De Groesbeekse kampioenen 2012/2013

Het sportseizoen is al enige tijd voorbij en dit jaar mogen enkele Groesbeekse teams zich de sterkste van hun competitie noemen. Hieronder volgt een overzicht van de bij ons bekende en ingestuurde Groesbeekse kampioenen.

Korfbal_De_Horst_A1_Kampioen
A1 van korfbalvereniging De Horst kampioen 2012/2013!

Alle foto’s zijn opklikbaar en openen in een nieuw venster.Achilles ’29:

Het eerste team van Achilles ’29 werd in april kampioen in de zondagtopklasse. Het team speelt komend seizoen voor het eerst in haar bestaan in de Jupiler League!


Achilles ’29 viert het kampioenschap 2012/2013. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Na een 3-0 overwinning op AWC 2 (goals van Sam (2) en Levi mag Achilles ’29 2 zich kampioen noemen van de reserve hoofdklasse. Een algehele landstitel zat er niet in; Hollandia 2 was over twee wedstrijden te sterk.

Achilles2_kampioen
Achilles 2 vierde begin mei hun feestje.

De helden van “Achilles 6” (ZA2) zijn wederom kampioen geworden, ditmaal in de 4de klasse. Het is de vierde keer in 3 jaar tijd dat Achilles 6 kampioen weet te worden. Volgend jaar komen zij dan ook uit in de 3de klasse! Ze hebben naar aanleiding van dit kampioenschap een nummer gemaakt, op de melodie van “CV Ons Wel Gezien – Henkie Hop”.

Achilles6
De kampioenen van Achilles 6

Achilles ZA6 bezorgden de concurrent van Achilles ZA4, Woezik, een nederlaag waardoor de mannen van Willem Derks en Danny Janssen later op de middag met een zege onbereikbaar zouden worden. Dit gebeurde; DVE-Trajanus werd met 4-0 geklopt, zodat de vlag op de Heikant weer vol in top ging.

Achilles_ZA4_kampioen
Het kampioenschap voor de mannen van Achilles ZA4 is binnen!

Het kampioenschap van de A1 kwam tot stand na 22 wedstrijden; waarin 18 keer de winst werd behaald, 3 maal gelijk werd gespeeld en slechts 1 maal verloren. Het duizelingwekkende doelsaldo was 79 maal voor en slechts 18 doelpunten tegen. Met veel teamspirit en inzet werden ook de wedstrijden tegen directe concurrenten winnend afgesloten, waarop de spelers kunnen terugzien op een meer dan geslaagd seizoen onder bezielende leiding van coach: Roy Grootaert.

Achilles_A1_kampioen
Achilles ’29 A1. Kampioen 2012/2013.Rood Wit:

De roodwitten, vorig jaar nog gedegradeerd uit de Tweede Klasse, waren dit seizoen heer en meester in hun competitie. De ploeg bleef lange tijd ongeslagen (tot 24 maart 2013!) en het behalen van het kampioenschap was uiteindelijk slechts een kwestie van tijd. Alleen Quick 1888 maakte het de Groesbeekse equipe nog enigszins lastig.


Feest tijdens de huldiging van Rood Wit, kampioen in de derde klasse.


Germania:

De E2 van Germania werd dit jaar kampioen! Het team bestaat uit een combinatie van 6 jongens en 4 meiden, het is een leuk en gezellig team waarin veel wordt gelachen en iedereen elkaar accepteert. Germania E2 is ongeslagen kampioen geworden, de eerste wedstrijd werd gelijkgespeeld maar daarna werden alle wedstrijden gewonnen! Het was niet altijd makkelijk om de punten te pakken maar met goed samenspel en de echte wil om te winnen werd er dan harder gewerkt waardoor de punten toch binnengehaald werden. In dit seizoen hebben alle meiden een doelpunt gemaakt wat natuurlijk erg knap is maar Jane was het echte goalgettertje bij de meiden. Bij de jongens lag het aantal doelpunten wat dichter bij elkaar maar Kyan was toch de absolute topscorer.

Het kampioenschap werd op 18 mei behaald in Nijmegen tegen Blauw Wit waar met 0-6 gewonnen werd, een echte kampioenswedstrijd met veel publiek, spandoeken en toeters. Natuurlijk werd het team op de “platte kar” rondgereden, al was het in ons geval een grote carnavalswagen! Met mooie muziek en veel volgauto`s werd het Groesbeekse centrum tot twee keer toe helemaal vastgezet zodat iedereen wist dat Germania E2 kampioen was geworden, grote klasse!!

