Katwijk amateurkampioen na winst op Achilles ’29

Katwijk is zaterdagmiddag voor de vierde keer in haar bestaan de algeheel amateurkampioen van Nederland geworden. De ploeg had aan één helft genoeg om voormalig amateurkampioen Achilles ’29 te verslaan: 0-3. De heenwedstrijd eindigde in 0-0.


Feest bij Katwijk na de gewonnen wedstrijd tegen Achilles ’29. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Achilles ’29 begon sterk en had in de eerste minuut al een kans om op voorsprong te komen. Daan Paau schoot echter voorlangs. Katwijk-speler Jerghinio Sahadewsing zette de uitploeg na tien minuten op voorsprong. De gasten bleven domineren en Achilles ’29 had moeite om in de wedstrijd te komen. Sterker nog; dit lukte de Groesbeekse equipe niet. Dat Jeffrey Jongenelen de Katwijkse voorsprong na een halfuur verdubbelde was dan ook niet verrassend. Toen Donny van Ooijen tien minuten voor de thee de 0-3 aantekende was de wedstrijd al beslist.

Na rust probeerde Achilles ’29 nog het een en ander te forceren. De Groesbekers hadden echter niet het geluk wat nodig was om terug in de wedstrijd te komen. Paau en Daniel van Straaten raakten de lat en Katwijk-doelman Atam Koroglu hield zijn doel door goed keeperswerk wederom schoon. Koroglu had vorige week ook al een paar prachtige reddingen in huis om zijn ploeg overeind te houden.

De 0-3 voorsprong kwam in de slotfase geen enkel moment in gevaar waardoor de vierde ster voor Katwijk een feit was. Achilles ’29 kan met twee prijzen (Supercup voor amateurs en kampioenschap zondagtopklasse) terugkijken op een goed seizoen.


Foto’s: DeGroesbeek.nl

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 mei, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
denachtboswachter

jammer volgen de keer beter.

Jammer voor achilles, is dit het einde van een tijdperk?

the best

Jammer mannen van de heikant..Maar toch bedankt voor het mooie seizoen

Henk

Geen ster erbij, geen derby om de supercup. Maar wel een geweldig seizoen gehad. Natuurlijk zal dit een tegenvaller zijn en moet ff slijten, maar 2 maal kampioen en twee maal kunnen en mogen spelen om het algeheel kampioenschap dat mag niet vergeten worden.
Nieuwe ronde nieuwe kansen voor het nieuwe seizoen,
Geniet van de welverdiende vakantie.

den millingse

jammer jongens van zwart-wit
komt allemaal goed volgend seizoen en misschien 1e divisie
komen we eric weer tegen met z,n helmond sport
s6 verder en neem er goed van jongens
groetjes uit millingen aan de rijn

Bram

Vandaag niet het Achilles gezien dat het afgelopen seizoen zo goed speelde.
Wat ontzettend jammer. We stonden naast een bezoeker uit Katwijk en zei wisten ook niet wat ze zagen. Ze vroegen zich ook af wat er aan de hand was, gezien het optreden van Achilles vorige week. Katwijk toonde gewoon veel meer inzet en speelde minder slordig…..

Hopelijk wordt er van geleerd: mocht de Jupiler League betreden worden zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.
Gelukkig weten we in Groesbeek dat ze dat ook zeker wel kunnen.
Uithuilen en snel verder, na eerst een fijne vakantie!

Kenner

Begin van het einde. Geen amateur kampioen niet naar eerste divisie, het financiële kaartenhuis van Achilles staat op instorten

Jammer maar fijne vakantie!!!!

Wielly

jammer maar volgende keer komt er weer een nieuw seizoen

Ster hou toch op over die ster, die hoor je pas te krijgen als je 10 keer kampioen bent. zo is het ook bij de profclubs (wat achilles zo graag wil zijn) stelletje ……

stekkenberger

Waar ze over op moeten houden is,begin van het einde,financieel op instorten,einde van een tijdperk Achilles.Ze zijn glansrijk kampioen geworden in de topklasse,voor het 2e jaar op rij.Ze zijn alleen dit jaar geen algeheel kampioen geworden,omdat ze het vorige week hebben laten liggen tegen katwijk.

Frenkie

Wijze woorden stekkenberger. Van de beste teams van de Topklasse kan er maar een de kampioen zijn. Maar dit was toch weer een prima seizoen van Achilles als je ziet op welke afstand de rest staat. Succes in de volgende competitie voor iedereen uit Groesbeek.

Mark

Trots op onze club! Gister ook aangetoond een waardig verliezer te kunnen zijn! Volgend jaar weer vol er voor gaan! Bedankt voor dit voortreffelijk seizoen!

André

Erg jammer , had het ze wel gegund na een aantal seizoenen hard werken.

Ei -Kel

Gisteren verdiend verloren, vorige week hebben we het
laten liggen.
Al met al toch weer een geweldig seizoen.

Hans

En dan schrijft zo’n eikel van de Gelderlander dat Achilles de titel kwijt is????
Ze zijn helemaal geen titel kwijt want die van vorig jaar neemt Katwijk niet over nu.
Dit is een nieuwe titel en die hebben ze niet gewonnen.
Maar ja, de Gelderlander, een overleden medium met uitzendkrachten als zogenaamd journalist.

Treffersfan

@Hans, Wat een vreemde en overtrokken reactie. Natuurlijk ben je de landstitel kwijt. Je bent nu geen landskampioen meer. Niet erg, maar wel een feit. Je was de beste en nu op een na. Maar nog steeds erg goed! 😉

Hans

@Treffersfan
Sorry maar een landstitel kun je niet kwijtraken. Die win je en dan ben je de landskampioen voor een heel jaar. Dan volgt een nieuw te vergeven landstitel en als je die niet wint dan heb je nog steeds die van vorig jaar.
Begrijpend lezen is moeilijk maar van een journalist mag je verwachten dat ie begrijpend en op feiten gebaseerd artikelen schrijft.
Je bent pas iets kwijt als je het hebt gehad en deze titel hebben ze nooit gehad dus kunnen ze hem ook niet kwijt zijn.

Tja, duidelijker kan ik het toch niet omschrijven.

wpDiscuz