De Treffers en Achilles ’29 sluiten seizoen af met winst

De Treffers en Achilles ’29 hebben het zondagtopklasse seizoen 2012/2013 afgesloten met een overwinning.


Fabian Peppinck werd na de wedstrijd tegen Gemert uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij De Treffers. Foto en rechten: Jan Peters.

De Treffers had voor het thuispubliek een mooie seizoensafsluiting door VV Gemert met 6-0 te verslaan. Achilles ’29 won in Sneek tegen degradant Sneek Wit-Zwart: 1-3.

Op Sportpark Zuid in Groesbeek werden de zes doelpunten netjes over twee helften verdeeld. In de eerste helft zorgden Jean Black (2x) en Menno Scholten voor een 3-0 ruststand. In het tweede bedrijf werd het publiek opnieuw op drie doelpunten getrakteerd. De eerste liet even op zich wachten en viel in de 70e minuut: het was opnieuw Black die het net wist te vinden. De doelpunten volgden elkaar daarna in een snel tempo op. Santiago Macedo (72′) en Dave Kleijnen (76′) schroefden de score op naar 6-0. Aan het eind van de wedstrijd werd Fabian Peppinck uitgeroepen tot speler van het jaar (zie foto’s).

Achilles ’29 was zondag te sterk voor hekkensluiter Sneek Wit Zwart. De thuisploeg kwam na 22 minuten via Cees Smaal nog op voorsprong, maar zes minuten later trok Daniel van Straaten de stand weer gelijk. Een kwartier na rust keek Sneek door een eigen doelpunt van Michael Grendel tegen een 1-2 achterstand aan. In de slotfase was het Freek Thoone die met zijn 18e treffer van dit seizoen de wedstrijd definitief in het slot gooide: 1-3.

HSC ’21 heeft op de laatste speeldag de derde periode op haar naam geschreven. Voor Hollandia is, na Gemert en Sneek Wit Zwart, het doek gevallen. Haaglandia, vorig jaar nog tweede achter Achilles ’29, mag nu in de nacompetitie voor handhaving spelen.

Het topklasse-seizoen 2012/2013 zit er voor de Groesbeekse topklassers op. Achilles ’29 is voor de tweede maal op rij kampioen en De Treffers behaalde door de overwinning op Gemert en het verlies van WKE een uitstekende derde plaats. Daarbij hebben de beide Groesbeekse ploegen ook een periodetitel op hun naam gezet.

Eindstand Topklasse zondag 2012/2013.


All-time stand (top 5) na 3 jaar Topklasse zondag.


Foto’s met dank aan Jan Peters.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Toch mooi 1ste en 3derde op het allehoogste amateur niveau van Nederland. En misschien voor beide en geweldig toetje na.

De rest van de clubs hebben ook nog goede kans om er een leuk eind aan te breien.
Succes in de nacompetitie.

Proficiat 🙂

Ei -Kel

En toch eindigd [de grootmacht]???? weer ,
een straatlengte achter Achilles29.

denachtboswachter

beiden clubs proficiat

Treffersfan

Eindigd met een ‘d’. Wie is hier een Ei-kel. Domoor!

Hans

Kan iemand uitleggen wat de motivatie was om Peppink als speler van het jaar uit te roepen en door wie??

Mooi prestatie hoor, derde plek voor de Treffers….maar ze laten het er wel heel erg over gaan. 18 punten achter op de eerste plaats…daar hoef je nu ook weer niet overal te publiceren alsof je kampioen geworden bent. ..
Desalniettemin wel een opsteker voor het volgende seizoen…

objectief
@Tim Ik vind het het goed dat je zo,n positief idee hebt over het afgelopen seizoen, alleen mijn inziens wel naief. Dit jaar is geen tussen jaar. met deze selectie blijft het elk jaar een tussen jaar want: gewoon weg niet goed genoeg! het ontbeert in elke linie aan de kwaliteit om mee te doen om plek 1. ook spreekt het boekdelen dat men tevreden is met een 3e plek, dat hoort niet bij deze club deze club dient maar om een plek te spelen om het kampioenschap niks meer en niks minder. en dat heeft niks met tussen jaren… Lees meer »
Treffersfan
Grootmacht of geen grootmacht, wat maakt dat uit. @Objectief gezien hebben we gewoon een prima seizoen gespeeld: een derde plaats, een periodetitel en in de finale van de districtsbeker. Dat we met de huidige financiële armslag niet met onze buren kunnen concurreren, lijkt me ook duidelijk. Zij investeren beduidend meer Euro(tje)s in hun selectie dan dat wij dat doen, maar vooral ook willen(!). Wij investeren daarentegen vele malen meer in onze jeugdopleiding. Daar zal de komende jaren ook nadrukkelijk op worden ingezet. Niemand verwacht (meer) dat wij binnen afzienbare tijd kampioen zullen worden. Dat is ook de realiteit. Maar op… Lees meer »
tinie

treffersfan:wat een gelul over willen investeren.als het geld er was zou dat echt wel gebeuren.neem je verlies en pak in de toekomst je winst.maar zet geen onzin hier neer.is tegen beter weten in.en wat betreft eigen jeugd:er zal hooguit 2-3 spelers het aan kunnen.moet je er nog 13 spelers kopen.tel uit je winst

the best

Goed gesproken Tinie.Onze Treffersfan verliest de realiteit een beetje uit het oog. Jeugdopleiding laat me niet lachen, een beetje voetballer wordt er al vroeg uitgepikt door een betaald voetbal organisatie….

