Germania verliest in thriller van Longa ‘30

Germania heeft na de return van de eerste wedstrijd (thuis 1-1 ) een werkelijke thriller gespeeld in Lichtenvoorde. Na een 0-1 voorsprong werd het uiteindelijk 3-2 voor Longa ’30 waardoor Germania uitgespeeld is in de strijd voor promotie naar de Hoofdklasse.

In de eerste helft, die voornamelijk getekend werd door aftasten door beide ploegen, was het Germania dat de beste mogelijkheden kreeg. Germania trok zich vrijwillig terug op eigen helft om zo ruimte te scheppen voor de snelle eigen spitsen Twan Arnts en Rik van de Langenberg. Dit leidde in de 26e minuut tot een 0-1 voorsprong. Twan Arnts werd prima vrijgespeeld door de hardwerkende Rick van de Langenberg en Twan rondde de aanval prima af met een strak schot in de benedenhoek. Germania leidde met 0-1.

Hierna kreeg Germania nog enkele mogelijkheden de voorsprong te vergroten en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien maar de diverse kansen leidden helaas niet tot het gewenste resultaat. Vlak voor rust kwam Longa ’30 langszij doordat een vrije trap vanaf de rand van de 16 m lijn direct keihard werd ingeschoten, Zo werd de ruststand bereikt met een 1-1 stand en dit was tamelijk geflatteerd voor Longa ’30 die tot op dat moment geen enkele kans hadden weten te creëren.

Na rust weer een aanvallend Germania dat weer de beste kansen uitspeelde maar helaas stond het vizier niet op scherp. Zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Na een corner werd de bal prima ingekopt nadat doelman Niels Kornelis van Germania een stevige duw had gekregen binnen zijn 5-meter gebied, De scheidsrechter vond het allemaal prima helaas waardoor Germania tegen een 2-1 achterstand aankeek.

De ploeg van Wille Willems rechtte echter bewonderenswaardig de rug en men legde zich niet zomaar neer bij het onvermijdelijke. Dot leidde 2 minuten voor tijd tot de verdiende gelijkmaker. Na een corner die werd doorgekopt door Kay Tassenaar slaagde Rik van de Langenberg erin de bal keihard in de touwen te jagen 2-2. Dot betekende verlenging. Vlak voordat Rik scoorde, werd echter nog een volledig correct doelpunt afgekeurd om onduidelijke redenen. In de verlenging probeerden beide ploegen niet al teveel risico te lopen en men beperkte zich tot het dichthouden van de defensie. Germania doelman Niels Kornelis onderscheidde zich nog wel enkele malen door prima reddingen maar 1 minuut voor tijd kwam de mokerslag. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval bracht een door niemand meer verwacht doelpunt, iedereen bereidde zich al voor op de penaltysessie.

Een onachtzaamheid in de Germania verdediging zorgde ervoor dat de gevaarlijke aanvaller Freek Heinsbroek kon doorsoleren en een prima voorzet afleveren die prima werd ingetikt waardoor Longa ’30 1 minuut voor tijd de winst naar zich toe trok. Germania mocht nog aftrappen maar vrijwel meteen klonk het eindsignaal.

Germania is na dit verlies uitgespeeld dit seizoen maar samenvattend mag worden gesteld dat de ploeg ruimschoots aan de verwachtingen heeft voldaan.

De spelers, technische en medische staf verdienen respect voor datgene wat ze hebben gepresteerd dit seizoen, bedankt mannen voor het mooie seizoen.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
germaan

prima voetbal petje af

denachtboswachter

toch het seizoen goed afgesloten en goed voetbal geleverd

Frenkie

Mooi seizoen van Germania!!

www.hanspeters.eu

Jammer dat in de nacompetitie het europese tegen doelpunten systeem niet van toepassing was. Volgend jaar beter.

wpDiscuz