Germania E2 kampioen
Germania E2 kampioenen.De Treffers:

Bij De Treffers werd het 3e zaterdagteam kampioen. De volgende spelers maakten het kampioenschap mogelijk: Wout van den Broek, Ruud Cillessen, Rick Wijninga, Mark Poelen, Lennert Krebbers, Martijn Peters, Vince Vissers, Bjorn Eikholt, Maarten Vissers, Bo Thijssen, Ron van den Broek, Wesley Eikhout, Sven Bergers, Koen Hermans, Jasper Bons, Bram Jansen, Rick Schoofs, Thomas Sillessen, Rick de Schouwer, Kai Bergers, Bram Sillessen, Lars Bergers en Maikel Langeveld.

De_Treffers_ZA3_kampioen
De Treffers ZA3 kampioen. Foto en rechten: Jan Peters.

De Treffers-galerij der Groten ziet er verder als volgt uit: De B2, de E1 en de E3 werden najaarskampioen. De Treffers A2 werd dit ook, maar het team pakte daarbij ook nog de beker! Tot slot werd de B1 van de roodzwarten kampioen.Groesbeekse Boys:

De Groesbeekse Boys F1 zijn op zaterdag 27 april kampioen in hun klasse geworden

GroesbeekseBoys_F1_Kampioen
Feest bij de F1. Zij werden vorig seizoen kampioen!DVSG:

Unieke prestatie van de dames van DVSG! Voor het eerst in het bestaan van DVSG is er een damesteam van DVSG kampioen geworden. De eer ging naar het damesteam MD1 onder leiding van Jolanda de Keijzer en Manon Wijers. Het gehele seizoen was het een nek aan nek race met de dames van Redichem. In de onderlinge wedstrijden was Redichem met behoorlijk wat geluk iets te sterk. Maar toen zij wat puntjes lieten liggen sloegen de dames van DVSG keihard toe. Met nog drie wedstrijden te gaan had DVSG MD1 twee punten voorsprong en die moesten dus gewonnen worden. In een week tijd (maandag en donderdag) stond de dubbele confrontatie met de dames van SDOO op het programma.

De dames van DVSG lieten in deze twee wedstrijden zien wie er het meest recht had om kampioen te worden. Op de maandag werd de uitwedstrijd met 0-16 gewonnen en op de donderdag werd thuis ook nog eens met 13-0 gewonnen. De laatste wedstrijd werd ook weer thuis voor eigen publiek gespeeld tegen SKV/WAGENINGEN. Bij de meeste dames gierden de zenuwen door hun hele lichaam, maar toen al binnen een paar minuten duidelijk was dat het niet meer mis kon gaan werd het een geweldig kampioenswedstrijd met een uitslag van maar liefst 10-0. Na de wedstrijd was er natuurlijk de ontlading en werd het kampioenschap op grootse wijze gevierd. Na de (alcoholvrije) champagne, uitreiking medailles en kampioensshirts, werd het tijd voor een bijna twee uur durende rondrit door Groesbeek. Vervolgens werd er nog wat gegeten en gedronken en gingen de kampioenen moe maar voldaan hun eigen weg, en werd op ieders eigen wijze nagenoten van een geweldig seizoen. Tara, Iris, Naomi, Jaqueline, Lonneke, Vana, Vivian, Puk, Ilse, Jolanda en Manon willen graag Cafetaria de Horst, Cafe Hopmans, Bakkerij Oomen en bloemisterij Wilhelmina bedanken voor hun bijdrage aan dit kampioensfeest.

DVSG_D1M_kampioen
Historie voor DVSG. Kampioenschap voor een damesteam!Korfbalvereniging De Horst:

Het A-team van korfbalvereniging De Horst is dit jaar kampioen in haar klasse geworden in de binnen competitie, maar op 25 mei 2013 behaalden zij ook al het kampioenschap in de buiten competitie. Wat het behalen van deze twee kampioenschappen extra bijzonder maakt is dat zij pas sinds september 2012 in deze samenstelling spelen. Deze behaalde successen had niemand in het begin van de competitie durven dromen. Door de geweldige inzet en plezier in het spel van het team maar ook door de enthousiaste en oppeppende leiding van de 3 coaches (speelsters uit het 1e team) is dit super resultaat bereikt. Jammer is wel dat dit resultaat met dit team nooit verbeterd zal gaan worden omdat meer dan de helft van het team door zal schuiven naar de senioren teams.

