Jean Black verlaat De Treffers voor KV Turnhout

Jean Black speelt komend seizoen voor KV Turnhout, een ploeg uit de Belgische Derde Klasse B. Dat laten diverse Belgische media weten. De 24-jarige spits speelde vorig seizoen nog voor zondagtopklasser De Treffers.


Jean Black. Foto: Jan Peters.

De reden van het vertrek is niet bekend. Black verlengde in januari nog het contract bij de Groesbeekse topklasser. Hij was vorig seizoen goed voor dertien doelpunten en daarmee clubtopscorer. De oud-prof kwam in 2012 over van FC Oss, nadat hij een paar jaar daarvoor, op 17-jarige leeftijd, zijn profdebuut bij FC Eindhoven maakte.

Black is geboren in Kinshasa (Congo), maar zijn ouders zijn Angolees. Hij is ook opgegroeid in Angola voordat hij met zijn ouders naar Nederland vertrok. Zijn Congolese nationaliteit is vervallen en de spits heeft nu de Nederlandse en Angolese nationaliteit.

De Treffers speelt op 31 juli haar eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen; dan gaan de Groesbekers op bezoek bij GVVV. Daarna volgen er nog oefenwedstrijden tegen respectievelijk SV Meersen (uit), De Bataven (thuis), AWC (thuis) en Alverna (uit).

Bron: DeGroesbeek.nl, Wiki e.a

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juli, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 43 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gijs

Schijnt problemen omtrent betalingen gehad te hebben…

Herman

In het zwart zeker !

Josje

wie niet op tijd komt en niet aan de afspraken houd krijgt inderdaad de betaling wat later.
Zo zal het hem in Belgie ook wel vergaan.

Gijs

Of crisis?

Henk h

ik denk de kleur, de grotjes waren een beetje het zelfde.
Maar het is zijn keus om welke reden dan ook en dat weet hij en de Treffers en daar hebben wij met zˋn allen niks mee te maken.

Succes Jean in Belgie.

Hans
Zo zie je maar dat na al het gezeik door menig trefferssupporter over contractbreuk en dergelijke bij Thijs Hendriks toendertijd het op Zuid dus blijkbaar nog steeds niet echt lekker gaat wat betreft contracten. Eerst loopt Grot weg met een doorlopend contract en nu Jan Zwartjes weer met een onlangs verlengd contract. Lekker negatief stukje ook weer over Zuid in de VI deze week trouwens! Flink afgeven op Achilles’29?? Waarom zetten mensen als Wim Zwitserloot(ken hem niet verder) hun club zo negatief te kijk door zulke uitspraken te doen, dat snap ik echt niet? Dat is geen clubliefde en respectloos.… Lees meer »
wijnkenner

He, He, eindelijk ook een mooi stuk over de Treffers in de V.I.
Mooie kantine, fantische ontvangst in de bestuurskamer, de mooiste (Groesbeekse) wijnen, al dan niet met kurk, Een poster met de Treffers bovenaan de eeuwige ranglijst. Dit doet eindelijk recht aan de beste zondagamateurclub van Nederland.

En wat betreft ddie contracten… we zijn de beste amateurclub

en de Volkskrant…. lees ik toch niet.

Lookkoek

@Wijnkenner
Kenner zijn van wijn en voetbal gaat blijkbaar niet samen. Maar ik ga je niet uit je waan halen, gefeliciteerd man!

eitje

jongens niet druk om maken ze weten niet beter achilles hot de treffers not

Gijs

@wijnkenner: Treffers beste amateurclub van Nederland. Klopt inderdaad Achilles’29 is tegenwoordig een PROFCLUB!

Kruip uit je hol. Achilles’29 heeft zich op allerlei fronten de afgelopen jaren ontwikkelt. Dit mede dankzij prima beleid en weloverwogen beslissingen. Een clubcultuur waar velen jaloers op zijn!

de nachtboswachter

wat maakt het uit wat de reden is.ten eerste dat zal hij best zelf weten en meschien verdient hij meer.

Treffersfan

Volgens mij ging het er hier over dat Jean Black vertrekt. En als ik goed ben geïnformeerd, is men daar helemaal niet zo rouwig om. Een (te) dure speler die (te) weinig presteert. Dit soort spelers staat de ontwikkeling van een aantal hele jonge maar ook hele goede spelers in de weg. En misschien komt er nu wat geld vrij om nog een ECHTE versterking te halen.

Bjornceelen

Het gaat over een speler die vertrekt !! Als ik lees wat er allemaal weer bij komt .
Maak je toch niet zo druk , de treffers en Achilles succes in de competitie .

@Treffersfan: die te weinig presteert?? De man was topscoorder!

Gijs

Crisis op zuid!

Treffersfan

Laten we het er op houden dat in geval Black de prijs/kwaliteit verhouding niet gunstig was. Maar waarom het dan crisis zou moeten zijn, ontgaat mij. Of is hier weer eens ‘de wens …’? We hebben ook zonder Black voldoende kwaliteit om bovenin de Topklasse mee te spelen. En er zitten nog een aantal hele goede (jeugd)spelers aan te komen.

Heb nog nooit een wedstrijd met een mooie bus gewonnen. Wel heb ik eens een hele mooie bus met schaal bij het gemeentehuis gezien. 😉

Harm

Een profclub of een plofkip

Ei -Kel

Grote onrust op zuid.
de grootmacht kan of wil haar spelers ,
niet meer betalen.
hoofdsponsor wil stoppen

failliet??

hoofdsponsor….Failliet?

wpDiscuz