Klaas

Achilles is nu de betere in Groesbeek, maar hoeveel jaren is Treffers de beste geweest? Laten we niet de club afzeiken omdat het een keer wat minder gaat. Treffers bouwt nu aan een nieuw team, en zal over een tijd gewoon mee doen voor het kampioensschap.

Allebei gefeliciteerd met de overwinningen!

Henk
Treffersfan heeft wel een punt, Er wordt meer aandacht geschonken aan de jeugd en dat zal in de toekomst gaan uitwerken. Blijft natuurlijk altijd dat als er ergens een talent loopt dat deze zowel door een BVO of andere topklasser kan weg gehaald worden, maar dat gebeurt bij elke club. Laten we niet vergeten dan de hele economie op zijn gat ligt en er dus sponsers afhaken, Je ziet het in Spakenburg nu ook gebeuren, als je het hebt over grootmachten dan zijn dat een Ijsselmeervogels en Spakenburg wel, die laatste kon zich maar net ( handhaven ) nacompetiite en… Lees meer »
Dream on

@Tim
“geloof ik erin dat wij over 2 jaar bij het gemeentehuis staan.”

Ja,.. alweer beneden op het plein met veel afgunst naar boven te kijken

Klaas

@Dream on

Waarom reageer je op deze manier? Kom eerst met eigen argumenten/mening, voordat je zulke onzin post.

objectief
@Treffersfan Buiten dat Achilles meer zou investeren (daar heb ik geen inzicht in) is en blijft wel feit dat er op de heikant gewoon een veel beter beleid is qua inrichting en op peil houden van de selectie. dat heeft niet alleen te maken met geld maar ook met visie, waarom haalde bijvoorbeeld de treffers een speler als pothuizen??? dat is niet met het oog op de toekomst geweest toch? en die liep ook niet voor noppes rond op zuid?? wat is daar het nut van misschien om 1 of 2 jaar met een “grote” naam te kunnen “pronken”??? dat… Lees meer »
dree
Ik snap niet waar treffers de punten de laaste tijd hebben gepakt.In ! keer stond er een elftal dat wilde winnen en knokken voor elkaar.Dat is wel minder geweest dit afgelopen jaar.Dus toch nog een keurige 3 plaats.Maar ik blijf bij me mening dat we toch te kort komen om echt in de top te spelen een heel jaar met dit elftal ook als we 2 nieuwe aanwinsten er bij krijgen.En peppenick weet ik ook niet ik denk een 1 mans actie weer van De Heer Langeveld om hem speler van het jaar te benoemen.Hij is toch wel veel aanwezig… Lees meer »
Treffersfan
@Objectief, Dat Achilles de laatste jaren een prima selectiebeleid heeft gevoerd, ontken ik niet. Maar als je @objectief naar het afgelopen seizoen kijkt, mag je gerust zeggen dat daar het merendeel van de ‘aankopen’ – m.u.v. Freek Thoone – mislukt zijn. Bij ons hebben spelers als Black, van Riel, Verbeek en Scholten (eigen jeugd!) een meerwaarde gehad. En dat een goede jeugdopleiding geen basis is voor een sterk eerste elftal, is ook waar. Maar wij investeren principieel in onze jeugd. Ook al is het rendement misschien gering en profiteren daar vooral andere clubs van. Wij zijn, en daar ben ik… Lees meer »
objectief
@Treffersfan Goed ieder zijn mening, maar hoe belangrijk is het dat de aankopen van Achilles mislukt zijn?? volgens mij zijn ze met deze selectie gewoon weer kampioen geworden, en het fundament van die selectie was en is prima in orde en daar begint het mee. en de drie spelers die jij opsomt zijn zeer zeker geen meerwaarde, meerwaarde voor wat? spelers die nog minder zijn? en ook al ben jij blij met de nieuwe ingeslagen weg(sorry niet vervelend bedoelt) dat is helemaal niet relevant, want uit de weg waar jij blij mee bent spreekt geen ambitie. En wat houdt investeren… Lees meer »
Treffersfan

@Objectief,
Hoezo ‘lager niveau’, hoofdklasse, 1e klasse??? Een 3e plaats in de Topklasse, een periodetitel en in de finale van de districtbeker!!! Dus gewoon even naar de cijfers kijken.

wpDiscuz