‘toetje’ van het seizoen. Door een 2-5 overwinning in Tubbergen tegen TVC’28 werd men periodekampioen van de derde periode. Met nog één wedstrijd te gaan sluit Germania een fantastisch seizoen af. De doelstelling was vooraf een vijfde a zesde plaats op de ranglijst en wellicht een periodetitel. Het werd een derde plaats op de ranglijst en een met overmacht gepakte derde periodetitel. Zondag na de laatste thuiswedstrijd tegen Achilles ’12 zal deze titel uitgebreid gevierd worden in het clubhuis.

Vooraf was het een heel gereken. Als dit, als dat. Maar één ding was zeker, als Germania won was men verzekerd van de derde periodetitel. De ploeg van trainer Willems deed dit met verve. Van meet af aan was de gretigheid zichtbaar. Dit resulteerde in de achtste minuut al tot een voorsprong. Vanuit een hoekschop schoot Rik van de Langenberg nog tegen de paal maar Thomas Cillessen was er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken; 0-1.

Germania bleef de wedstrijd controleren en de thuisploeg kon niet echt gevaarlijk worden. Rond de twintigste minuut leverde dat een scrimmage op voor het doel van de wederom goed keepende Niels Kornelis en rond een half uur spelen moest dezelfde Niels Kornelis alles uit de kast te halen om een inzet tot hoekschop te verwerken. Terwijl er voor Germania niets aan de hand was ging men wel rusten met een gelijke stand. Een van richting veranderde vrije trap zette Niels Kornelis op het verkeerde been; 1-1.

Na rust zette Germania meteen orde op zaken. In de tweede minuut na rust slalomde Twan Arnts langs alles en iedereen en bezorgde zichzelf een mooi verjaardagscadeautje: 1-2. Nauwelijks drie minuten later werd de wedstrijd al beslist. Thomas Cillessen schoot eerst nog tegen de paal maar even later was het Rik van de Langenberg die de 1-3 liet aantekenen. In de 55e minuut deed de thuisploeg nog iets terug. Een lichte overtreding was voor de goedleidende scheidsrechter Megchelenbrink voldoende om de bal op de stip te leggen. Stefan Huiskes maakte geen fout en liet Niels Kornelis kansloos; 2-3.

Wie dacht dat het nog spannend ging worden kwam bedrogen uit. Met nog ruim een kwartier te gaan was het eerst Twan Arnts die makkelijk kon intikken na knap voorbereidend werk van Rik van de Langenberg en laatst genoemde zorgde zelf één minuut later voor de laatste treffer van deze middag; 2-5. Een ruime en mooie overwinning met de periodetitel als cadeau.

In de nacompetitie treft Germania de nummer elf van de hoofdklasse. Dit wordt of Hoogeveen of Longa ’30, dit zal zondag as. duidelijk worden. Germania begint de nacompetitie zaterdag voor Pinksteren met een thuiswedstrijd. Maar zondag as. wacht eerst de laatse competitiewedstrijd. Op sportpark Noord ontvangt Germania Achilles ’12 die alles uit de kast moeten halen om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Daarna volgt er een feestje in het clubhuis.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Gefeliciteerd met deze periode titel. Weer iets om als Groesbeek trots op te zijn.
Het maakt niets uit welke club een sportieve prestatie levert, het is allemaal goede reclame voor Groesbeek.

denachtboswachter

gefeliciteerd met deze belangrijke overwinning en hou stekkenberg west hoog in het vaandel

germaan

er is maar een clubje dat is germania ik ben er trots op

willy

Klasse Germania. Gefeliciteerd.

Bjorn Ceelen

Netjes !! Gefeliciteerd en succes om de strijd naar de hoofdklasse .

henk

Laat de Willie`s maar schuiven, prima resultaat.
Veel succes in de nacompetitie.

stekkenberger

als je GERMANIA fan bent,en uit GREOESBEEK komt weet je dat het sportpark op noord ligt,en niet op west.GERMANIA gefeliciteerd met de derde periode titel.

denachtboswachter

stekkenberger dat noord hoor je hier niet meer zeggen de moderne media staat ook achter stekkenbergwest ik woon nu tegen het centrum aan en heb al een paar keer horen zeggen germania west is ook kampioen noord is het altijd al geweest dat weet ik ook wel maar het sluipt er wel langzaam in gefeliciteerd germania noord

www.hanspeters.eu

We weten met z’n allen dat Germania op Noord voetbalt. Germania gefeliciteerd met de periodetitel. Succes in de tombola die nacompetitie heet en wie weet,zijn jullie over een paar wedstrijden weer hoofdklasser. Dat Stekkenberg West verhaal komt door wijkvernieuwer Oosterpoort, de Stekkenberg ligt noordelijk, maar door dat ze bij ons met de zgn pilot begonnen, lag het nieuwbouwproject Stekkenberg ten westen van ons.

Willie

Germania is gelegen op sportpark Noord en de nieuwbouwwijk Stekkenberg West. Maak je niet zo druk om deze kinnesinne. Germania proficiat met deze geweldige prestatie. Succes in de nacompetitie. Alles mag en niets hoeft.

wpDiscuz