François Gesthuizen nieuwe trainer Achilles ’29

François Gesthuizen (40) wordt de nieuwe trainer van Achilles ’29. Dit heeft de club donderdagavond tegenover DeGroesbeek.nl bevestigd. Met Gesthuizen zal de Groesbeekse topklasser volgend seizoen debuteren in de Jupiler League. Hij heeft voor twee seizoenen getekend.

Gesthuizen als speler

De in Millingen aan de Rijn geboren Gesthuizen speelde in de jeugd bij Hatert, NEC Nijmegen en PSV. In het seizoen 1992/1993 debuteerde de middenvelder in het betaalde voetbal bij NAC. Verder speelde hij bij Fortuna Sittard, Cambuur Leeuwarden en TOP Oss. Bij laatstgenoemde ploeg beëindigde hij in het seizoen 2004/2005 zijn profcarriere. In totaal scoorde hij twaalf maal in 216 competitieduels.

Trainerscarrière Gesthuizen

Gesthuizen volgt trainer Jan van Deinsen op, die in een eerder stadium al aangaf een andere rol te willen vervullen binnen de kersverse Jupiler League-club. Eerder trainde de Millingenaar onder andere Blauw Geel ’38 en Rood Wit Groesbeek. Tevens werkte hij voor de voetbalacademie NEC/FC Oss. De andere kandidaat om trainer te worden was Arno Arts, die zelf in het verleden ook bij Achilles ’29 heeft gespeeld. Uiteindelijk koos de Groesbeekse club voor de 40-jarige oefenmeester uit Millingen.

Selectie 2013/2014

Achilles ’29 zal zich komend seizoen mogelijk versterken met PEC Zwolle-spelers Gerard Aafjes (verdediger) en Leon ter Wielen (keeper). De berichten over de overstap van de twee spelers naar de Groesbekers zijn nog niet bevestigd. Jop van Steen (RKHVV), Kay Thomassen (Quick 1888) en Migiel Zeller (Juliana ’31) zijn al vastgelegd.

Conceptprogramma Jupiler League: FC Emmen uit

Donderdag werd het conceptprogramma van de Jupiler League bekend gemaakt. Achilles ’29 neemt het op de eerste speeldag op tegen FC Emmen. De Groesbekers spelen uit. Op de tweede speeldag komt FC Dordrecht op bezoek en de speeldag daarna Jong Twente. Wondercoach Eric Meijers zal zijn oude ploeg twee wedstrijden later treffen; dan staat in Groesbeek het affiche tussen Achilles ’29 en Helmond Sport op het programma. Het programma is echter nog onder voorbehoud.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 juni, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 31 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeeks beste

Toptrainer!

de nachtboswachter

zeer goede toptrainer niks op aan te merken.

volger

Zijn ze niet blij mee blauw-geel veghel,wordt een heel goede trainer,Gesthuizen-Van Deinsen een sterke combinatie,goede zet van de heikant

Henk h

natuurlijk moet je positief zijn als achilles 29 fan, maar dat het een Top trainer is moet nog wel blijken en zeker op het niveau wat Achilles gaat spelen. Jammer dat ze niet voor Arno hebben gekozen.
Succes voor beide partijen.

Lookkoek

Ik heb geen idee waarom uiteindelijk voor Gesthuizen is gekozen maar misschien heeft hij net wat meer bagage. Arno komt er wel en gaat volgens mij komend jaar oefenmeester betaald voetbal doen. Ik wens beide mannen veel succes.

den millingse

ik ben er niet zo blij mee met gesthuizen
ik had liever arno gehad,meer vertrouwen in hem
gesthuizen beloofde ook rood-wit te blijven alles was in orde
en ging toen toch na een ander,wat ze bij rood-wit niet aan stond en terecht
goed dat jan blijf bij zwart-wit kan hij nog veel leren
van onze jan

den millingse

hij komt afspraken niet na vraag het aan rood-wit

klukkluk

gesthuizen ?????????????

