Jasper Cillessen blijft bij Ajax

Jasper Cillessen blijft ook dit seizoen bij Ajax. De Groesbeekse sluitpost wil niet verhuurd worden en kiest er voor om met Jong Ajax in de Jupiler League te spelen. Dit melden diverse media donderdag.

Cillessen heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de concurrentiestrijd van Kenneth Vermeer verloren. De talentvolle keeper gaf eerder aan een derde jaar op de bank niet te zien zitten. Na een goed gesprek met Ajax-trainer Frank de Boer is Cillessen van gedachten veranderd. De doelman blijft de bekerduels keepen en speelt met Jong Ajax nu in de Jupiler League in plaats van de beloftencompetitie. Mede daardoor heeft de 24-jarige Groesbeker besloten om bij de Amsterdammers te blijven.

“Bij Ajax wordt dagelijks op hoog niveau getraind. Daarnaast ga ik opnieuw alle wedstrijden in het bekertoernooi keepen en zal ik ook zeker in Jong Ajax mijn wedstrijden spelen. Doordat Jong Ajax vanaf dit seizoen in de Jupiler League speelt is dat voor mij veel beter dan minuten maken in de beloftencompetitie. Er zal meer druk zijn en de tegenstanders zijn ook van een hoger niveau. Ik heb goede gesprekken gehad met Frank de Boer, Marc Overmars en keeperstrainer Carlo L’Ami. Daar sprak veel vertrouwen uit. Ze willen allemaal graag dat ik blijf. Ik wil er gewoon vol voor blijven gaan en dan hoop ik er op dat driemaal scheeprecht is,” aldus Cillessen tegenover de officiele website van Ajax.

Bondscoach Louis van Gaal heeft Cillessen opnieuw opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Hij krijgt daarmee de voorkeur boven Maarten Stekelenburg en Tim Krul. Oranje speelt op 14 augustus een uitwedstrijd tegen Portugal.

Door deze keuze van Cillessen zal hij wellicht op zondag 8 september in Groesbeek te zien zijn. Dan speelt Jong Ajax op Sportpark de Heikant tegen Achilles ’29. Die wedstrijd staat die dag gepland voor 14:30 uur.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Clubwebsite Ajax

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 augustus, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk h

jammer dat hij voor ajax kiest als reserve doelman. Mooi die championsleague, maar op het bankje zitten is ook niks, en waarschijnlijk mistie zo ook het WK en over 4 jaar is hij ook weer 4 jaar ouder en moet je je eerst nog plaatsen. Goed Jasper zal wel weten waarom hij het doet. Maar je staat toch liever elke wedstrijd onder de lat van het 1ste elftal.

Succes bij Ajax

De Kuier.

Hij is welkom op de Heikant.

de nachtboswachter

ik denk dat hij bij meer clubs welkom is.kuiertje

Sjaak

Sjaak zegt niets meer ?????

Groesbeker
goede keuze van Jasper, zichzelf laten verhuren zou alleen mogelijk zijn aan clubs welke geen concurrent van Ajax zijn. Hij krijgt daar vervolgens niet de begeleiding die hij wel bij Ajax krijgt, de trainingen liggen daar op hoger niveau en je blijft eerder in beeld bij Oranje, zoals nu al blijkt. Bij Ajax hebben ze voor Vermeer gekozen omdat hij in zijn laatste contractjaar zit, dan blijft hij in beeld voor verkoop. Jasper zal volgend seizoen waarschijnlijk wel de nr.1 zijn omdat Vermeer dan weg is of contractverlenging krijgt waardoor Ajax geen inkomsten verliest als Vermeer op de bank zit.… Lees meer »
De Kuier.

Nachtboswachter, welkom op de Heikant tegen Achilles29 met Jasper in Jong Ajax op 8 sept .(snap je t nu ?) Goed zó.!

the best

Jasper,goede keuze van je.Jou tijd komt nog wel.Weet zeker dat het dit seizoen nog goed komt.. succes

Frenkie

Jasper is een prima doelman,die komt er echt wel. Verstandige keuze, ik denk dat hij dit jaar nog eerste doelman van Ajax is. Mooi als hij op de Heikant met Ajax komt. Ik kijk er na uit, en met mij veel mensen uit Groesbeek. Succes trouwens voor alle clubs uit Groesbeek.

stekkenberger

Dan zal Vermeer naar een andere club moeten verkassen,als dat niet gebeurd zit hij het hele seizoen op de bank.

wpDiscuz