Korfbal_De_Horst_A1_Kampioen
Feestje bij de dames van De Horst. Boven van links naar rechts: Malissa Jacobs, Mara Eeren, Julia Janssen, Kari Eikholt, Marlou Peters, Jessie Jacobs, Laura de Schouwer, Renate Meijers (coach). Beneden van links naar rechts: Dianne van Kesteren(coach), Karin Hopmans (coach), Demi Binnenhei, Isa Verriet, Jamie Peters, Lotte Loeffen.Handbalvereniging Groesbeeks Glorie:

Groesbeeks Glorie behaalde met de C1 een kampioenschap. Zondag 17 maart kwam de C1 met een mooie overwinning terug uit Wehl om vervolgens in de sportkantine een kampioensfeestje te vieren. Uiteraard na eerst een tochtje te hebben gemaakt met de kampioenswagen. Namens het bestuur sprak Frans de kampioenen en hun aanhang toe en sloot af met een presentje voor de kampioenen en bloemen voor de coaches. Ook voor de jonge trainersgroep was er een attentie. Daarna werd een leuk feestje gevierd waarbij het kampioensteam zich vooral in de sporthal zelf liet gelden in handbal- en voetbalpartijtjes met broers, zusjes en vrienden.

C1_GG_Kampioen
Groen-witte ballonnen bij de kampioenswagen van de C1. Foto: Website Groesbeeks GlorieTennisvereniging Groesbeek:

Eind mei werd het jeugdteam gemengd t/m 17 jaar van Tennisvereniging Groesbeek kampioen in de voorjaarscompetitie regio midden. Op 15 juni kregen zij HLTC Elderink 1 uit Hengelo op bezoek voor de halve finale van de Gelderse kampioenschappen. Daar werd een aardig robbertje uitgevochten en bij twee wedstrijden moest zelfs een derde set de beslissing brengen, uiteindelijk won de thuisploeg met 4–1 en kwalificeerden ze zich daarmee voor de finales.

Eind juni reisden de jongens en meiden af naar Winterswijk waar de finales van de Gelderse Kampioenschappen op neutraal terrein gespeeld werden. De tegenstander aldaar was het team van Hulshorst 1. Voor het team van TV Groesbeeks startte Yoeri Bekers en Maud Eeren met de heren- en dames enkel. Deze beide partijen werden zeer vlot en fortuinlijk afgesloten, de heren enkel werd zelfs met 6-0, 6-0 gewonnen. Daarna was het de beurt aan Sherety Jacobs en Cas Beyer, zij wonnen in drie sets de gemengd dubbel. Daarmee werd de stand op 3-0 gebracht en was al duidelijk dat TV Groesbeek zich Gelders kampioen mocht noemen. Na een korte pauze, waarin de felicitaties al in ontvangst werden genomen, werden de dames dubbel gespeeld door Sherety Jacobs en Maud Eeren en de heren dubbel door Yoeri Bekers en Nick Hendriks. De Groesbekers wonnen beide dubbels overtuigend in twee sets en ging Hulshorst strijdend ten onder. Helaas kon Anne Bloemers na de reguliere competitie door een hardnekkige blessure niet deelnemen aan de kwalificatie wedstrijden. TV Groesbeek werd uiteindelijk met een 5–0 overwinning glansrijk Gelders Kampioen.

TV_Groesbeek_kampioen
VLNR: Maud Eeren, Sherety Jacobs, Nick Hendriks, Cas Beyer, Yoeri Bekers en Anne BloemersIndividuelen:

Zaterdag 27 april vonden de districtskampioenschappen judo-teams in Ede plaats. De meiden -12 jaar van judoschool Theunissen kwamen met 5 meisjes op de mat waaronder drie meisjes uit Groesbeek:
– Kim Wijers -40 kg (oud-lid judovereniging Groesbeek)
– Jennifer Kolvenbach -28 kg (lid judovereniging Groesbeek)
– Mirthe van Kerkhof -25 kg (lid judovereniging Groesbeek)
Zij werden die dag kampioen en plaatsten zich voor het NK-teams in Nijmegen. Op een punt na wisten ze net geen beslag op het brons te leggen bij het NK.

De meiden -15 jaar van Stichting Top Judo Nijmegen werden in Ede ook Kampioen. In de gewichtsklasse -36 kg kwam Marit van Kerkhof uit Groesbeek op de mat. (oud-lid judovereniging Groesbeek). Ook zij plaatsten zich voor het NK en verloren de strijd om het brons met 4 tegen 1.Niet alle kampioenen zijn bij DeGroesbeek.nl bekend. Is jouw team, of het team waarvan u de leider bent kampioen geworden dan kunt u de informatie alsnog mailen naar [email protected].

De redactie van DeGroesbeek.nl feliciteert alle kampioenen!

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat 🙂

Mark

Leuk opgezet! Super gedaan!

Yvonne

En Achilles dames 1 …….

Gijs

Yvonne dan hadden jullie dat moeten insturen waarschijnlijk! Stond al een tijd geleden op de site!

Frank

leuk initiatief om de kampioenen op deze site te vermelden en daarbij wat meer inhoudelijke informatie te kunnen lezen over hun prestaties.

Bjorn Ceelen

Netjes bijgehouden !! Complimenten

DE NACHTBOSWACHTER

IN MIJN OGEN ZIJN ZE ALLE KAMPIOENEN

wpDiscuz