Piet

Schandalig dat ze zo met Arno zijn om gegaan! Prima als ze er mee praten en ook goed dat hij uiteindelijk geen trainer wordt, maar breng het niet zo naar buiten. Ze noemen het een jongen van de club en het is een Groesbeekse talentvolle trainer, maar op deze manier beschadig je hem. Ik denk dat Arno z’n gezicht nooit meer laat zien daar, en terecht!!

Hoe zo: hoe ze met hem om zijn gegaan? Weet jij wat ze hebben afgesproken met Arno over de communicatie? Weet jij of Achilles dit zelf in het persbericht heeft gezet? Ik zie niet in waar Arno Arts in dit verhaal beschadigd wordt…..

volger

Misschien Arno aan de trainersstaf toevoegen,kan hij ervaring als trainer op doen,je kunt wel een goede voetballer zijn geweest,dat wil nog niet zeggen dat je het goed over kunt brengen

Nootje

Hoe zijn ze dan met Arno Arts omgegaan ?
Wordt dat ergens verteld ?
Ik zie alleen staan:
“De andere kandidaat om trainer te worden was Arno Arts, die zelf in het verleden ook bij Achilles ’29 heeft gespeeld. Uiteindelijk koos de Groesbeekse club voor de 40-jarige oefenmeester uit Millingen.”

Dus Piet: “Put your money where your mouth is…!”

Nootje

Leuk stuk op site:
http://maasdriehoek.kliknieuws.nl/forum/discussie/69217

Met een pikante opmerking van Blauw-Geel: Francois mocht alleen weg als er een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) zich zou melden voor hem, alleen: Achilles is (nog) geen BVO. Achilles treedt als amateurclub toe tot de Jupiler League.

Nootje

Ook leuk:
http://maasdriehoek.kliknieuws.nl/sport/161661/gesthuizen-kom-misschien-nog-eens-terug

Dus Francois heeft ook het diplomaatje nog niet….

Lookkoek

@Piet
Je zegt niet wat je denkt maar wat je hoopt: dat Arno Arts zijn gezicht nooit meer zal laten zien. De wens is de vader van de gedachte.

Nootje

@adder:
Ook voor jou geldt:
“Put your money where your mouth is…!”

Dus verklaar je nader….?

Lekker makkelijk afgeven zo op Achilles.

Nootje

@Groesbeeks beste:
Ook voor jou geldt: “Put…enz. enz. tralalaaa ”

Misschien moet ik ‘t even vrij vertalen voor jullie:
Dat betekent dat je je woorden waar moet maken;
feiten, jongens, feiten.
Maar dat is moeilijk hè ? Liever ongenuanceerd en anoniem alles op het net gooien.

Realist

Wat een commentaar weer hierboven bahbah. Achilles heeft na gevoel juist gehandeld. Gesproken met 4 trainers waarbij Arno Arts wel leuk klonk voor de media. Nu is hij het niet geworden en valt men over Achilles.
Ben benieuwd wat Achilles ervan maakt, maar ben vooral trots dat zij het aandurven als eerste amateurclub deze grote stap te maken. Gokken moet je altijd in het leven en zij steken voor vele amateurclubs haar nek uit.

Succes komende drie jupiler seizoenen. Ik zal vaak komen kijken!

Kenner

@Realist volgens mij was het geen kwestie van durven, maar een must om te blijven bestaan. Deze mooie club heeft overal schulden en kan met het geld van de KNVB en FOX JvK en anderen terug betalen. Zonder deze mensen had de club al niet meer bestaan, want ze hebben gewoonweg een veel te grote broek aangetrokken afgelopen jaren. Speculeren met geld op tropische eilanden en belastingparadijzen is ook wel erg doorzichtig….

ene van rood-wit

leve arno
die heeft terminste hoog gevoetbald

wpDiscuz