Doelpuntloos gelijkspel Achilles ’29 in Katwijk

De eerste wedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap van Nederland tussen Katwijk en Achilles ’29 is zaterdagmiddag in 0-0 geĆ«indigd. Dat er niet gescoord werd kwam vooral door Katwijk-doelman Atam Koroglu, die een paar knappe reddingen verrichte.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er eerst 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Rut van de Ven. Het trouwe lid van de Achilles ’29-familie kocht donderdagavond nog een combikaart voor het tweeluik tussen Katwijk en Achilles ’29. Vrijdagochtend werd bekend dat Van de Ven plotseling is overleden.

In de beginfase ging het spel op en neer. Zo produceerde Achilles ’29-speler Dominique Scholten een slap schot en kopte Katwijk-aanvoerder Jordy Zuidam de bal in de handen van sluitpost Barry Ditewig. Hierna hadden de bezoekers het betere van het spel en kregen zij voor rust verschillende opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Onder andere Tim Verhoeven, Freek Thoone en Tim Sanders verzaakten te scoren waardoor de brilstand bij rust nog op het scorebord stond.

Na rust kwam Katwijk beter uit de startblokken en zag “Gini” dat zijn schot net naast het Achilles ’29-doel ging. Een inzet van Jeffrey Jongeneelen ging net voorlangs. Aan de andere kant kreeg Thijs Hendriks tot tweemaal toe een kans om de score te openen. De aanvaller had het vizier echter niet op scherp staan. Na iets meer dan een uur spelen kregen de gasten opnieuw een goede mogelijkheid om de openingstreffer aan te tekenen, maar de knappe reflex van Katwijk-sluitpost Atam Koroglu op een inzet van Thoone stond een doelpunt in de weg. Koroglu hield tien minuten later invaller Frank Hol van scoren af door opnieuw knap te redden.

In de slotfase bleven beide ploegen zoeken naar een doelpunt. Na 80 minuten kwam Donny van Oijen namens Katwijk in kansrijke positie. De jonge speler zag de bal echter van zijn voet springen waardoor er van groot gevaar geen sprake meer was. Ook Achilles ’29 bleef druk zetten. Gescoord werd er niet meer waardoor beide ploegen nog alle kans hebben om zich volgende week tot algeheel amateurkampioen van Nederland te kronen.

De return is volgende week zaterdag, 25 mei 2013, op Sportpark de Heikant in Groesbeek.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

mooi toch, nog alles in eigen hand. Naar de radio geluisted en aldus het verslag de betere ploeg, dus alle vertrouwen in een goede afloop in Groesbeek.
Suc6 volgende week.

denachtboswachter

de return is in handen van achilles kom zaterdag alle naar de heikant

wpDiscuz