[Foto’s] De Treffers wint districtsbeker Oost

De Treffers heeft zaterdagavond de KNVB-districtsbeker Oost gewonnen. Op Sportpark Zuid in Groesbeek versloegen de roodzwarten topklasser HSC ’21 uit Haaksbergen: 2-0.


Feest bij De Treffers na het winnen van de districtsbeker. Foto en rechten: Jan Peters.

De thuisploeg had in het eerste bedrijf de nodige kansen om de score in deze finale te openen. Zo zag Bernard Hofstede een goed schot gepareerd worden en Said Echargui was in een 1 op 1 situatie met de HSC ’21-doelman niet scherp genoeg. De gasten speelden op de counter en kwamen er op slag van rust bij vlagen gevaarlijk uit.

Direct na rust kreeg De Treffers twee scoringskansen. De eerste poging mislukte, maar bij de tweede poging was het via Santiago Macedo wel raak: 1-0. De Mexicaan verdubbelde tien minuten later, na voorbereidend werk van Hofstede, de Groesbeekse voorsprong. HSC ’21 kreeg in de minuten hierna kansen om de aansluitingstreffer te scoren, maar doelpogingen van Mirko Weustink en Erwin Nieuwboer belandden niet in het Groesbeekse doel.

Omdat HSC ’21 moest aanzetten om nog enige kans op de bekerwinst te maken kon De Treffers gaan loeren op de counter. Dit leverde ook voor de thuisploeg kansen op om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Doelpunten bleven in de spannende slotfase uit en daarmee was de districtsbeker een prooi voor de Mannen van Zuid.

De weg naar de finale

Beide ploegen waren aardig op schot op de weg naar deze finale. Zij zijn relatief eenvoudig in de finale gekomen. Wel is het opvallend dat De Treffers makkelijk won van topklasser FC Lienden, maar tegen hoofdklasser Rohda Raalte bijna de fout in ging. Ook HSC ’21 had strafschoppen nodig om de halve finale winnend af te sluiten.

De Treffers
De Treffers 4–1 Jonge Kracht
De Treffers 3–1 Angeren
Heino 2–4 De Treffers
De Treffers 8–1 OVC’85
Zwart Wit’63 0–9 De Treffers
De Treffers 4–0 FC Lienden
Rohda Raalte 2–2 (n.s) De Treffers

HSC ’21
HSC’21 9–0 Victoria’28
HSC’21 11–1 Vosta
Luctor et Emergo 0–6 HSC’21
CSV Apeldoorn 2–4 HSC’21
HSC’21 2–1 Owios
DVS’33 2–2 (n.s) HSC’21

Bijna 20 jaar wachten

Het is voor het eerst sinds 1994 dat De Treffers de winnaar van de districtsbeker in de afdeling Oost is. De meest recente poging om die beker in de wacht te slepen was in 2011. Toen was de finale een wedstrijd tussen de twee grootste Groesbeekse verenigingen, die door Achilles ’29 werd gewonnen.

Volgende stap: KNVB-beker voor amateurs

De Treffers kan nu de weg naar de landelijke KNVB-beker voor amateurs gaan volgen. De Groesbekers spelen op 25 mei tegen de winnaar van de KNVB-districtsbeker Zuid I: Hoek. Het vervolgtraject is eerder deze week door DeGroesbeek.nl gepubliceerd. Mocht die beker gewonnen worden dan volgt er in augustus mogelijk een derde prijs: de Supercup voor amateurs. Dit is de wedstrijd tussen de winnaar van de KNVB-amateurbeker en de algeheel amateurkampioen. Dit zou een Groesbeekse finale kunnen worden.


Foto’s met dank aan Jan Peters.

De redactie van DeGroesbeek.nl feliciteert De Treffers met het winnen van de districtsbeker!

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat De Treffers.
Volgende week komt Hoek op bezoek en bij winst is over 2 weken Capelle de tegenstander.

denachtboswachter

ze zullen het doen de treffers is kampioen gefeliciteerd

Proficiat gaat goed in groesbeek 🙂

Henk
Ook naar deze wedstrijd geluisterd via de omroep, ik had het idee dat ze bij De Treffers niet wisten dat de wedstrijd door de omroep uitgezonden zou worden. Maar goed neemt niet weg dat het een prima resultaat is van de Treffers en er nog alle kanssen zijn om de algeheel beker te pakken. En wat kan er mooier zijn dan het nieuwe seizoen beginnen met een supercup bij de amateurs tussen de twee Groesbeekse Topklassers. Beide succes de komende week. Germania moet ook nog wel ff aan de bak, Jammer van dat 1ne puntje maar moet kunnen uit tegen… Lees meer »
Wielly Claus

Proficiat nu volgende week Achilles nog en GROESBEEK staat
weer op de kaart

Mark

Gefeliciteerd! Geniet ervan!

willie liebers

van harte gefeliciteerd treffers met de districts beker

trefferssuporter

Trots op mn cluppie!!

Gijs

Leer Nederlands

ei-kel kon je wel eens gelijk in hebben als achilles door al hun geld zorgen naar de vierde klas moeten.

Henk
Beste schrijvers, hou het een beetje in toom,ipv de goede prestaties van alle clubs in Groesbeek te promoten, gaan we elkaar van alles verwijten. En wat er privé gebeurt hou dat ook privé. Deze website geeft prima informatie over wat er in Groesbeek te doen is. Wij met zijn allen kunnen anoniem (alleen de redactie weet je email adres) een reactie plaatsen. Met dit soort opmerkingen is de kans groot en terecht dat het niet meer anoniem kan maar openbaar wordt. Misschien komt dat ook wel ten goede en zullen er minder onnodige reacties komen. Ook de reacties op schrijf… Lees meer »
Lookkoek

@Henk, ik ben het volledig met je eens.
Het is vooral kif ten opzichte van elkaar. Er wordt van alles bij elkaar verzonnen. Bij het verslag van de wedstrijd van Achilles staan twee normale reacties maar uiteraard ook weer de gebruikelijke rode vinkjes. En vertel me niet dat de supporters van Katwijk op deze site gaan zitten kijken.

Ei -Kel

Ik bedoel,als Achilles algeheel kampioen,
van Nederland wordt en De Treffers wint
de algehele beker van Nederland,dan spelen
ze op 17 aug. tegen elkaar op De Heikant,
om de supercup.

achilles 29

wil:zie vi van vandaag.ssst

wpDiscuz